Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on helmikuu, 2017.

Rumaa lankaa -> rumat sukat

Kaivoin melkein kuukausi sitten lankavarastostani ennenkokematonta Viking Alpaca Sport -lankaa. Minulla on sitä paitsi tällaisena syreeninvärisenä ja -kukertavana, niin myös jotain vihreää ja vihreänkukertavaa. Nähtäväksi jää, koska kaivan lankaa seuraavan kerran esiin, oli muutes aika nihkeää neulottavaa ja niin rumaa, että silmiin sattuu. Päätin heti, etten itselleni tee ja teen niin pitkät varret, ettei kukertavaa jää jäljelle yhtään, ei senttiäkään. Ja kas, niin pieni nöttönen jäi, etten edes jämälankalaatikkoon sitä laittanut, vaan roskiin. Siitäpä kelpaa kaatopaikan variksen laittaa itselleen lämpöistä päälle.
Lanka on veikan vahvuista. Aloitin 60 silmukalla ja kaventelin 48 silmukkaan eli silmukoita jäi jäljelle enemmän kuin normaalisti. Varren pituus on 42 cm, leveys ylhäällä 14 cm ja alhaalla 10,5 cm. Terän pituus on 24 cm eli sukat ovat kokoa 38/39.
En muista, olisinko koskaan jumittanut polvipituisia perussukkia yhtä kauan puikoilla, mutta kun ei iske, niin ei sitten kirve…

Söpöisin Pikku Nalle

Saaren suloisin Pikku Nalle sovitti uusinta kypärämyssyään. Pikku Nallen Emo oli onneksi riittävän nopealiikkeinen kameransa kanssa, sillä myssy ei kovin pitkään päässä viihtynyt.
Myssyn ohje löytyi kirjasta Suloinen sammakkomyssy ja muita neulottuja eläinasusteita (Nuriya Khegay). Olen tehnyt samaisesta kirjasta aikaisemmin Hunajanallen. Myssyn koko on 12-24 kk, mutta totuuden nimissä on sanottava, etten loppupeleissä seurannut ohjetta justiin tarkasti.
Myssykkä on neulottu kaksinkertaisesta Drops Brushed Alpaca Silkistä sekä Karismasta kolmepuolosen puikoilla. Pääsin näin aikalailla toivottuun neuletiheyteen ja myssystä tuli juuri niin tiivis kuin toivoinkin, ohut alpakkasekoite tiivistää pinnan niin, ettei läpi pääse se pirullisinkaan viheltävä pohjois- tai koillistuuli.
Neulominen aloitettiin kasvojen ympäriltä tasona, päälaen kohdalla käännettiin kuten sukan kantapäässä. Kavennusten jälkeen poimittiin silmukoita kuten kantalapun reunassa ja luotiin leuan kohdalle muutama silmukk…

Pieni tanssija

Jokainen pienen lapsen äippä ja iskä tietää, että ylivoimaisesti paras ulkoilevan lapsen myssykkä on kypärämyssy: Se on lämmin ja pitää myös kaulan ja hartiat lämpöisinä. No, ehkä menin yleistämään vähän liikaa, myssyasioissakin mielipiteitä riittää. Mutta kokemuksesta lapset eivät seisoskele ulkona tumput suorina, vaan myyräävät hangessa, laskevat mäkeä jalat ja pää edellä jne. Eli pikku-Pörrille oli saatava uusi kypärämyssy ja pienen haeskelun jälkeen lähdin suorittamaan mallia Little Dancer by Drops Design. Kyseinen myssykkä on tässä puettuna ensimmäisen pallomaisen pehmon päähän, joka lattialla pyöri vastaan.
Myssyn langat löytyivät helposti suuresta Karisma-laatikosta, jonka olin hamstrannut ns. pahan päivän varalle. Langan sävy on hopearoosa ja pidän siitä todella paljon, vaikka se näyttääkin vähän siltä, että nyt on myssykkä hurahtanut vääränlaisen pyykin sekaan ja ottanut väriä itseensä.
Myssykän alkuun neulottiin kaksi lappusta eli etukappale ja takakappale.
Sitten vaihdetti…

Kultaisen suudelman odotus

Suunnittelin ja neuloin Ville-vahvuiset Waiting for a Kiss -sukat viime kesänä, nyt synnytin niille pikkusisaruksen Maijasta. Keijukaisten väriksi valikoitui ihana keltainen graffitinharmaalla pohjalla. Värit olisi voinut laittaa toisinkin päin, mutta enpäs laittanut.
Sukat on neulottu pääosin öisin, klo 23-00, kun kaikki muut meillä jo halailevat tyynyjään ja kuorsailevat niin maan perusteellisesti. Useana yönä olen minäkin sitä noihin aikoihin tehnyt, päivät kun ovat melko tiiviitä nykyisin. Ei siis ihme, että sukkien valmistaminen kesti harvinaisen pitkään, peräti kuukauden. Itse asiassa viimeinen sukka oli eilen jalkaterää vaille valmis, kun otin sukan työn alle ja päätin, että nyt sille ei anneta muuta mahdollisuutta kuin valmistua. Ja eipä tuo kovasti laittanut hanttiin.
Sukka on neulottu Ville-sukan ohjetta mukaellen. Sukista tuli pienemmät kuin viime kesänä valmistunut isosisko. Varren pituus on 35 cm, leveys ylhäällä 13 cm ja alhaalla 10 cm. Terän pituus on 22,5 cm ja leveys…