Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on joulukuu, 2015.

Hunajanallen vieno hymy

Hunajanalle hymyili kainosti ja löntysteli keittiöön tutkimaan, minkälaista herkkuhunajaa talosta löytyy.

Se mietti hetken, ottaisiko pehmoista kukkaishunajaa, Samin luomuhunajaa vaiko juoksevaa, purkkiin täydellisesti kovettunutta, hunajaa.
Se ei osannut millään päättää. Se mietti niin lujasti ja kovasti, ettei huomannut Karvista, joka tuli ja kiskaisi sen hienon uuden korvamyssykän päästä ja tunki sen omaan oudonmalliseen päähänsä. Helposti se Hunajanallen päästä lähtikin, sillä uusi pehmoinen korvamyssykkä oli sille vielä aivan liian suuri.

Ei tuo sinulle sovi, huudahti paikalle pinkaissut pupujussi ja tempaisi korvamyssykän Karvisen päästä niin, että Karviselta meni nenä halki. Pitkäkorva vilisti pinnasänkyyn piiloon ja luuli, ettei kukaan sitä sieltä löydä.

Lopulta korvamyssykkä päätettiin laittaa odottamaan pään kasvamista suuremmaksi.

Silmiini osui syksyllä tämä kirja Kärkkäisellä ja siinä oli niin hassuja myssyjä, että pitihän se ostaa sieltä pois kuleksimasta.

Hunajanalle ei …

Valepalmikkolapaset intialaisella peukalolla

Kaivelin jouluaattona laatikosta luonnonvalkoista Karismaa ja laitoin siitä lapaset tulemaan. Laitoin lapasiin lempineulettani eli valepalmikkoa ja lempipeukun eli sen intialaisen, joka ohjaa peukalon keskeltä kämmentä sinne oikeaan lokeroon.

Sovittelin lapasia välillä, että sopivat tulisi. Ja melko sopivat tulikin, paitsi että peukussa on tilaa kohta kahdellekin sormelle tai jollekin haavatupolle, jos on sattunut viistämään kinkun sijasta sormeen.

Malli: Oma valepalmikkolapanen intialaisella peukalolla
Lanka: Drops Karisma luonnonvalkoinen 01
Puikot: KnitPro 3
Langankulutus: 77 g
(KyJy 1)
Saattaapi olla, että teen joskus toiset tai sitten en. Peukalon leveyttä pitää sitten vähän säätää...
Kissalapaset intialaisella peukalolla (modified Cat mittens by Jorid Linvik)

Vuosi ilman kissalapasia ei ole vuosi eikä mikkään. Siispä joutuin katteja kutomaan, ettei vuosi lipsahda pitkäksi.

Olen tehnyt Joridin katit jo kahdesti: Drops Alpacasta ja Hjertegarn Alpaca Silkistä. Nyt valitsin langaksi Hjertegarn Exclusive Alpacan ja täräytin tumppuihin ohjeen vastaisesti intialaisen peukalon. Lankavalinta ainakin osui nyt kohdilleen, sillä lanka sopii hyvin kirjoneuleeseen, jäljestä tulee sangen siisti, vaikka lapasia ei ole sen kummemmin litistelty tai lätistelty. Lisäksi tällä langalla tulee lapasista ehkä pikkasen suuremmat kuin noista muista neuloen eli lapaset ovat juuri sopivat käteeni, eivät liian lyhyet. Ja tukevanoloiset ja pehmoiset ovat.

Joridin lapasissa ei toki ole mitään vikaa, aivan mielettömän kauniit ovat. Vika onkin enemmän minussa, halusin oikaista ja nopeuttaa valmistumista pelkistämällä kämmenen puolen ja ranteen kuviot nopsiksi rannuiksi vain. Lisäksi halusin tehdä lapasiin intialaisen peukalon, koska se nyt vain istuu niin hyvin käteen.

Täytettä Joulupukin pussukkaan (2)

Niin, kun niitä Poikasia on kaksi kipaletta, niin sukkiakin tulee neuloa vipeltää kahdet sinne Joulupukin pussukkaan. Samanlainen kohtelu ja lahjoittelu kaikille lapsosille, niin se olla pitää. Joskus näkee sellaista, että yhtä lapsista suositaan muiden kustannuksella, mutta ainakaan meillä ei sellaista tule koskaan tapahtumaan, ei kävisi pienessä mielessäkään sellainen.

