Lisäkilometrejä pöksyille

Rinsessa on nuohonnut lattioita etelästä pohjoiseen ja idästä länteen, sekä kaikkia väli-ilmansuuntia, ja ilmansuuntien ja väli-ilmansuuntien yhdistelmiä: Kahdessa lempipöksyssä on oikean polven kohdalla reikä eli hole. Aamulla pyörin takapuoleni ympäri koittaen etsiä jotain sopivaa kangaspalaa paikaksi, mutta sitten välähti, että jospa virkkaan jonkunlaiset kukkaset ja kiinnitän ne lahkeisiin. Kodinhoitohuoneen lankahyllystä löytyi keskeneräinen palapeittoprojekti, josta otin pari Novita Miami jämäkerää ja koukun ja kirjahyllystä kirjan 100 virkattua pitsikukkaa. Kukat oli äkkiä valkattu ja värkätty, toisella silmällä virkkasin ja toisella katsoin Pörrin touhuja lattiatasolla. Ihmekös tuo, jos välillä tuntuu siltä, että silmät katsoo enempi kieroon kuin suoraan.
Pörrillä on aivan oma erikoinen tyyli konttailla, enkä tuota etenemistä osaa edes sanoiksi laittaa, muistuttaa jotenkin ravun etenemistä, vain oikea polvi osuu maahan. Lujasti menee omalla tyylillään, nyttemmin joskus myös tyylipuhtaastikin kontaten. Mutta nyt pitäisi housujen kuluminen alkaa vähentyä, sillä raputyttö lähti neljä päivää sitten kävelemään pieniä matkoja ihan ite, oma ennätys on nyt 10 askelta. Enimmäkseen liikkuu silti vielä kontaten tai kävelykärryn kanssa, sillä niin pääsee nopeammin. Ei mene kuin vilaus siitä hetkestä, kun avaan tiskikoneen luukun ja Pörri on paikalla, vaikka olisin vienyt hänet toiselle puolen huushollia, että ehdin jotain koneeseen tunkea ennen kuin työnjohto saapuu paikalle.
Pinkkeihin pöksyihin menin hätäpäissäni ompelemaan reiän kiinni ennen kukan kiinnitystä ja sehän alkoi tietysti kinnata ihan mahdottomasti, edes kukan päällekiinnitys ei peittäny virhettä. Kovasti kuitenkin koitin mokaani peitellä. Oranssien pöksyjen kohdalla olin viisaampi, kiinnitin ensin kukan ja sitten vähän ompelin reikää pienemmäksi nurjalta. Näin se ihminen oppii vielä tässä iässäkin omista virheistään. Se on ihan p-puhetta, että vanha koira ei muka oppisi uusia temppuja.
Tämä on varsin näppärä tapa korjata pieniä reikiä, mutta en kumminkaan suosittele tätä ihan kaikkiin tapauksiin. Esim. josko vaikka isännältä repeää housuista persusta, niin ei ehkä kannata alkaa sinne mitään astereita, leimuja tai petunioita laittaa kukkimaan. Toisekseen kannattaa varmaan valita ohuempi ja mahdollisesti merseroitu lanka. Minulla olisi niitäkin ollut, mutta liian vaikeasti haettavissa varaston laatikosta, joten tyydyin tönkömpään Miamiin.

Malli: Virkatut kukat kirjasta 100 virkattua pitsikukkaa, Caitlin Sainio. Pinkkeissä housuissa Mansikankukka yksivärisenä ja oransseissa housuissa Oranssikeltano.
Lanka: Novita Miami, jämäkeristä pätkä
Koukku: 4 mm
Jahas, paikat jäi punnitsematta, mutta siinä ei varmaan olisi puntari paljonkaan heilahtanut, joten ei suurta merkitystä vuoden langankulutukseen.

Tänään tuntui ensimmäistä kertaa ikinä, että on todellakin saanut nukkua talviaikaan siirtymisen johdosta yhden ylimääräisen tunnin! Menin puolilta öin nukkumaan ja Pörri-herätyskello pirrasi vähän viiden jälkeen. Hetken ihmettelin, kun ei ollut kumminkaan mikään koomaväsy, kunnes tajusin, että olin ehtinyt nukkua reilut 6 tuntia :) Ikinä ennen en ole ymmärtänyt, mitä järkeä koko tässä kellon vääntelyssä on ja tämän päivän jälkeen se tuntuu taas ihan yhtä tyhmältä touhulta kuin aina ennenkin.

