Kierros puutarhassa

Tervetuloa kävelylle puutarhaani. Tänään katseeni ja ajatukseni vaelsivat näihin.

Huvitus tuotti pihan makoisimmat omenat ja hyvän sadon, vaikka puu on vielä melko pieni. Viereinen valtavankokoiseksi kasvanut Neidonruusu varjostaa sitä, mutta en raaski sitä hävittää, kun se on niin valtavan kaunis.

Kurtturuusut leviävät ihan hulluna. Tekisi mieli hävittää mokomat puskat kokonaan... mutta mietin vielä talven yli. Voisikohan näitä ruusunmarjoja jotenkin hyödyntää? Vinkkejä otetaan vastaan...

Rautatieomenapuu on pieniä kirpeitä omenia täynnä. Olen joskus tehnyt näistä omenahilloa. Kenties tänä vuonna myös..

Sievikki kukkii vielä kauniisti

Hän innostui vasta nyt, loppukesästä kukkimaan. Edellisen kerran näin hänet kukkivan, kun ostin hänet alkukesästä. Uskomattoman kaunis on hän.

Tämä omenapuu tekee nyt ensimmäisen kerran omenoita. Omenat ovat hurjan pieniä ja ajattelinkin, että ovat varmana älyttömän kirpeitä. Mutta ovatkin ihan makoisia! Haluaisin muistaa, mikä on tämä lajike, jotta voisin suositella tätä muillekin.

Pirja on niin täynnä omenoita, että oksat roikkuvat. Tänään teen Poikasille ja Elmerille (toivottavasti) suussasulavan omenapiirakan, jonka tuoksu hurmaa kanelin kera.

Pirjan runko on niin vaurioitunut, etten osaa päättää, hävitänkö koko puun vai annanko kasvaa, niin kauan kuin puu itse haluaa. Ehkä jälkimmäinen vaihtoehto..

Tämä omenapuu  tekee myös tänä vuonna ensimmäiset omenansa, muutaman hurjankokoisen ompun. Maku ei valitettavasti ole kovin kummoinen, vaikka kokoa on vaikka muille jakaa. Nimeä en tietystikään muista.

Tyrnit tekevät kohtalaisesti marjoja. Linnut ovat niitä nähtävästi jo käyneet maistelemassa, koska maassa on paljon varisseita marjoja. Pitää ottaa poimuri käteen (appiukon vinkkivitonen viime syksyltä) ja lähteä keräämään vitamiinitabletit talteen pakkaseen. 

Marja-aronia tekee taas valtavasti marjoja. En vain yhtään osaa käyttää näitä. Mutta tiedän erään pikkuisen Mummelin, joka näistä kovasti tykkää <3

Ritarikannuksen pienet poikaset kukkivat nyt loppukesästä.

Talvehtineet pelargoniat kukkivat kuin viimeistä päivää parvekkeella.


Siemenistä kasvatetut pelargoniat ovat myös vasta nyt täydessä kukassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuinka tuhota kilo huopuvaa lankaa