Jäänsiniset

Jatkan kesälomaneuleiden esittelyä ja tällä kertaa ovat vuorossa jäänsiniset pitsisukat. Olen tehnyt samalla mallineuleella ennenkin sukkia, ainakin kahdet, nimittäin kanervanväriset Drops Merino Extra Finesta ja valkoiset Veikasta. Tämä malli taitaa olla sellainen, että palaan siihen aika ajoin. Olen lainannut mallineuleen Dropsilta (154-31), mutta tällä kertaa jätin reunimmaiset nurjat silmukat pois ja sukista tuli taas hieman erinäköiset. En myöskään viitsinyt penkoa aikaisempien sukkien silmukkamääriä yms. esiin, vaan tein mutulla menemään.
Lanka on Novita Juhania, joka on Veikan paksuista, mutta muutoin pehmoisempaa, johtuisikohan siitä, että siinä on 75 % kierrätysvillaa. En ole aikaisemmin neulonut Juhanista, joten tämä oli varsin iloinen yllätys ja löytö. Juhania minulla ei tietenkään ole enempää, toivottavasti jossain taas törmään siihen ja älyän ostaa varastoonkin.
Malli: Oma polvisukka, johon on istutettu Dropsin mallineule 154-31
Lanka: Novita Juhani (324)
Puikot: 3 1/2
Langankulutus: 143 g
Kesän tuotoksia olisi vielä tulollaan hatun ja takin muodossa... ja sitten saavat uudet tuulet jo puhaltaa: Suunnittelin loman alussa kirjoneulesukat, sormet syyhyävät päästä neulomaan ne pois :)

7 kommenttia:

 1. Pitää mainita tässä sellainen asia, että löysin tänään blogini syövereistä ison nipun teidän lukijoiden kommentteja, jotka olivat jääneet minulta täysin huomaamatta ja vastailematta kesä-heinäkuun ajalta! Olihan se ihana löytö, kiitos kaikille kommenteista, niitä on niiiin mukava aina lukea ja ne näkyvät nyt niiden tekstieni jälkeen, missä pitääkin, ja olen niihin vastaillut. Voi hyvää päivää, että olenkin ollut tollukkana :O Mutta virheistä oppii :D

  VastaaPoista
 2. On kauniin sukata, malli ja väri.

  VastaaPoista
 3. Nämähän ovat todella kauniit. Ja tuo sinisen sävy hivelee silmää.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kaikille, olen itsekin kovin tykästynyt tuohon väriin, juuri oikea vaaleansinisen sävy, minun makuuni :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis sukkamalli. Lieneekö ohje miten haasteellinen, osaisiko tällainen
  perussukan kutoja neuloa. Kiinnostaisi kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta osaisi kyllä. Tuossa mallissa tulee vain langankiertoja sekä oikein yhteen ja ylivetokavennuksia. Ja kuviossa on tietty rytmi ja logiikka, joten se jää mieleen, kun muutaman kerran tekee.

   Poista

SNY - toukokuu