Taimitarhan kukkasukat

Yleensä tähän aikaan vuodesta on meillä helvetti irti, nimittäin kukantaimisellainen: Joka puolella on aivan liikaa purnukoita puskemassa jotain vihreää. Mutta tänäpä vuonna näin ei olekaan. Tänä vuonna kasvatellaan kolmea ihmisentainta... ja Niina Laitisen Taimitarhan kukkasukat.
Miksi sitten ei muita kukkasia ollenkaan? No, yksinkertaisesti siksi, että viimeiset vuodet olen taimia innolla kasvattanut ja hyvin ovat kasvaneetkin, mutta tämä Suomen ns. kesä on rankaissut niitä heti kovalla kädellä, kun olen ne käsistäni ulos päästänyt. Ja nyt, kun en taimia kasvattele, niin tulee varmuudella superlämmin kesä heti kesäkuusta syyskuuhun... mutta jos ei näin käy, niin aina voi sujauttaa kukkasukat jalkaan ja kukkaloisto on taattu!
Sukkien ohjetta julkaistiin päivittäin yksi kukkanen kerrallaan Niina Laitinen Designs Facebook-sivulla. Ensimmäinen kukka puikahti kasvamaan 1.3. ja viimeinen 13.3. Ajattelin ensin tekeväni peräti kaksi paria sukkasia, mutta onneksi järkiinnyin heti alussa ja tein vain yhden parin, sillä aikaa ei nyt olisi enempään ollutkaan.
Ohje löytyi kolmenlevyisiin sukkiin, joista tein pienimmän koon ja sekin on vähän leveähkö, mutta ei onneksi liiaksi. Mutta sukan varsi on selvästi suunniteltu pitkille rotusäärille, koska jalassani sukat menevät jopa polven yli. Mutta semmoista se on, kun on lyhyet rotusääret eli persjalat. Jalkaterästä tein lyhyemmän, mitä ohjeessa.
Valitsin kukkalangoiksi monivärisiä Nalle-lankoja, sain siten vielä ylimääräisen annoksen jännitystä seurailemalla, millaisia kukkasia langat sukkiin piirtelevät. Jemmassa on onneksi vielä vanhojakin Nalle Kukkaketoa, Luontopolkua ja Marjaretkeä sekä uusimpia Taikaa ja Gardenia. Melko kauan sai odotella, että moniväriset Nallet tulivat takaisin, mutta onneksi tulivat, sillä pidän niistä todella paljon!
Sitten jotain kritisoitavaa: Muutamassa kohden jää sukan taakse ikävä rako kukkien väliin. Tuohon olisi tietysti voinut jotain yksittäistä väritöpsykkää neuloa, jos olisi ollut hereillä ja tajunnut, mutta näin ei tietystikään ollut. Toinen asia, jonka tekisin nyt toisin, on resori. Siitä tuli ainakin minulla liian löpsykkä, sukat eivät pysy oikein jaloissa. Resorin tekisin myös näin jälkiviisaana toisin. Ja sitten ne langanpäät, niiden päättely! Sukat valmistuivat eilen, mutta tänään oli jäljellä vielä sen 7x7+rapiat päälle langanpäätä pääteltäväksi.
Erittäin lämpimästi suosittelen itseäni päättelemään ne seuraavalla kerralla heti neulomisvaiheessa (Dropsin ohjevideo). Vaikka suhteellisen nopeasti tuosta suoriuduin sillä välin, kun Pörri veteli aamun kauneusuniaan.
50 minuuttia meni ja langanpäät oli selvitetty.
Malli: Taimitarhan kukkasukat by Niina Laitinen.
Lanka: Nalle lankoja. Pohjaväri musta 099, väliväri luonnonvalkoinen, kukan varsi vihreä Nalle Garden 868. Kukat: Kukkaketo Päivänkakkara 810, Kukkaketo Kirsikkapuu 805, Taika violetti 853, joku sinisävyinen Nalle raitalanka, Garden pinkki 865, Luontopolku Joki 811.
Puikot: Metalliset 3
Langankulutus: 172 g

4 kommenttia:

 1. Onpa hienot ja söpön nukkua! Noiden kukkien suhteen mulla sama suunnitelma eli ei oo yhden yhtä purkkaa missään eikä yhtäkään siemen tms. pussia ostettuna.Todella harvinainen kevät. Toivottavasti sellaisena jatkuuko. :) t. Tupsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Minä ostelin kuitenkin siemeniä suorakylvöä varten valmiiksi: Krassia, ruusupapua ja sensemmoisia...

   Poista
 2. Kauniit sukat, tumma pohjaväri käy tähän upeasti. Niin suloinen nukkuja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, että tumma pohja saa värit hehkumaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Remember

Kyllä vain, ihan ehdottomasti! Tänä vuonna päädyin tekemään tossut, sillä Äitimuori pitää joko virkattuja tai neulottuja tossuja, ei koska...