Iso ja pieni ruusutarha

Älkää ihmiset menkö Adlibrikseen "vain katselemaan" lankoja tai kirjoja, se on kukkarolle vaarallista! Ainakin kaikille neuloosista kärsiville. Jotain minäkin siellä kertaalleen vain katselin ja kohta oli ostoskorissa kaikenlaista lankaa kokeiltavaksi, kuin myös Adlibris Socki -lankaa. Langasta on aivan ihania väriä ja kun hintakin on vain 2,90 € / 100 g, niin ei ole mikään ihme, että tällä hetkellä kaikki värit (yhtä lukuunottamatta) ovat kaupassa loppu. Erittäin ymmärrettävää, koska Adlibris Socki -lankaa voi neuloa kuten veikkaa ja tuntuu samalta, mutta on järkyttävän paljon halvempaa ja tasalaatuisempaa. Minä tein itselleni ja pian yksivuotiaalle polvarit. Nukkumatti jo huuteli Pörriä mukaansa, joten nopeasti räpsäistiin kuvat sukista, että Äitee saa blokkailla sillä välin, kun pienimmäinen latautuu pinnasängyssään.
Tein ensin sukat itselleni. Minulla oli kaksi kerää lankaa, joten neuloin molemmat sukat omilta keriltään ja ajatus oli tehdä samanlaiset. Toinen kerä ei kuitenkaan alkanut samasta kohdin kuin ensimmäinen ja kärsivällisyys ei riittänyt oikean kohdan hakemiseen, joten neuloa posotin kerän alusta aikomuksenani tehdä täysin eripariset sukat. Toisen sukan nilkkaa lähestyttäessä alkoi kuitenkin tulla paksumpia vaaleita raitoja, joita muistin ensimmäisen sukankin nilkan kohdalla olleen. Ja niinhän siinä kävi, että perssiilleen meni: sukat olivat melkein pari ja se on sellainen yhdistelmä, jota minä en vain kestä. Muutaman värikerroksen heitto, tässä tapauksessa 7, on aivan kestämätöntä, joten purkuun meni koko toisen sukan varsi. Huoh, olisi kannattanut etsiä jo aikaisemmin se valmis 1. sukka käsiinsä ja vertailla, ei vasta nilkan kohdilla. No, se oli yhden päivän takaisku ja nyt ei tarvitse katsella omaa virhettään päivästä toiseen.
Ja kun omat sukat olivat valmiit, niin sittenhän minulla olisi kaiken järjen mukaan pitänyt olla kaksi samanlaista kerän loppua jäljellä ja Pörri olisi saanut samanlaiset sukat, eikö? Paitsi kun ihminen on niin tötteröö, että luulee neulovansa toisesta kerästä toisen ja toisesta toisen, mutta neulookin molemmat täysin siitä samasta kerästä. Ja kun toisen sukan ruskea raita vaan jatkuu ja jatkuu ja pitkästi vaaleita raitoja, niin se ihminen ymmärtää, että perssiilleen meni taas, mutta tällä kertaa ihminen ei pura. Miksi ei? No, siksi, kun sukat ovat täysin eripariset ja toppahaalarin alla pidettävät. Ja ihminen istuu Iskäihmisen vieressä katsomassa jännittävää ja koukuttavaa sarjaa ja kädessä on juuri aloitettu kipollinen Viennettaa. Siinä tilassa pistellään vaan jäätelöt poskeen ja neulotaan sukka valmiiksi.
Malli: Oma polvisukka minulle ja 1-vuotiaalle
Lanka: Adlibris Socki, väri ruusutarha 8004 ja resoriin ja kantapäähän veikan sävy 010
Puikot: KnitPro Zing 3 1/2
Langankulutus: isot 162 g ja pienet 48 g
Tarkkasilmäisimmät huomaavat, että isojen sukkien kärjet eivät ole yksiyhteen. Mutta se on asia, jonka kanssa voin elää :)

Lokakuista lapasarvontaa blogissa

Miau sanovat Jorid Linvikin kissit lapasissa ja pyytävät päästä uuteen kotiin. Kisujen luovutus tapahtuu heti ensi viikolla.
Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tämän postauksen alle "mukana". Lahjomaton onnetar nostaa voittajan nimen jo huomenna sunnuntaina 16.10. klo 18. Lapasten uusi omistaja ilmoitetaan tässä samassa postauksessa eli päivitän tätä sen verran :)
Lapaset on neulottu Jorid Linvikin Cat mittens -ohjeen mukaan, joka on hommattu Joridin ohjepuodista. Samainen malli löytyy myös kirjasta Den store votteboka. Aivan ihastuttava malli, olen tehnyt näitä jo kolmet.
Tietoja lapasista:
- lanka Drops Alpaca 6790/kuninkaansininen & 9020/vaalea helmiäisharmaa
- lapasten leveys 9 cm, pituus 24 cm, ranteesta peukaloon 11.5 cm, peukalosta kärkeen 12.5 cm, peukalon leveys vajaa 4 cm, peukalon pituus 6 cm.

Arpaonnea!

