Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on elokuu, 2016.

Vihreetä raitaa - ja sitten pyöräytettiin taas bingoo

Ensimmäisen Räsymattosukkabingon toiset sukat, vihreät ja värikkäät, on nyt tikutettu valmiiksi. Ja tällä kertaa minun piti kävellä Avustajan luo ja kysäistä, haluaisiko hän nämä sukat omakseen. Hän halusi.
Arvasin, vihreästä pitävä poika ei voi sanoa "EI" näille sukille. Ja olihan hän itse nostanut kasasta kerät, joista sukkien piti tuleman.
Malli: Oma perussukka omaan jalkaan ja sopii justiin Isommalle Poikaselle myös
Lanka: Novita 7 Veljestä värit 873 ja 309
Puikot: 3 1/2 KnitPro Zing
Langankulutus: 103 g
Jotenkin näistä toisista sukista tuli tiiviimmät ja himpusti pienemmät kuin ekoista. Samalla reseptillä on kuitenkin tehty. Voiko syynä olla erilaiset puikot (vaikkakin samaa kokoa) vai onko nämä vanhemmat Veikat jotenkin erilaisia kuin uudemmat??? Jotenkin harvemmaksi neuloutui uudemmat kerät, joista edelliset sukat oli tehty.
Ja sitten pyöräytettiin Pienemmän Poikasen kanssa taas erä bingoa. Voin kertoa, että piti nielaista pari kertaa... Minulle nousi tämmöinen sett…

Tohditko pelata räsymattosukkabingoa?

Haluatko kihelmöivää jännitystä elämääsi? Kyllä? No, otappa kierros tai pari räsymattosukkabingoo! Tämä peli on helppo, tarvitset vain kasan lankoja (jämäkerätkin sopii), huivin, Avustajan, sukkapuikot, päättelyneulan sekä tietysti kameran, jos haluat ikuistaa ihanat tai vaihtoehtoisesti karmeat sukkasi. Räsymattosukkabingoni ekakierros tuotti minulle ihanat sukat, mutta kelataanpa taaksepäin ja mennään hetimiten pelin sääntöihin, niin pääsette pelaamaan!
Tarvitset ensin ison kasan samanvahvuisia lankoja. Ihanteellisinta olisi, jos kasassa olisi mahdollisimman paljon monivärisiä lankoja. Jämäkerätkin sopivat, nostellaan sitten vain niin monta kerää, että riittää sukkapariin. Levitä langat lattialle kasaksi.
Otin ekaan bingooni vain helpoiten saatavilla olevat Veikka-langat täältä oman huoneeni nurkasta, en lähtenyt kaivelemaan keriä varastossa olevista laatikoista. Siksi tässä ei ole kovinkaan montaa ihan karmean väristä ylläripylläri kerää.
Tästä nostettiin sukat kahteen pariin, mu…

Waiting for a Kiss

Tai en minä, mutta nämä keijukaiset, huulet töröllään.
Sukkien ulkosyrjällä odottelee tyttökeiju ja sisäsyrjällä poikakeiju, aika kainoina. Sukkien keijukaiset meinasivat alunperin olla vain tyttöjä, mutta päätin, että josko olisivat kuitenkin heteroja, joten piirtelin tyttökeijun kaveriksi poikasen. Jossain sukan etuosassa huulet ehkä kohtaavat.
Ensimmäinen sukka valmistui hyvissä ajoin kesäkuussa, mutta toinen sukka viihtyi hyvän tovin käsityökorissa ennen kuin otin sen uudestaan työn alle ja valmistin loppuun.
Pidän enemmän tyttökeijusta, mutta on poikakin ihan jees.
Lanka on Villeä, joten sukat ovat sitten paksut, eivät mitkään hellekesän varpaiden lämmittäjät. Sukan varressa on nyt pituutta yli 40 cm, joten eivät ole pelkästään persjaloille, vaan säihkysäärillekin on riittävästi mittaa.
Meinasin tehdä sukkien teräosaan monimutkaisemman kuvion, mutta kun kantapää oli tehty, niin kärkiosasta muokkautui hyvin yksinkertainen.
Malli: Waiting for a Kiss, oma malli ladattavissa linkistä…

Aikas ihanat International sock swap -sukat saapuivat

Nämä löytyivät postilaatikosta jo alkuviikolla, mutta en ole vaan muistanut esitellä sukkasia täällä. Se on jännä juttu, että vaikka sukkia paljon neulonkin, niin se on kumminkin mukava saada joskus jonkun toisen neulomat sukat. Varsinkin näin nätit.
Nämä tulivat Italiasta asti ja uskokaa tai älkää, mutta sukkataituri on neulonut vasta vuoden villasukkia. Siis vain vuoden ja tuloksena tämmöiset kaunottaret! Ihailtavaa! Silmukkamerkki on myös hänen itsensä tekemä.
Pörri-tyttönen tykkäsi katsella pitkään nauravaa kukkaa ja vähän maistelikin sitä. Kukka mahtoi olla vähän pahanmakuinen, koska ei yrittänyt sitä sen enempää jäystää.
Malli on nimeltään This is Halloween sock by Iwona Eriksson

Itse sain pari päivää sitten valmiiksi pitkät kirjoneulesukat, mutta pääsen esittelemään niitä vasta sitten, kun ehdin tehdä niihin myös ohjeen. Saattaa ottaa nyt vähän enemmän aikaa, kun on niin kovasti muutakin hommaa, ettei vaan ehdi...

Turistit, eiku tennisvillasukat

Piti siis tehdä Turistit lahjaksi, mutta kun perussukat oli neulottu, niin sandaaliosan värkkäys ei enää houkutellutkaan... tuli vaan sukat... turistit olisivat olleet veikeämmät.
Malli: Tennisvillasukat ohjeesta Turistit-villasukat, Käsityö Untamo/Johanna Korpi
Koko: n. 40
Lanka: Novita 7 Veljestä, värit 011, 549 ja 124
Puikot: 3 1/2
Langakulutus: 115 g