Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on maaliskuu, 2016.

Vuosikerta-Ufojen äärellä

Tuli edellisessä postauksessa puheeksi ufot, joten otin ja kaivoin ne kaikki esiin. Tai luulen, ettei niitä tämän enempää ole... Esitelläänpä ne kaikki nyt tässä, vanhimmat ensin, kuten hyviin tapoihin kuuluu.

Ufo nro 1: Huovutetut tossut,  Novita Huopanen
Missä on toinen tossu? Ei missään, koska sitä ei ole. Vain tämä yksi koetöppönen valmistui ja tarkoitus oli kait tehdä näitä ainakin puolelle sukua joululahjoiksi.. Ohje ja siinä olleet muistiinpanot ovat pysyvästi hukassa, eikä mitään hajua, millä puikoilla olen tämän tehnyt ja minkä koon tossukka tämä on (jos ohjeen vaikka jostain netin syövereistä löytäisin).
Tulisiko tästä vaikka linnulle pesä? Sehän on se miljoonan pesäpöntön tempaus käynnissä..? Mikä lintu tässä tykkäisi pesiä, telkkä ehkä? Ripustanko minä tämän koivuun vai kuuseen?
Eli mitä ihmettä minä tällä teen?

Ufo nro 2: Koukuttu peitto, Novita 7 Veljestä
Hurahdin joskus 6-7 vuotta sitten (tai jotain semmoista) koukkuamiseen. Innostus kesti juuri ja juuri niin kauan, ett…

Neulomuslaiskimusmaista räsymattosukkaa

Neulomuslaiskimus iski päälle, eikä neulominen kiinnostanut moneen päivään vähääkään tai ihan pienesti vain. Aikani laiskoteltuani otin puikot käteeni ja kilkuttelin sukat valmiiksi.
Sini/savusävyinen seiskaveikka raitalanka raikastuu ihanasti puhtaanvalkoisella langalla.
Minusta nämä ovat jotenkin hyvin Suomi-henkiset sukat ja istuvat paitsi jalkaan, myös suomalaiseen sielunmaisemaan.
Malli: Oma polvisukka seiskaveikalle
Lanka: 7 Veljestä Raita 819 ja valkoinen 011
Puikots: Metalliset 3 1/2
Langankulutus: 162 g
En yhtään tiedä, mitä seuraavaksi käteeni tarraan: virkkaisinko jotain vai kaivelisinko jonkun ufon ja tekaisisin sen valmiiksi vai suunnittelisinko jotain uutta omaa...

Taimitarhan kukkasukat

Yleensä tähän aikaan vuodesta on meillä helvetti irti, nimittäin kukantaimisellainen: Joka puolella on aivan liikaa purnukoita puskemassa jotain vihreää. Mutta tänäpä vuonna näin ei olekaan. Tänä vuonna kasvatellaan kolmea ihmisentainta... ja Niina Laitisen Taimitarhan kukkasukat.
Miksi sitten ei muita kukkasia ollenkaan? No, yksinkertaisesti siksi, että viimeiset vuodet olen taimia innolla kasvattanut ja hyvin ovat kasvaneetkin, mutta tämä Suomen ns. kesä on rankaissut niitä heti kovalla kädellä, kun olen ne käsistäni ulos päästänyt. Ja nyt, kun en taimia kasvattele, niin tulee varmuudella superlämmin kesä heti kesäkuusta syyskuuhun... mutta jos ei näin käy, niin aina voi sujauttaa kukkasukat jalkaan ja kukkaloisto on taattu!
Sukkien ohjetta julkaistiin päivittäin yksi kukkanen kerrallaan Niina Laitinen Designs Facebook-sivulla. Ensimmäinen kukka puikahti kasvamaan 1.3. ja viimeinen 13.3. Ajattelin ensin tekeväni peräti kaksi paria sukkasia, mutta onneksi järkiinnyin heti alussa ja …

Seiskaveikkaperussukan muodonmuutoskokeilu

Menin käpälöimään hyväksi todettua omaa seiskaveikkaperussukkaa ja nyt en osaa sanoa, menikö aivan metsään vai pikkasen vaan harhapoluille, sillä sukasta tuli näin neuloen jalkapöydän kohdalta hieman liian leveä minun makuuni.
Tein sukkaan ristiinvahvistetun ranskalaisen kantapään. Ja luin jostain facebook-ryhmästä, että kantalapun 1. silmukkaa ei kannata nostaa neulomatta, vaan neuloa normaalisti, näin ei kantalapun reunasta nostetuilla silmukoilla synny reikäistä neulosta, vaan aivan tiivis. Jotkut tuntuivat neulovan 1. tai jopa kaksi kantalapun ensimmäistä silmukkaa aina oikein, myös nurjalla, mutta minä neuloin 1. silmukan nurjalla nurin ja oikealla oikein. Kokeilen vielä seuraavissa sukissa tuota aina oikein neulomista, tuleeko silloin vieläkin parempi.
 Kärkeen tein nauhakavennuksen.
Malli: Oma käpälöity perussukka omaan jalkaan
Lanka: Novita 7 Veljestä Raita 856
Puikot: Metalliset 3 1/2
Silmukoita: 44
Langankulutus: 102 g
Olen tehnyt monet ohuet sukat viimeksi ja niiden jälke…

Mukavaa päivää kaikille mahtaville naisille!