Unenkehrät

Idea näihin sukkiin syntyi eräänä unettomana aamuyönä, kun Pörri potkaisi minut hereille ja sen jälkeen ei uni tarttunut enää kiinni. Makoilin sängyssä ja mietin unisia villasukkia. Sitten hipsin alakertaan omaan huoneeseeni ja suunnittelin alustavasti nämä sukat. Rajoitteena sukille oli se, ettei puhtaanvalkoista Karisma-lankaa ollut kuin 3 kerää tai oli enemmänkin, mutta muut kerät olivat eri värjäyserää ja sen pystyi selvästi huomaamaan, jopa hieman väsyneillä silmillä. Mukaan piti siis mahduttaa yksi kerä vaaleansinistä lankaa ja niistä piti sukkien syntyä.

Sukkien varsi on joustavaa reikäneuletta, mutta muuten sukat ovat melko kapeat, leveys nilkan kohdalla n. 10 cm ja jalkaterän kohdalla n. 9 cm. Pidän itse sellaisista sukista, jotka istuvat jalkaan tiiviisti. Joustinreuna joustaa hyvin, leveys on n. 12 cm, mutta reunus joustaa helposti ainakin 16 cm:iin.
En ole varma, pidänkö nämä itse vai saako nämä melko unenpehmoiset sukat joku vieläkin kapeampijalkainen nukkuja.
Sukkien kantalappu on neulottu langansäästösyistä sinisellä ja kärkeen tein aaltomaista kuviota, joka on toisessa sukassa peilikuvana.
Kirjoitin näihin myös ohjeen, uskoisin, että Karisman sijasta voi käyttää myös Novita 7 Veljestä tai Drops Merino Extra Fine -lankaa. Sukkia voi säätää myös leveämmäksi, kunhan huomioi sen, että kirjoneuleen silmukkamäärä on jaollinen 7:llä.
Malli: Oma
Lanka: Drops Karisma valkoinen 19 ja vaaleansininen (vyöte hukassa)
Puikot: 3 1/2
Langankulutus: Yhteensä 165 g

Lyhyt ohje:
-Luo 60 s valkoisella.
-Neulo 1 krs aina oikein.
-Jatka reikäjousteella kunnes jousteen pituus on n. 10 cm.
-Neulo 1 krs sileää.
-Aloita pohjekavennukset: neulo 1. puikon alussa yksi oikein, 2 oikein yhteen ja 4. puikon lopussa ylivetokavennus, yksi oikein. Tee kavennukset joka 4. kerros, kunnes silmukoita jäljellä 44.
-Neulo sileää yhteensä 80 kerrosta (varren pituus n. 35 cm).
-Aloita kantalappu: Neulo valkoisella vielä 1. puikko, katkaise lanka, käännä työ ja neulo sinisellä nurin puikot 1 ja 4 (yht. 22 silmukkaa), käännä työ. Ota 1. silmukka neulomatta, neulo seuraava oikein, sitten neulomatta jne. Eli neulo vahvistettu kantalappu. Neulo kunnes "pitkiä" nostettuja silmukoita on 11 krs. Käännä sitten kantapää jaolla 7-8-7 ja kavenna reunimmaiset 7 pois.
-Nosta kantalapun sivuista 1. ja 4. puikoille 14 silmukkaa eli puikoilla 1 ja 4 on kantalapun silmukat yhteenlukien 18 + 18 silmukkaa. Neulo 1 krs valkoisella ja aloita sen jälkeen kiilakavennukset. Neulo 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 4. puikon alussa ylivetokavennus. Tee kavennukset joka 2. kerros kunnes 1. ja 4. puikoilla on 10 + 10 silmukkaa eli silmukoita on yhteensä 42.
-Neulo kirjoneulekaavio, kun olet neulonut valkoisella 16 krs.
-Neulo kirjoneuleen jälkeen sinisellä kunnes olet neulonut 45 krs kantalapun jälkeen tai haluamasi mitta.
-Aloita kärkikavennukset: Neulo joka puikon alussa 2 oikein yhteen joka 2. krs. Kun silmukoita on 7 per puikko, tee kavennukset joka krs, kunnes puikoilla muutama silmukka. Vedä lanka loppujen silmukoiden läpi ja katkaise lanka.
Päättele langanpäät.5 kommenttia:

 1. Kas, jäi oikean ja vasemman kirjoneulekaavion väliin yksi ylimääräinen ruudukko, toivottavasti ei sekoita liikaa.

  VastaaPoista
 2. Oi miten kauniit sukat. Kertakaikkiaan ihastuttavat. Tätä täytyy kyllä itsekin kokeilla. Kiitos siis ohjeesta.

  VastaaPoista
 3. Oiiiih~! <3
  Ensimmäinen ajatus: nuo on neulottava itselle myös.
  Toinen ajatus: nuo on neulottava sinivalkoisiksi myös.

  Kolmas ajatus: Kiitos kauniista sukka-designistä :]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Ja nyt kun katson noita sukkia itse pitkästä aikaa, niin tekisin kaikki kolme kärjen kehrää ehkä samalla värillä, sinisellä (enkä keskimmäistä valkoisella, kuten näissä sukissa).

   Poista

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Junassa neulotut sukat

Jouduin yhtenä päivänä istumaan junassa pitkät pätkät, ja siinä, jos missä, on aikaa neuloa... ja salatutkiskella muita matkustajia.  ...