Liila kimaltelevainen huppuhuivi Novita Hileestä

En muista, koska olisi ollut näin mukavaa saada joku työ valmiiksi ja päästä siitä eroon! Tämä huppuhuivi ei ollut ilo neulo... tai oli aluksi, mutta ensihuuma katosi hyvin nopeasti.


Hile on paksu lanka ja kankea neuloa, liki urheilusta kävi, kun sitä väänsi menemään. Tätä huivia ei vain pystynyt neulomaan kerralla loppuun, välillä piti neuloskella jotain muuta kepeämpää ja sitten jaksoi taas tätä.

No, sievähän tuo väri on kuin mikäkin ja kimaltelee somasti! Ja pintaneule on kaunis.


Malli: Huppuhuivi, Novita Kevät 2014, suunnittelija Eveliina Pyykönen
Puikot: 7
Lanka: Novita Hile/772 liila
Langankulutus: 470g (ohjeessa 700 g)
 

Huppuhuivi on neulottu muuten ohjeen mukaan, mutta huivien pituudeksi tein 75 cm (ohjeessa 96 cm) ja hapsuja en huiviin lisännyt. Jos huivi alkaa myöhemmin hapsuja huutelemaan, niin lisään ne sitten.
Ohjeen mukaan olisi huivit pitänyt neuloa kaksi huivia yhtäaikaa samalta puikolta, molemmat omilta keriltään, mutta minä tein ensin toisen ja sitten toisen ja pääosan kohdalla otin molemmat tietysti mukaan.

Tässä huppuhuivi kietaistuna lapsen päähän. Jostain kumman syystä vähän vastentahtoisesti halusi Poikanen laittaa näin korean huppuhuivin päähän :D



 

6 kommenttia:

 1. Etsin huppuhuivin ohjeita ja eksyin tänne :) Kaunis kuvio tuossa hupussa ja alkoi kiinnostaa kuin leveä tuosta lopulta tulee? (viimosesta kuvasta katottuna) Olis tarkotus kaverin muksulle tehdä jottain tän tyylistä muokatuin ohjein, niin kiinnostaa kuin paljon loppupeleissä sit pitteis muokkailla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kuules tosi leveä, jopa aikuisen päässä. Huppuosan leveys on 35 cm (huppu läsäytettynä mittauspöydälle, yhtään venyttämättä mihinkään suuntaan) ja tuo helmineuleosuus on suunnilleen yhtä leveä kuin reunaosan mallikerta. Kun hupun laittaa päähän, niin reunaosuuskin vähän levenee. Eli aikuisenkin päähän mallattuna, voisi puolet helmineuleosuudesta jättää heittämällä pois:)

   Poista
 2. Heippa! Juuri ihastelin Novitan sivuilla tätä mallia ja ajattelin kokeilla :) Sen verran amatööri olen vielä neulomisessa, eli teitkö siis ensin toisen puolen, sitten toisen, sen jälkeen aloitit hupun johon yhdistit kaulaliinan molemmat puolet? :)
  En oikein ymmärtänyt ohjeen "kahdesta eri rullasta", siksi tämä kuulosti hyvältä tavalta, jos vain osasin oikein oivaltaa :D

  Kaunis työ tämä sinun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Juuri noin tein, kuten kuvailit. Minulla ei mennyt jakeluun, mitä voitan tekemällä molempia kaulaliinoja yhtä aikaa, langat vaan menee tuhannen sotkuun. Mutta muuten kaunis malli, mukavia neulomushetkiä sinulle :)

   Poista
  2. Kiitos paljon vastauksestasi! :) Laitan tänään työn puikoille ja toivottavasti osaan tehdä oikein :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Junassa neulotut sukat

Jouduin yhtenä päivänä istumaan junassa pitkät pätkät, ja siinä, jos missä, on aikaa neuloa... ja salatutkiskella muita matkustajia.  ...