Siirry pääsisältöön

Vuosikerta-Ufojen äärellä

Tuli edellisessä postauksessa puheeksi ufot, joten otin ja kaivoin ne kaikki esiin. Tai luulen, ettei niitä tämän enempää ole... Esitelläänpä ne kaikki nyt tässä, vanhimmat ensin, kuten hyviin tapoihin kuuluu.

Ufo nro 1: Huovutetut tossut,  Novita Huopanen
Missä on toinen tossu? Ei missään, koska sitä ei ole. Vain tämä yksi koetöppönen valmistui ja tarkoitus oli kait tehdä näitä ainakin puolelle sukua joululahjoiksi.. Ohje ja siinä olleet muistiinpanot ovat pysyvästi hukassa, eikä mitään hajua, millä puikoilla olen tämän tehnyt ja minkä koon tossukka tämä on (jos ohjeen vaikka jostain netin syövereistä löytäisin).
Tulisiko tästä vaikka linnulle pesä? Sehän on se miljoonan pesäpöntön tempaus käynnissä..? Mikä lintu tässä tykkäisi pesiä, telkkä ehkä? Ripustanko minä tämän koivuun vai kuuseen?
Eli mitä ihmettä minä tällä teen?

Ufo nro 2: Koukuttu peitto, Novita 7 Veljestä
Hurahdin joskus 6-7 vuotta sitten (tai jotain semmoista) koukkuamiseen. Innostus kesti juuri ja juuri niin kauan, että sain peiton tähän vaiheeseen. Se on varmaa, ettei tästä koskaan peittoa tule, mutta voisiko tästä tulla vaikka lattiatyyny? Yksi poikasista haluaisi säkkituolin, sehän on vähän niinkuin lattiatyyny...eikö? Jos purkaisi tuon tummanharmaan osuuden ja hoitelisi alapuolen vaikka fleecellä ja sisään vähän täytettä. En vaan tykkää tuosta keskikuviosta ollenkaan.
Tai voisikohan tästä tulla koiralle peti? Koiraa ei vain ole, eikä tule.
Tämä on toki myös niinkuin lippu, pitäisiköhän hommata lipputanko ja vetäistä emännänviiriksi salkoon?
Haluaisiko joku tämän? Voin vaikka postittaa siitä ilosta, että pääsen tästä eroon.

Ufo nro 3:Neulottu hihallinen poncho, Novita Softy
Tämä on aikalailla samaa vuosikertaa kuin Ufo nro 2. Tämä ufo otti ja yllätti minut, tämähän oli valmiimpi kuin muistinkaan. Olen tehnyt myös takakappaleen melkein valmiiksi vai onkohan tuo etukappale? Muistelin, että vain toinen kappale olisi melkein valmis. Siis vain hihat, yhdistäminen, kaulus ja hapsukat puuttuvat. Ei vain kiinnosta enää vähääkään.
Haluaako joku tämän? Langatkin varmaan jostain löytyvät, eivät toki ole samassa sijoituspaikassa kuin tämä ufo. Tämänkin postitan ihan iloisin mielin, jos jollekin vain kelpaa.

Ufo nro 4: Virkattuja afrikkalaisia kukkasia, Novita 7 Veljestä
En edes muista, mitä tästä on pitänyt tulla, varmaan taas yksi suuruudenhullu peitto...
Mitä nämä haluaisivat olla? Haluaisivatkohan nämä olla vaikka roskiksen täytettä?

Ufo nro 5:Villasukat, olisikohan joku Hot socks lanka???
Kesällä 2010 kävimme Elmerin kanssa Saksassa autonhakumatkalla. Paluumatkalla piti saada käsille autossa puuhaa. Yhden sukat valmistuivat, sitten loppui matka kesken.
Nämä voisin pikapikaa tekaista valmiiksi, sukille on aina tarvetta. Vähän isolta tosin näyttävät.

 
Ufo nro 6: Virkattuja somalialaisia kukkasia, vauvalanka Ciao Trunte
Nooo, yksi peittoprojekti taasen. Tämä ei ole mikään jämälankaprojekti, vaan hommasin tähän aivan erikseen langatkin. Ainoastaan valkoinen reunuslanka puuttuu, tuo kuvassa oleva valkoinen ei ole samanmerkkistä lankaa, joten sitä en tule käyttämään.
Tämän haluaisin niin tehdä valmiiksi. Toivottavasti joku päivä innostun taas.

