Virkattuja palasia

Kevät ja alkukesä ovat olleet kiireisiä ja voimia vieviä: En ole ehtinyt, ja varsinkaan jaksanut, täällä blogin puolella juuri vierailla. Ja lomia kohden mennessä tahti vain kiihtyy, viimeisetkin mehut tiristellään irti. Tunnollisena ihmisenä vaivaannun tekemättömistä töistä, joita väkisinkin on päässyt kasaantumaan. Nyt koitan urakoida niitä valmiiksi, voidakseni jäädä jossain välissä lomalle, ja oikeasti irtaantua myös henkisellä tasolla hetkeksi töistä. Aika moni mahtaa olla samassa tilanteessa nyt. Kaiken tämän keskellä olen aloittanut kuitenkin kesäkäsityön.
Tilasin taannoin ison kasan lankaa Novitan alesta, Novita Siro tuli tuossa lastissa meille. Ja, sattuipa pienoinen kämmi minulle: Olin tilaamassa 700 g lankaa, ja oletin, että Siro on 50 g kerässä, eli tilasin 14 kerää. Sain 1400 g lankaa, koska Siro onkin 100 g kerässä... Aikomus oli alunperin tehdä tästä neuletakki, mutta päädyin lopulta virkkaamaan tästä paloja, koska lankaa siis ON!
Virkkaan palasia 3,5 mm koukulla, tämä on oikein sopiva kesäinen käsityö, varsinkin näillä helteillä! Ei puhettakaan, että neuloisin nyt Luotolaista! Sitäkin eräänä iltana yritin, mutta pelkkä Luotolaisen siirtäminen syliin riitti, aivan liian kuuma työ näille keleille. Villasukkien neulominen ei myöskään innosta juuri nyt. Mennään siis tällä, hitaasti, muutama palanen päivässä tai miltä tuntuu.
Eräänä iltana kaivelin rullaluistimet esiin ja suunnistin kauniiseen kesäiltaan. Luistelin enimmäkseen autioilla, upeiden lupiinien peittämillä teillä. Piti ihan pysähtyä ottamaan kuva, sillä näky oli niin huikean kaunis. Tätä kuvaa ottaessani alkoi matkan päästä kuulua pärinää, musiikkia ja laulua. Hetken päästä minua lähestyi ihan pikkuinen mopo, jonka kyydissä oli kaksi tyttöä. Tytöt laulaa hoilottivat täysillä musiikin mukana, siellä kypäriensä sisällä. Ja pieni mopo koitti päristellä eteenpäin, minkä lastiltaan kykeni. Kyllä repesin. Se oli pysäyttävä hetki, kun tytöt tulivat kohdalle ja katseemme kohtasivat. Tästä tuli vieläkin parempi kesäfiilis: Nämä tytöt nauttivat ihan kybällä lämpimästä kesäillasta :) Ja minä myös :)

6 kommenttia:

  1. Hyvä kesäprojekti sinulla. Palanen päivässä on ihan hyvä tavoite.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin, tosin joinakin päivinä ei nappaa edes se yksi ja toisina päivinä tulee 2 tai 3. Ehkä joku päivä valmistuu :)

      Poista
  2. Ihanan kesäinen kuva pientareesta ja tiestä 😍

    VastaaPoista
  3. Neulontainnostus taitaa olla nyt kesälomalla, niin pysähtyi vauvansukan alku puikoille ja siihen se on jäänyt.
    Kesällä kun on niin paljon kaikenlaista, iltaisin lössähtää sohvaan.
    Kesäpäivä kerrallaan; - Nauti uusia perunoita ja voita, mansikoita ja makkaroita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäpäiviäkin on monenlaisia: rauhallisia, kiireisiä, kuumia, kylmiä, sateisia... joku päivä kenties vauvansukkakin etenee :)
      Ja uudet potut ovat makoisia, mansikat myös, mustikat, vatut. Kesä on kyllä kovin makoisa :)

      Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)