Helpot kirjoneulelapaset intialaisella peukalolla

Oli pitkästä aikaa lapanen ja kirjoneule puikoilla (ja viipyi siellä myös melko pitkään..)
Lanka Novita Nalle Taika/ sininen ja Wool/ musta.

Tumma väri tuo hienosti värit esiin, näin mummu neuvoi minulle aikoinaan ja todentotta, sininen lanka ei näytä kerällä miltään, mutta kun sille ottaa mustan kaveriksi, niin johan alkaa tulla sävyihin syvyyttä! Mummukin tapasi tehdä kirjoneulelapasia samantapaisesti, kahdella värillä, mutta mahtoi neuloa aina jonkun pätkän jälkeen yhden kerroksen yhdellä värillä vai vaihtoiko välillä värien paikkaa..?

48 silmukalla neulottu lapanen on juuri sopiva käteeni, ei pyöri eikä hyöri. Ja ensimmäistä kertaa ikinä tein intialaisen peukalon ja tästä eteenpäin ei muunlaisia tarvitse tehdä, sillä lapanen istuu todella hyvin käteen! Tämä peukalokiila ohjaa peukalon oikeaan asentoon. Varsin kätevää, jos sattuu olemaan peukalo keskellä kämmentä...

En ole ihan tyytyväinen työn jälkeen, langat vaeltelivat edestakaisin, mutta lapasta oli muuten mukava neuloa. Myöhemmin tänä vuonna teen varmasti lisää lapasia, myös eri malleilla.
Lapasten valmistuminen todella kesti, sillä väliin tuli muita projekteja. Nyt ei ole lumesta enää tietoakaan, joten valkoinen fleece-peitto saa näytellä lunta ja lapaset kädessäni odottavat tulevia tuiskuja..
Valmiiden lapasten yhteispaino 60g.
Lapasten ohje: http://vanuttunutvillasukka.blogspot.fi/2014/07/lapaset-kahdella-varilla-ja.html


 

3 kommenttia:

  1. Kivan näköiset lapaset. Minä yritin tavailla tuota intialasta pekalon ohjetta netistä enkä tajunnut sitä. Aina olen kiilapeukalon tehnyt. Kiva blogi sulla. :) t. Tupsu

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tupsu:) Minä tapasin tehdä ennen peukalon kokonaan ilman kiilaa, kun kiila oli mukamas vaivalloinen tehdä... mutta tämäpä ei ole, palataanpa asiaan:)

    VastaaPoista
  3. Laitoin nämä lapaset tänään ensimmäistä kertaa käteen, kun oli niin kylmä aamu, kivasti lämmittivät ja istuivat käsiini:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Höyhenenkevyt

Aivan kuin saajansa, pikkuinen Mummeli <3 Hänen kaulaansa ei sovi mikään iso ja raskas kaulaliina, mutta toivon mukaan tämä hönkäyksen ...