Ufo nro 7: Neuletakki, Novita Miami
Kesällä 2013 lähdimme koko perheellä Santorinille loman viettoon, lähdön hetkellä piti äkkiä keksiä joku neulomus matkaan. Se on tässä. Muistelin, että olisin aloittanut myös toisen etukappaleen, mutta jos näin on, niin se on haihtunut kuin tuhka tuuleen. Jo valmistuneessa etukappaleessa on suklaatahra, voi noita poikasia.. ööh. Lähteneekö pesussa pois?
Joo, tämä pitää tehdä valmiiksi. Saa luvan valmistua mieluusti kesään mennessä tai ainakin sen aikana. Tarkennus: puhun nyt kesästä 2016.

Ufo nro 8:Virkattu peitto, Novita Miami
Tästä piti taas tulla ties miten suuri peitto. Viime kesänä en tätä tehnyt, mutta sitä edellisenä muistaakseni... Lankojakin on jemmassa kaiken väristä, ei jää muuten siitä kiinni! Miami on ihana lanka virkata, suosittelen.
Pikku-Pörrille pitää tehdä tästä iloisenvärinen peitto. Olkoon tämä tulevan kesän virkkausprojekti!

Nonniin. Siinäpä nuo olivat. Jos jotain hyviä asioita koittaa hakea, niin ufoja ei ole siunaantunut sen jälkeen, kun aloitin blogin pitämisen. No, tuo Ufo nro 8 on poikkeus sääntöön. Peitot tuppaavat jäädä minulla kesken, suuresti arvostan kaikkia, jotka saavat ne aikoinaan valmiiksi!
Jos joku kiinnostuu noista hylkäämistäni ufoista, niin kyselkäähän lisätietoja :)

Kommentit

 1. Tosi kivoja nuo ufot! Minusta paras on tuo ufo nro 4 eli nuo afrikkalaiset kukkaset. Nuistahan saisi tehtyä kivan tyynynpäällisen. :) t. Tupsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä lisäisin, että nuo pari peittoa, sukat ja valkoinentakki kantsii tehdä valmiiksi joskus. Niistäkin tulee nättejä. Tuo ufo nro 1 käytä tänään kesänä. Tee siitä sellainen löysähköllä betonia kuorrutettu kukkaruukku jollekin yrtille (rosmariini, tupsulaventeli tms) tai kesäkukalle ruukku. Ainakin viime kesänä olivat tosi in ja kauniitakin. :) t. Tupsu

   Poista
  2. :) Ongelma on siinä, että päässä pyörii tusinoittain malleja ja ideoita, joita haluaa toteuttaa mahdollisimman pian, niin eihän ne tämmöiset vanhat ufot jaksa kiinnostaa... Mutta jospa saisi kopattua itseään niskasta kiinni ja pikkuhiljaa jotain noistakin...

   Poista

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tervetulleita!

Viikon luetuimmat

Lapaset kahdella värillä ja intialaisella peukalolla

Olettehan kuulleet sanonnan: "Sopii kuin hanska käteen"? Se on oikeastaan syntynyt näistä lapasista.. Tein jo aikaisemmin tänä vuonna yhden version näistä lapasista (helpot kirjoneulelapaset intialaisella peukalolla) ja niistä jäi sen verran hampaankoloon kaihertamaan, että päätin tehdä vielä toisen parin, siistimmän (vaan jotenkin näistä kuitenkin tuli vähän erilaiset)... ja ottaa samalla myös kuvia, jos joku muukin haluaa kokeilla intialaisen peukun neulomista. Itse opiskelin tämän peukalon Novitan 2014 lapaslehdestä.
Lanka: Nalle Luontopolku Joki/811 ja Nalle tummanruskea/673
Langankulutus: 63 g
Puikot: Nro 3
--------
Ohjeentynkää lapasiin:
Luo 48 silmukkaa
Neulo 1 krs oikein ruskealla. Jaa silmukat neljälle puikolle, 12 s jokaiselle.
Neulo yksi silmukka oikein vuorotellen molemmilla väreillä.
- Vasen lapanen: aloita jokainen puikko ruskealla.
- Oikea lapanen: aloita jokainen puikko sinisellä.
Muista pitää langat koko ajan samassa järjestyksessä. Minulla sinisävyinen l…

