Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on maaliskuu, 2015.

Toiset keijukaislapaset puikoilla

Kirjoitin ohjeen keijukaislapasiin, mutta haluan testata sen oikeellisuuden ennen jakoa. Siksipä aloitin uden lapasparin ja tällä kertaa eri langasta. Toivottavasti valmistuu pian..

Rakastunut keijukainen lapaset (Fairy in love mittens)

Rakastunut keijukainen piirtelee sydämiä. Nämä lapaset sopivat heille, jotka pitävät keijukaisista, aivan tolkuttomasta määrästä sydämiä ja vadelmanpunaisesta väristä. Aloitin näiden lapasten suunnittelun ja neulomisen jo tammikuussa. Matkan varrella muuttui alkuperäinen lanka toiseksi ja kuviokin löysi lopullisen muotonsa vasta toisessa versiossa (ensimmäisen version toinen lapanen pitää jossain vaiheessa neuloa valmiiksi, koska yksi lapanen tuppaa olemaan liian vähän).

Malli: Oma, ladattavissa Ohjeet-sivulta
Lanka: Novita Wool 534 vadelma & 443 harmaa
Puikot: metalliset 2 1/2
Langankulutus: 73 g

Lissabon, osa 4/4

Toiseksi viimeisenä päivänä käppäilimme ja junailimme ja metroilimme aika hienolle seudulle.
Siellä oli jos minkälaista rakennusta ja oli muuten lämmin.
 Kirsikkapuukin kukki kauniisti.
Rannassa oli erikoisennäköinen rakennus, olikohan tehty johonkin maailmannäyttelyyn. Me mietittiin vain, kuinkahan katto kestäisi metrin kerroksen lunta..
Meren päällä kulki hissejä, mutta tuo näytti liian jännittävältä meille.
Sillä mehän menimme Oceanarioon, katsomaan fisuja ja muita mereneläviä. Vähän niinkuin lapsikohde ilman mukanaolevia lapsia.
 Hi, hai.
 Leikkivät elukat.
Viimeisenä päivänä piti huone luovuttaa jo puoliltapäivin ja jossain piti päivä notkua ennen iltalentoa. Siispä museoon. Museo Nacional de Arte Antiga. Siellä riitti nähtävää, vain muutama kuva kuitenkin. Tätä suurta ruukkua katsellessa tuli mieleen, kuinka kauan tämä mahtaisi pysyä yhtenä kappaleena meillä...
 Ja maistuisiko kahvi ja pulla tästä setistä?
Oliko hän hyvä ihminen eläessään, näyttää siltä.
Pömppömahainen enkeli.

Lissabon, osa 3/4

Teimme yhden päivän piipahduksen Cascaisiin ja Estoriliin. Ilma alkoi olla meikäläisten mittapuun mukaan jo täysin kesäinen.
Cascaisin kapoiset kadut "lainehtivat".
Rantsulla oli jo siellä ja täällä auringonpalvojia ja punakkanaamaisia turisteja käveli rantakadulla vastaan.
Kukkaloistoa
Hiekkaa oli selkeästi siirrelty ja tasoiteltu rantsulla.
Surffareita ei vaan näkynyt, mutta näin, kun joku uskalias (turisti) jo ui.

Lissabon, osa 2/4

Lissabonilaisen hotellin huoneet oli nimetty näyttelijöiden mukaan, me koisattiin huoneessa Harrison Ford. Olisin ehkä ennemmin halunnut nukkua Al Pacinossa, mutta aina ei voi voittaa. Mitään jänniä unia ei Harrison Ford onnistunut ujuttamaan öihini.. enkä erityisemmin kaivannutkaan unia skorpioneista ja käärmeistä.
Ostimme kilon mansikoita, jotka näyttivät erityisen houkuttelevan isoilta ja maksoivat 3 euroa ja 20 centtiä. Pettymys oli melkoinen, kun eivät maistuneetkaan yhtä makeilta kuin suomalaiset. Syötiin niitä kuitenkin melkoisesti junamatkalla Sintraan, joka sekin maksoi vain jotain 4-5 euroa.
Sintrassa hyppäsimme bussiin, joka kuljetti meidät vuorille, jossa sijaitsi Palacio de Pena, siis Penan palatsi. Tie luikerteli kapeana ylös vuorille, kävellen olisi saanut puuskuttaa melko pitkään ja hartaasti. Kamera hakee jostain syystä aina kaikki kukat, jotka kohtaa..
Penan palatsia ympäröi aivan sanoinkuvaamattoman upea metsä, jossa olisi varmasti hienoa vaeltaa.
Palacio de Pena o…

Lissabon, osa 1/4

Laittelen tänne kuvia Lissabonissa, jossa siis vietimme viikon yhdessä Elmerin kanssa 2.-8.3.
Ensimmäinen päivä oli harmaa ja kolea, villatunika oli kova sana kevättakin alla. Paikalliset kulkivat vielä toppa- ja villakangastakeissa ja saappaat jaloissa :)
Meillä oli hotelli ihan pelipaikoilla, kaikki oli kävely- tai metromatkan päässä. Käytimme ahkerasti molempia kulkuvälineitä..
Ranta-aukion komeita patsaita. Aukiota reunustavissa keltaisissa hieman rappeutuneissa rakennuksissa pitää majaansa parlamentti.

Tässä olemme kävelemässä Castelo de Sao Jorge -linnoitukseen, joka sijaitsee ylhäällä kukkulalla. Silmiini osui virkatulla tilkkupeitolla koristeltu puu. Muuten en löytänyt koko kylästä yhtään lankakauppaa (googlettamaan en ryhtynyt). Tässä on siis selvästi markkinarakoa ja ilmastokin olisi Lissabonissa enemmän kuin kohdillaan, minulle :)
Portti sinne Jörgiksen palatsiin. Emme karauttaneet sisään hevosilla, vaan raahustimme sisään kipuamisen jäljiltä hieman hengästyneinä.
Aukiolla…