Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on marraskuu, 2014.

Oih, mikä kirja!

Hei Joulupukki, minä en tarvitse enää yhtään mitään, kun minulla on tämä kirja <3 Tämä on sanoinkuvaamattoman hieno! Uskomattoman paksu! Ja täynnä niin hienoja tumppuja, ettei mikään aika riitä niiden tekemiseen! Haluaisin tehdä näistä liian monta... Uuuh, tämä on onnenpäivä...
Nyt kaikki kirjoneulelapasten ystävät toivomaan tämä kirja Joulupukilta tai kipinkapin kirjastoon lainaamaan/ ostoksille...

Todellakin vanuttunut villasukka

Vanis tässä, terve. Olette varmaankin ihmetelleet, kun minusta ei ole kuulunut pitkään aikaan mitään, mutta siitä en voi puhua nyt enempää.
Mutta kylläpä minua huvitti, kun Emo otti ja pyöräytti koneellisen pyykkiä ja survoi koneeseen AIVAN kaiken, mitä värillisten pyykkikopassa makoili. Muutaman villasukan kohdalla näin, kuinka hän hetken empi, sillä aivan selvästi näin, kuinka kädenliike hidastui... mutta niin vain sulloi AIVAN KAIKEN koneeseen ja napsautti 40-ohjelman päälle.
Ja dadaa!!! Koneesta ryömi esiin pari minisukkia, jotka eivät mahdu edes Poikasen jalkaan! Eivät edes venyttämällä. Kokeiltu on.
Nyt Emo koittaa kuumeisesti muistella, mikä oli tämä lanka, sillä sen yli tullaan varmuudella vetämään Rejected-ruksi. Mutta Emo ei tietystikään muista, ainoastaan sen, että seassa oli nylonia.. ja että jossain on vielä tätä lankaa erivärinenkin kerä.
Kas, seiskaveikka ei ollut pesusta moksiskaan.
Ja meikäpoikakin vain porskuttaa.

Pehmoiset kärki kiinni -sukat baby alpacasta

"Eikös niissä sukissa ole juurikin tärkeintä se, että varpaat pysyvät lämpiminä?" ihmetteli Äitimuori ääneen, kun vierailullaan sukkalehteä selaili. Ja siinäpä oli Äitimuori jälleen kerran taas niin oikeassa. Sukat ilman kärkeä on likipitäin sama kuin silmälasit ilman linssejä, Viennetta ilman rasahtavaa suklaakerrosta, järvi ilman vettä, metsä ilman puita, karkkipäivä ilman karkkia ja lomapäivä ilman neulomista. Noin muutaman helposti mieleentulevan mainitakseni. Eli ei niin mitään järkeä. Paitsi, ehkäpä alkuperäiset sukat ovat joogasukat. Minun tekemäni eivät varmuudella ole.

Alkuperäiset Kärki auki -sukat Novitan sukkalehdestä näyttävät muuten upeilta, mutta se kärki olisi tosiaan kiva ja tarpeellinen sukassa. Ohjeenmukainen lanka on Novita Alpaca, kaunis väri muuten. Minulla ei valitettavasti ollut tuota, joten toteutin omani Hjertegarn Exlusive Alpaca -langasta. Ja samalla lankasuosikit-listalleni pääsi taas yksi uusi lanka, sillä tämä oli todella kiva neuloa, ei laitt…

Harmaa virkattu pipo Novita Hileestä (kevennetty versio)

Käytimme eilen Poikasia ulkomailla, nimittäin Haaparannan Ikeassa asti. Ei tarvitse siten tulla kenenkään sanomaan, etteikö meidän perhe matkustelisi ja näkisi maailmaa...
Elmeri ajoi, joten minä saatoin menomatkalla virkkailla pipoa. Paluumatkalla oli sitten jo niin pimeää, ettei nähnyt tehdä pipoa valmiiksi, kavennukset jäivät tälle illalle. Mutta nyt se on valmis, kevennetty versio aiemmin tekemästäni Hile-piposta. Tämä ei kiristä niin paljon aivoja kuin aikaisempi versio, ajatuksilla on enemmän tilaa vaeltaa vapaana...

Ohje: Novita Talvi 2013, suunnittelija Miia Laakso
Lanka: Novita Hile harmaa/043
Koukku: muovinen 7
Langankulutus: 68 g
Luulisin, että jos vielä tekee mieli erivärisiä, niin sitten tällä samalla mallilla mennään.

Värikkäät sukat myteröön päivään

Eräänä iltana, kun satoi vettä ja oli pimeääkin pimeämpää, tuntui siltä, että nyt pitää saada vähän iloista väriä iltaan. Onneksi lankahyllystä löytyi yksi kerä 7 veljestä Papukaijaa ja siitä lähti perussukka tekeille omalla sukkareseptillä.

Sukan edetessä alkoivat värit miellyttää koko ajan enemmän ja enemmän ja tuli kiire surffailemaan netistä, että onko tätä väriä enää ollenkaan saatavilla. Onneksi löytyi vielä joistakin kaupoista ja laitoin useamman kerän tilaukseen, että riittää myös tuleville sukille.


