Ensilumi

Kun lähdin aamulla töihin, oli pimeää, tuuli melko kovasti ja satoi vähän lunta. Niinpä siinä köröteltiin "lumilaineissa" kohden Työpaikkaa ja Isoa Cityä...

Tilanne oli aivan toinen, kun ajelin takaisin Peräkyliä kohden. Lunta satoi vaakasuoraan ja paljon! Ja tollot ihmiset eivät perjantaikiireessä talven yllättäminä pystyneet muistamaan, mikä se on semmoinen turvaväli!

Kotipihalla oli ainakin 10 cm lunta ja matka autosta postilaatikon kautta kotiovelle oli lyhyt, mutta tuulinen. Ja ensimmäistä kertaa tälle talvelle pääsin lakaisemaan portaat, mutta kolaan en vielä koskenut, sillä huomiset vesisateet hoitanevat lumet taas pois(?)

Mutta sitä odotellessa on mukava katsella sinertävää valkeutta sisältä käsin, viimaan ja vinkkaan ei tee aikuisen mieli... tosin ikkunasta näin jo kolme hiihtävää lasta. Omatkin Poikaset olisivat varmasti kaivattaneet pulkat, kelkat, liukurit ym. vermeet jo esiin, jos olisivat maisemissa. Onneksi ovat vielä tänään mummolassa, sillä edellä mainitut vermeet on takuuvarmasti tungettu niin korkealla ja ylös piiloon, ettei niitä ihan nopeasti sieltä saa alas... Pääsi talvi yllättämään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuinka tuhota kilo huopuvaa lankaa