------------------

 Suoritimme juuri arvonnan tahmeasormisen Onnettaren avustamana.
Käpälään tarttui kaksikin lappua, joista toinen tippui pois ja jäljelle jäi: Vil&
Onnittelut voittajalle! Ottaisitko minuun yhteyttä blogin yhteydenottolomakkeen avulla, niin saadaan lapaset postiin :)
Kiitokset kaikille mukana olleille ja mukavaa lokakuun jatkoa :)


 

Meri-Aurora & Peippo-Duo

Pikaesittelyssä (Pörrin pian loppuvien päikkyen vuoksi) kahdet telkunkatselun oheistuotteet. Ensimmäisenä ruutuun pläjähtää kuva sinisävyisistä sukista. Pakko sanoa heti alkuun, että en muista, koska olisin neulonut sukat näin nopeasti, täytyy johtua jotenkin tästä langasta. Annoin sukille nimeksi Meri-Aurorat, koska ovat Lankamaailman sinisävyisestä Viking Aurora -langasta näpelletyt meriväriset sukat. Tykkään kovasti väreistä.
Lanka oli aivan ihanaa neuloa ja sukista tuli jotenkin kevyet. Pistin 3.25 puikoille 48 silmukkaa ja sukille tuli painoa vain 81 g, varren pituus 18 cm ja terän 24 cm, leveys 11 cm. Minulla on toinenkin kerä tätä lankaa, erivärisenä vain. Taidanpa nyt tietää, mihin sen käytän. Olen pitkään etsinyt yhdelle kirjoneuleelle sopivaa lankaa, olisikohan se nyt tässä.
Malli: Oma perussukka, koko 37/38
Lanka: Viking Aurora 625
Puikot: KnitPro Zing 3.25
Langankulutus: 81 g
Kuvan sukkia ei ole mitenkään silitelty, jälki on semmoista, kun suoraan puikoilta tulee.
Voi hitsiläinen, tätä lankaa täytyy vissiinkin hommata lisää sitten, kun tulee alennukseen. On paksuudeltaan himpusti paksumpaa kuin Maija tai Nalle.

Sitten toiset sukat, miehen jalkaan. Näissä sukissa on sekoitettu  Novitan Duo -lankaa ja jokusen vuoden takaista Veikan Linnut -sarjan lankaa, sävyä Peippo. Nyt ei tosin ole puoli kuuta peipposesta kesään. Mutta höpötykset sikseen, piti kirjoittaa, että Peippo-lanka oli sekalaisen lankakasan päällä ja vieressä oli taivaansinistä lankaa, joka suorastaan huusi päästä Peipon kanssa samaan sukkaan. Olin kuitenkin niin mamis, etten uskaltanut sitä yhdistää ja otin kaveriksi turvallisemman tummansinisen värin. Saapas nähdä, josko joku päivä vielä niputan taivaansinisen ja Peipon yhteen sukkaan, kun Peippoa jäi jäljelle vielä reilut 90 g.
Laitoin silmukoita 52 ja sutasin 19 cm pitkän varren, leveys 12 cm ja terän pituus 26 cm. Luulisin, että ovat sopivat erääseen noin koon 40 jalkaan ja jalan omistaja pitää kovasti linnuista <3
Malli: Oma perussukka miehen jalkaan, noin koko 40
Lanka: Novita Duo 014 ja Novita 7 Veljestä Linnut, Peippo 824
Puikot: KnitPro Zing 3.5
Langankulutus: 122 g
Miksi kaikki kivat värit katoavat, kuten Veikan Linnut-sarja? Eikä minulla ole edes jemmassa niitä kuin muutamia keriä.

Nyt olisi ihan hirveä vimma päällä suunnitella ja neuloa kirjoneuleita. Kaksi mallia on edelleen neulomista vaille ja päässä muhii muutamia lisää. Mutta tee nyt sitten jotain tuommoista keskittymistä vaativaa, kun kävelytreenejä pitävä Pörri menee pitkin taloa ja näplää kaikkea mitä ehtii :D Mutta aikansa kutakin, sanoo Äitimuori <3

Andrinen kesämekko eli Pörrin synttärimekko

Noin kuukauden päästä puhalletaan Pörrin kakusta ensimmäinen kynttilä, joten neuloin hänelle pippalomekon tai tuleehan tätä pidettyä varmaan muutenkin.
Malli on jälleen kerran kirjasta Klompelompe. Kirjassa on yksinkertaisen kauniita malleja lapsille ja muutamia myös aikuisille, kaikki nopsia ja helppoja valmistaa. Mutta, mutta... tästäkin ohjeesta löysin omasta mielestäni virheen eli keskitin yläosan pitsikuvion, ohjeen mukaan tehden sitä ei olisi tarvinnut keskittää (!).
Koko on vuoden ikäiselle ja olkaimet ovat minusta liian lyhyet, vaikka noudatin ohjetta tässä kohden. Pakko koittaa purkaa hyvin päätellyt langanpäät ja kiinnitys, sekä neuloa ainakin kaksi mallikertaa lisää (ohjeessa 12), ettei kinnaa niin kovasti.
Muutoinhan tämä mekko on aivan ihana pienen tytön mekko, alle voi pukea paidan.
Meillä on tällä viikolla ollut lattiaremontti päällä, nyt kelpaa jo hengähtää, kun on uusi lattia, missä teputtaa ja sotkutkin pääosin siivottu. Takan ympärille pitää vielä kiinnittää köysi koristeeksi.

Malli: Andrinen kesämekko kirjasta Klompelompe, Ihania neuleita lapsille
Lanka: Drops Merino Extra Fine, väri 16
Puikot: 4 mm
Langankulutus: 119 g

Pidennän vielä nuo olkaimet ja sitten laitan Klompelompen hetkeksi sivuun. Mutta palaan siihen vielä, se on varma :)