Viime viikko meni ristiäisiä valmistellessa, joten päätin, että tämä viikko menee sitten rötväillessä eli vaunulenkkejä, neulomista ja pienten kanssa höpertelyä sekä mahdollisimman vähän kotihommia. Ensi viikolla loihdin joulun ihan simsalabim...

Siltikin vasta tänään pääsin oikein kunnolla neulomuksen pariin, kun Pörrinkäinen kuorsaili aamupäiväuniaan. Olin saanut pikasiistittyä kodin asialliseen kuntoon, tintit olivat saaneet auringonkukansiemenensä ja leivinuunissa paloivat kuivat koivuhalot. Leipparin ylösajo kesälomiltaan on tapahtunut vasta tällä viikolla, kun yhenäkkiä tajusin, että tarvitsemme olotiloihin vä…

Kaksivärinen patenttineulemyssykkä

Kaksivärinen patenttineulemyssykkä vaati pääsyä puikoille ja sinne sen helposti päästinkin. Olen tehnyt aikaisemminkin vastaavanlaisen myssykän, joten jo kokemuksesta tiesin, miten kiva kaksiväristä patenttineuletta on neuloa ja miten nopeasti myssy valmistuu, kunhan aikaa neulomiseen vaan jostain löytyy. Tuo aika oli tosin tällä kertaa vähän hakusessa ja halusin aivan kamalasti neuloa, siis ihan älyttömästi teki mieli neuloa, mutta Pörri-vauva oli rintarepussa, joten en oikein voinut. Paitsi että neuloin kuitenkin, nimittäin pöydän vieressä seisten ja kädet vähän sivuttain, koska rintareppu nukkuvine matkustajineen oli vähän tiellä :) Vähän hankalaahan se oli, mutta koitan kasvattaa käsiäni ja kaulaani semmoiset 10 cm pidemmiksi, niin sitten alkaa paremmin ja nopeammin sujua.


Pienempi Poikanen saapui jo 12 maissa koulusta kotiin, sopivasti pipomalliksi siis. Menimme samantien portaille tihkusateeseen kuvaushommiin. Tämä pipomalli on paitsi ylisöpö, myös siitä hyvä, että tekee näitä …

Postipoika toi niin kauniit lapaset

Lapaset lähtivät vaihtoon ja toisenlaiset tulivat tilalle: Niin kauniit palmikkolapaset ja väritys enempi kuin kohdillaan :)
Lapaset istuvat myös kuin hanska käteen, ihan mittatilaustyönä valmistuivat. Taitava neuloja on Neuleiden pauloissa -blogin pitäjä. Kaunis kiitos, tuntuu kuin olisi jo joulu tullut tähän taloon!
Hieno idea tällainen lapasvaihto, lähden varmuudella toistekkin mukaan!

Lapaset vaihtoon

Otin osaa vanhan Novita neulomon lapasvaihtoon juuri ennen kuin vanhat sivut lompsautettiin kiinni tai oikeastaan vaihto oli vielä kesken, kun sivut sulkeutuivat. Mutta eipä hätää, sillä joku sisäinen ääni kuiskutteli kirjoittamaan oman parini osoitetiedot varmuuden vuoksi ylös vain päivää ennen kuin sivut sulkeutuivat, joten sain omalta osaltani homman hoidettua, vaikka yhteystiedot jäivätkin vanhan Neulomon syövereihin.
Vaihtoparini kertoi kätensä mitat ja joitakin lempivärejään, joista valitsin lämpimän oranssin ja siitä lapaset syntyivät.

En ole näitä lapasia ihan omasta päästäni nyhtänyt, vaan muutin Dropsin Maggie Blues -ohjetta sopivaiseksi. Eli korvasin Karisma-langan kaksinkertaisella Alpacalla, jonka neuloin kuitenkin kolmosen puikoilla, että lapasista tulisi riittävän tiiviit. Myös ranneke on tehty erilailla sekä peukun- ja kärkikavennukset.

Postipoika on kiidättänyt lapaset lämmittämään uuden omistajan käsiä, jotan saatan minäkin julkistaa kuvat blogissani.

Malli: mukailtu…