Fisukat hirmukalamiehelle

Niina Laitisen pätkä päivässä -neulontaprojekti starttasi toukokuun lopulla ja minä tietysti lykkäsin myös silmukoita puikolle ja muutaman päivän jaksoin tikutella tahtiaikaan, sitten Fisukat jäivät hyväksi toviksi muiden neuleiden jalkoihin. Muutama päivä takaperin otin itseäni niskasta kiinni ja päätin valmistaa Fisukat loppuun 1/2 sukkaa päivässä tahtiaikaan. Ja niin kävi, sillä sukkien piti valmistua pienemmälle poikaselle synttärilahjaksi ja koska tuo poikanen on tällä hetkellä Mummin ja Ukin mökillä kiskomassa tai suorastaan ryöstökalastamassa järveä tyhjäksi, pitää sukkien matkata mökille hyvissä ajoin kirjekuoressa. 
Pienempi poikanen on allerginen kalalle, siis kohtalon ivaahan tuon täytyy olla tuommoiselle kalamiehelle. Sehän olisi aivan sama kuin minä tai joku muu neulootikon pahasti riivaama olisi allerginen kaikille langoille, siis aivan kaikille! Mutta hän ei anna allergian haitata harrastusta: Kärkkäiseltä on haettu iskän kanssa kumihanskat, ettei kaloihin tarvitse koskea. Ja jos ilman hanskoja kalastelee, niin mukana on eryityisavustaja irroittelemassa saaliit pois.
Kalastukseen on muutenkin valmistauduttu, ainakin henkisesti, jo hyvän tovin. Aina silloin tällöin kevään mittaan on Poikanen pirauttanut Ukille ja kohta on kuulunut mm. seuraavia kysymyksiä: "Onko tullut kalaa?" "Onko sinulla virvelin?" "Onko uistimia?" koska olisihan se aivan ennenkuulumaton katastrofi, jos mökillä ei olisi kalastusvehkeitä, kun sinne viimein pääsee tositoimiin. Mökille olisi pitänyt päästä heti koulun loputtua, mutta viikon jaksoi kalamies vielä sinnitellä kotosalla ja ilmoitti sitten minulle, että tänä kesänä hän aikoo saada joko lahnan tai säynävän. Piste. Ja näitä on nyt tullut, isoja.
Kalamies sai muutamaa päivää ennen mökille lähtöä syntymäpäivälahjan etukäteen: Kalapakin uistimineen sekä lippiksen, jossa lukee "Eat, sleep, fish".
Uistimia ehdittiin järjestellä ja ihailla sen seitsemän kertaa ennen kuin juna vei kalamiehen järven rantaan.
Malli: Fisukat (Niina Laitinen)
Lanka: Gjestal Maija, värit 207, 225, 227
Puikot: 3
Langankulutus: 119 g
Koko: 39
Valitsin langaksi Nallen sijasta Maijan ja olen tyytyväinen valintaani. Olen nyt tehnyt useamman kirjoneuleen Nallesta ja täytyy sanoa, että Maija käyttäytyy kirjoneuleessa Nallea paremmin, jäljestä tulee heti kerrasta siistimpi (alin kuva), lanka ei ole kippuraista ja on hyvin tasapaksuista verrattuna Nalleen. Vaaleansinistä pohjaväriä meni aika tarkalleen kerällinen, minulle jäi vain n. 2 m jäljelle.
Sukat ovat vielä liian suuret Poikaselle, mutta veikkaan etteivät kovin kauaa, sillä mies kasvaa ja rotevoituu sellaista kyytiä, että menee aivan kohta isoveljen edelle. Sellainen <3 pieni iso kalamies minulla.

4 kommenttia:

 1. Ihanat sukat ja ihana postaus. On hieno, ettei vastoinkäymisten anneta häiritä. Keinot on keksitty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Sitä pitää tehdä, mitä sydän halajaa.

   Poista
 2. Aivan valtavan ihanat sukat! Ja miten nuo värit sopii hyvin toisiinsa. Ihanaa että kalamies on jo saalista kerinnyt saamaan mökillä. T.Tupsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat varmasti kalamiehelle mieluisat :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Junassa neulotut sukat

Jouduin yhtenä päivänä istumaan junassa pitkät pätkät, ja siinä, jos missä, on aikaa neuloa... ja salatutkiskella muita matkustajia.  ...