Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on marraskuu, 2015.

Kanervansävyinen vaunupeitto

Havahduin eräävä päivänä siihen tosiasiaan, etten ollut neulonut lapselleni vaunupeittoa ja pakkaset kolkuttivat ovelle. Mutta hätäpä ei ollutkaan sen näköinen, sillä lankahamsterin aarrearkuista löytyi ihan vilauksessa kaksi isoa vyyhtiä Esito-lenkkimohairia, joten jäljelle jäi vain neulomisen vaiva. Olin hamstrannut langat jo joskus vuosia vuosia sitten, kun Lankava oli vielä Kauhavan kangasaitta ja jaloissa pyöri kaksi pientä poikaa tai ehkä vasta toinen heistä. Miksi olin siis hamstrannut vaaleanpunaista ja laventelinpunaista lankaa??? No, oli siellä laatikossa myös useampi kerä sinisen ja sinivihreän sävyisiä lankoja, joten ilmeisesti olin aikonut tehdä pojillekin peitot, mutta aikomukseksi oli jäänyt.

Vyyhtien koko oli peräti 240 g, joten niitä sai keriä ihan huolella ja kauan, ennenkuin molemmat jättikerät olivat valmiit. Harmi, etten huomannut katsoa kellosta, paljonko tuohon tuhraantui aikaa, mutta en todellakaan kerinyt molempia keriä peräjälkeen, vaan illalla toisen ja seu…

Sweet Winter Poncho by Drops Design

Ponchon kuvioita oli ihan mahdottoman mukava neuloa, niin mukava, että melkeinpä toivoi, että ne eivät loppuisi ollenkaan. Tämä siitäkin huolimatta, että poncho neulottiin 2-kertaisella langalla ja se antoi kirjoneuleelle omat pikku haasteensa. Ponchon neulomissuunta oli ylhäältä alas ja lopuksi neulottiin vielä pikkuruiset hihat pitämään myös ranteet lämpiminä. Huomaattekos, miten hyvin tämä mätsäilee uusiin pyminihousuihini ja miten ystävällisesti mieheni on jättänyt pääni kuvaamatta ja keskittynyt vain oleelliseen eli tähän ponchoon:)
Neuleesta tuli kuohkea ja kevyt, painoa vain 189 g! Suloinen tämä todellakin on, mutta tuskinpa kuitenkaan mikään talveen sopiva ulkoiluponcho, vaikka koitin sille vähän parvekkeella opettaa, miltä tuntuu olla tuulen riepoteltavana. Eihän se raukka siitä tykännyt. En minäkään.
Malli: Sweet Winter Poncho by DROPS Design
Lanka:  DROPS BRUSHED ALPACA SILK 03 harmaa, 01 luonnonvalkoinen, 08 kanerva, 02 vaaleanharmaa
Puikot: 5 1/2 ja 6
Langankulutus: 189 g

Nöfnöf eli possusukat omalle rakkaalle possulle

Kaikki tietävät, että jokaisen miehen sisällä asuu enempi vähempi pieni possu, jota ei oma äiti, saatika vaimo tai tyttöystävä pysty täysin kitkemään pois. Olen kyllä kuullut, ettei näin kaikkien miesten kohdalla olisikaan, mutta yhtään sellaista en ole koskaan tavannut. Toiset miehet ovat kuulema vallan sikoja, mutta sellaisille miehille ei sukkia kudota, nämä on tehty sille omalle rakkaalle possulle ja rakkauvella.

Sukkien olisi tietenkin pitänyt valmistua isäinpäiväksi, mutta isäinpäivä tuli minulle tänä vuonna yhtä yllätyksenä kuin ensilumi kesärenkaille: Luulin, että minulla olisi ollut viikko enemmän aikaa tikutella sukat valmiiksi. Lisäksi väliin tuli tuo toinen pikkuinen juttu nimeltään Pörri ja jostain syystä en kyennytkään yhtä aikaa sekä synnyttämään, että neulomaan sukkaa. Onneksi Elmeri ymmärsi tämän täysin, kun ojensin hänelle isäinpäivänä vain yhden valmiin päättelemättömän sukan ja toinen odotti puikoilla ollen vielä 20-30 kerrosta matkalla maaliin. Olisin saanut suka…

Toukkapussin asukas

Toukkapussin asukas saapui ja testailee pussukassa nukkumista. Puin pussukan jo ennen syöttämistä päälle, huppuosan vetäisin vain selkäpuolelle, ettei ole syömisen aikana tiellä. Ja sitten kuorsailemaan pussukkaan, aivan levollisesti. Pussukassa tuntuisi olevan hyvin kasvunvaraa, ei jää ihan heti pieneksi.