Miehen kuin miehen viettelevät(?) polvenylisukat...

... nyt ei tarvitse miehenkään moittia, etteikö vaimo pukeutuisi sexyihin vaatteisiin?!?!Minä hoidin neulomisen - Novita hoiti raidoituksen

Lanka: Novita 7 veljestä raita, fuksia-harmaa/ 807
Puikot: 3 1/2
Langankulutus: 211 g
Malli: Pidennetty versio aikaisemmin neulomistani polvisukista: http://vanuttunutvillasukka.blogspot.fi/2014/07/raidalliset-suomi-henkiset-seiskaveikka.html

Aloitussilmukkamäärä 68  -> jousteen jälkeen 60 -> pohjekavennusten jälkeen 44 silmukkaa
Sukkien pituus kantapohjan alta varren alkuun n. 58 cm
Sukan leveys: aloitusjouste hurjasti venyttäen n. 20 cm, sileä osuus ennen pohjekavennuksia 14.5 cm, nilkan kohdalla ja jalkapöytä 10.5 cm

Alla ohje, kuinka nämä tein, mallina omat kintut. Ei ehkä sovi sinulle, mutta aina voi soveltaa ja muuttaa:)

Summittainen ohje:
Luo 68 silmukkaa
Neulo 1 krs oikein
Jaa silmukat 4 puikolle ja neulo 22 krs 2o2n joustinta

Jatka sileällä neuleella, kavenna kuiten ensimmäisen sileän kerroksen aikana tasavälein 8 silmukkaa pois (2 oikein yhteen tasavälein) -> jäljellä 60 silmukkaa (15 silmukkaa per puikko)

Ja neuloskele eteenpäin. Kun olet neulonut yhteensä 90 krs (joustin+sileä), sukan pituus n. 30 cm, on aika aloitella pohjekavennukset:
Neulo 4-puikon 12 silmukkaa oikein, tee ylivetokavennus, neulo viimeinen silmukka oikein. Neulo 1-puikon ensimmäinen silmukka oikein, neulo seuraavat 2 silmukkaa oikein yhteen.
Tee kavennukset joka 4. kerros aina 4-puikon lopussa ja 1-puikon alussa, kunnes jäljellä on 44 silmukkaa (11 silmukkaa per puikko)

Neuloskele vielä eteenpäin. Kun olet neulonut kaikenkaikkiaan 150 kerrosta, sukan pituus on n. 50 cm eli on aika aloittaa kantalappu 4- ja 1- puikkojen silmukoilla. Näissä sukissa on tehty 2-kertainen kantapää ja kerroksia 24. Kantapään kulmassa 22 silmukkaa jakautuvat 7 - 8 - 7, jatka kantapää loppuun kaventaen nuo seiskat tuosta pois niinkuin käsityötunnilla koulussa opetettiin:)
Kantalapun jälkeen nostele kantalapun sivusta 14+14 silmukkaa -> eli 1-puikolla on 18, 2-puikolla 11, 3-puikolla 11 ja 4-puikolla 18.
Ja tässä kohden piti minun ainakin katkaista lanka, että väri jatkui samoin, kuin miten nilkan kohdalla jäätiin.
Tästä eteenpäin kavennukset 1-puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 4-puikon alussa ylivetokavennus. Nämä kavennukset joka 2. kerros kunnes kaikilla puikoilla on taas 11 silmukkaa.

Neuloskele kunnes pikkuvarvas peittyy, minä neuloin yhteensä 42 kerrosta kantalapun jälkeen ja sitten kärkikavennusten aika: neulo joka puikon alussa 2 oikein yhteen, joka toinen kerros. Ja sitten kun on jäljellä 5 silmukkaa per puikko, jatka siten, että kaventelet joka kerros kunnes jäljellä on yht. 8 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi. Päättele.

Pistä sukat jalkaan. Varmasti tarkenee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Junassa neulotut sukat

Jouduin yhtenä päivänä istumaan junassa pitkät pätkät, ja siinä, jos missä, on aikaa neuloa... ja salatutkiskella muita matkustajia.  ...