Takatalvisukat

Toukokuun alussa, kun kevät oli juuri hurahtanut käyntiin, ja pahaa-aavistamattomat muuttolinnut olivat lehahtaneet meidän huudeille, tapahtui jotain aivan kamalaa: Koko Suomeen levisi jääkylmää ilmamassaa, ja sade, jonka olisi pitänyt kastella kaikki lempeästi, tulikin aivan toisessa olomuodossaan, lumena. Lumipyry alkoi torstaina ja perjantaiaamuna oli pihalla niin paksu lumikerros, ettei voinut ajatellakaan, että olisi lähtenyt liukastelemaan yli 40 km kesärenkailla töihin. En ollut tuolloin ainoa, joka jäi tekemään etäpäivää. Laitoin läppärin keittiön pöydälle, siinä oli työn ohessa hyvä seurailla pihalla parveilevia lintuja. Ja niitä oli paljon! En ole koskaan nähnyt niin suuria parvia peippoja ym. hyönteissyöjiä, jotka tulivat pihaamme syömään sinne viemiäni siemeniä. Lumet sulivat onneksi lauantaina pois, mutta linnut viipyilivät pihalla vielä pitkään sen jälkeen. 
Näiden takatalvisukkien langat oli valittu illalla, jolloin lunta tuprutteli. Jostain syystä teki tuolloin mieli tehdä sinisävyiset sukat, joten valinta osui nähin keriin. Sukat on neulottu fingering-vahvuisista langoista, kaksi lankaa rinnakkain. Nämä langat ovat kuin värikartta, vai mitä?
Sukkien valmistuminen vain kesti ja kesti. Mutta eilen neuloin viimeiset rivit ja päättelin sukat. Nyt ei ole puikoilla enää mitään kesken. Ehkä jotain pitää sinne keksiä. Mietin, että tekisinkö Pörrille vaikka puuvillaisen takin, katsotaan. 
Yritin tehdä sukista samanlaiset, purin jopa pitkät pätkät keristä pois 2. sukkaa aloittaessani, että värit mätsäisivät. Ja siltä se aluksi näyttikin, että onnistuin. Mutta eipä sitten kuitenkaan, kun vähän pidemmälle pääsin. Annoin mennä omia menojaan. 
Tuli ehkä vahdattua Game of thronesin viimeistä seasonia samalla liiankin tiiviisti ja aika hämärääkin oli ja tumma lanka... seliseli.
Aika kiva lanka neuloa, tiiviskierteinen, joten kestänee hyvin?
Laitoin värit menemään jälleen limittäin, että saisin pehmeät sävyt.
Malli: Omasta päästä
Lanka: Lang Jawoll Magic Degrade 85.0024
Puikot: 4 
Langankulutus: 148 g

4 kommenttia:

  1. Todella kauniit sukat! Tykkään kovasti noista sävyistä. Lanka on minulle tuntematon, mutta on kiva, kun näistä blogeista bongailen uusia lankoja ja niiden käyttökokemuksia. Voi sitten itsekin suunnistaa lankaostoksille avoimin mielin :)

    VastaaPoista
  2. Kivanoloista lankaa, ainakin näin kuvista katsottuna. Kauniita sävyjä. :) Ruskea ja sininen on kyllä usein hyvä yhdistelmä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)