Lanka: Novita 7 veljestä Papukaija/889 & vaaleanhamaata kantalappuun
Puikot: bambuiset 3 1/2
Langankulutus: 98 g
Melkein enemmän tykkään neuloa seiskaveikkaa kuitenkin metallisilla puikoilla, saa vipeltää ihan voimalla menemään. Seuraavassa 7-veikkaparissa siirryn siis takaisin metallisiin.

Nopeasti valmistuva virkattu pipo Novita Hileestä

Joskus tuntuu siltä, ettei mikään kötöstys valmistu, mutta ei tämän pipon tapauksessa: Paksusta langasta virkattu pipo valmistuu oikeasti samantien. Tätä virkatessa siirryin ajassa monta vuotta taakse päin, jolloin virkkasin joskus pipon sillä välin, kun Poikaset vetelivät päivänokosiaan. Muuten tein tuolloin paljon vähemmän käsitöitä kuin nykyisin.


 Pipo virkataan oikeastaan kahdesti: Ensin kiinteillä silmukoilla takareunoista, pohjavärinä minulla (salamavalon haalistama) nutria.
 Ja sen jälkeen toisella värillä piilosilmukoilla etureunoista, värinä vesi.


Ohje: Novita Talvi 2013, suunnittelija Miia Laakso
Lanka: Novita Hile nutria/688 ja vesi/130
Koukku: muovinen 7
Langankulutus: 67 g nutria ja 40 g vesi
Piposta tulee melko jämy, tältäkö se tuntuu, kun pipo kiristää päätä? Vai onko minulla vain liian iso pallopää tähän pipoon?
Saatan ehkä kenties tehdä yksivärisen harmaan myös, ilman piilosilmukkakerroksia.
----
25.12.2014: Pakko käydä muokkaamassa tätä nyt myöhemmin, käyttökokem…

Kaulaliina Elmerille

Tajusin viikko sitten, että Isäinpäivään on vain viikko aikaa ja Elmerille aikomani kaulaliina oli vain 25 cm pitkä. Luulin, että minulla olisi ollut vielä kaksi viikkoa aikaa kilkutella kaulaliina valmiiksi. Tuon tiedon jälkeen seurasi laskutoimitus siitä, kuinka pitkä pätkä pitää illassa kutoa, että kaulaliina valmistuu... En pidä sanasta "pitää" tämän harrastuksen yhteydessä, tätähän tulisi tehdä omaksi ilokseen, aina, kun on aikaa. Mutta tässä tapauksessa kaulaliinalle ei annettu muuta mahdollisuutta kuin valmistua ja tämä tapahtui hetki sitten, kun päättelin viimeisenkin langanpätkän.
Onneksi omalle rakkaalle Isukilleni valmistui pipo aikoinaan ilman hoppua<3


Patenttineuleisen kaulaliinan neulominen heti patenttineuleisen ponchon jälkeen ei tuntunut kovin riemastuttavalta..! Mutta onneksi patenttineule oli kaulaliinassa joutuisampi ja helpompi tehdä, koska puikot ohuemmat, lanka paksumpaa ja ei tarvinnut huolehtia kuin yhdestä langasta puikolle. Eli siinä mielessä k…

Hypistelyä

Oli niin tiivis päivä töissä, ettei jaksa edes neuloa, varsinkaan yhtä tylsää kaulaliinaa, joka pitäisi saada valmiiksi... "enää" noin metri väkertämättä..! Mie romahan...
Ja koska tuli serkkusen kanssa puheeksi Regia-lanka, niin kaivoin omat varastoni esiin ja ihan omaksi ilokseni näitä hypistelemään... Kaikki on hommattu tänä syksynä testiin, kun tämä Regia on vielä täysin korkkaamatta. Ja tekee mieli neuloskella välillä myös ohkaisemmista langoista (Iglu Color on paksumpaa, muut ohuita).

Kaikista eniten haluaisin iskeä kynteni vasemmanpuoleiseen OMBRE Stripeen: nam mitkä värit! Kun olisi vaan sitä aikaa enemmän...


Kaitaleponcho patentilla 2-kertaisesta Drops Brushed Alpaca Silk -langasta

Piti saada itselle ohut ja keveä poncho ja langaksi valikoitui ohut alpaca-silk -lanka, 25 g = 140 m. Lankaa oli jemmattuna useampaakin väriä, mutta puikoille pääsi luonnonvalkoinen lanka. Ja kyllä, ekaa kertaa tällä langalla näpertelin.


Ohje löytyi jälleen kerran Dropsin sivuilta. Tuo sivusto on todellinen kaikenmaailman ohjeiden aarreaitta! Tässä vaiheessa olisinkin päässyt jo samantien neulomaan, mutta en löytänyt mistään ysin puikkoja. Kasit kyllä, kympit kyllä, mutta ysiä ei. Tässä vaiheessa ei auttanut muu kuin laittaa töppöset jalkaan ja suunnata paikalliseen Kärkkäisen myymälään ostamaan puikkoja... ja rehellisesti sanottuna siinä sivussa vähän muitakin juttuja, jotka kaupassa haahuillessani tarttuivat mukaan...
Puikkohyllyllä meni vähän naama myttyrälle, koska hyllyssä ei ollut ysin pyöröpuikkoja, saatika edes paikkaa niille. Ei auttanut muu, kuin ostaa pitkät bambupuikot.Ja sitten neulomaan.
Kun ottaa oikein isot puikot ja 2-kertaisen langan, niin sittenpä tulee nopeasti …