Pörrin pitsineuleiset sukat ja lapaset

Jatkoa aikaisemmin neulomaani vauvan settiin: pitsiset sukat ja lapaset. Vauvan setissä oli ohje myös sukille, mutta ne olivat mallia perus ja minä halusin sekä sukkiin, että lapasiin samantapaista kuviota kuin tunikaankin, joten tein töppöset ja tumput omasta päästä käyttäen muuten samaa pitsineulosta, mutta nurjien silmukoiden määrä pitsikuvion välillä kolmen silmukan sijasta kaksi.
Sukan koko arviolta 6 kk. Varren pituus 8 cm, jalkaterän pituus 11 cm.
Pikaohje sukkiin:
Luo 40 silmukkaa.
Neulo 1 krs oikein.
Neulo mallineuletta, kunnes varren pituus on n. 8 cm. Eli mallineule 8 kertaa + yhdeksännen kerran kolme ensimmäistä kerrosta (ei reikäkerrosta enää).
Neulo kantalappu 20 silmukalla, sileää 16 krs (kantalapun korkeus vajaa 4 cm).
Käännä kantalappu jaolla 6 - 8 - 6.
Nosta kantalapun reunoista 9 + 9 silmukkaa.
Jatka jalkapöydän 20 silmukalla mallineuletta, muilla puikoilla sileää. Neulo 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 4. puikon alussa ylivetokavennus joka 2. krs kunnes näillä …

Postin tuomia

Postipoika heittää lootaan joskus muutakin kuin pinon laskuja ja viime aikoina on Muutakin-osaston tuomiset suuntautuneet myös minulle. Ja kun ne suuntautuvat minulle, on sisältö 99,9 % varmuudella jotenkin neulontaan liittyvää: lankoja, neulelehtiä ja -kirjoja, sekä joskus harvoin vallan valmiita käsitöitä. Tällä viikolla minua on hemmoteltu (valtaosin itseaiheutetusti). Aloitetaan harvinaisemmasta herkusta eli käsintehdyistä villasukista. Olen itsekin jonkinsorttinen villasukkien neulomakone, mutta joskus harvoin, kun saan jonkun toisen minulle tekemät sukat, on se hieno ja arvokas hetki! Kaikki käsintehty menee arvoasteikollani heittämällä kaupastaostettujen tavaroiden edelle. Osallistuin toisen kerran Knitting Socks in Finland -Facebook ryhmän International Sock swap 4:een. Sukkia sai neuloa elo- ja syyskuun, jonka jälkeen ne oli oltava postissa. Henkilö, jolle sukat lähetetään ei ole sama kuin henkilö, jolta sukat saadaan.  Neuloin ja lähetin omat sukkani elokuussa USA:an. Ja ny…

Toukkapussi

Meidän perheemme kasvaa lokakuussa yhdellä muksulla, joten päätin neuloa iltatähtöselle lämpimän toukkapussin, jossa tulokkaan on mukava tuhista niin sängyssään kuin räntäsateessakin (kun minä pusken vaunuja loskassa ja kiroan Suomen talven syvimpään koloseen...)
Kuvassa pussukka on puettuna (tällä hetkellä) pienimmän poikasen unikaverin, Hedwigin, päälle. Toivottavasti meidän jälkikasvumme muistuttaa kuitenkin enemmän ihmistä kuin pöllöä.
En ommellut toukkapussin helmaa umpeen, vaan virkkasin siihen ketjusilmukkakujan nauhalle. Ajattelin, että toukkapussin päällepukeminen on helpompaa, mikäli helmakin on avoin. Ja pitäähän sitä jostain päästä vähän kutittelemaan pieniä helmivarpaita.
Langaksi valitsin pehmoisen 100 % villalangan, joka ei kutita. Lanka on myös konepestävää. Ja koska emme vielä tiedä, onko tulokas tyttö vai poika, valitsin värit, jotka käyvät molemmille. Isoveljet odottavat kylläkin tulevaksi poikaa.
Lanka: Drops Merino Extra Fine, vaaleanharmaa 05 & vaaleankelta…

Kaulaliina Elmerille

Tajusin viikko sitten, että Isäinpäivään on vain viikko aikaa ja Elmerille aikomani kaulaliina oli vain 25 cm pitkä. Luulin, että minulla olisi ollut vielä kaksi viikkoa aikaa kilkutella kaulaliina valmiiksi. Tuon tiedon jälkeen seurasi laskutoimitus siitä, kuinka pitkä pätkä pitää illassa kutoa, että kaulaliina valmistuu... En pidä sanasta "pitää" tämän harrastuksen yhteydessä, tätähän tulisi tehdä omaksi ilokseen, aina, kun on aikaa. Mutta tässä tapauksessa kaulaliinalle ei annettu muuta mahdollisuutta kuin valmistua ja tämä tapahtui hetki sitten, kun päättelin viimeisenkin langanpätkän.
Onneksi omalle rakkaalle Isukilleni valmistui pipo aikoinaan ilman hoppua<3


Patenttineuleisen kaulaliinan neulominen heti patenttineuleisen ponchon jälkeen ei tuntunut kovin riemastuttavalta..! Mutta onneksi patenttineule oli kaulaliinassa joutuisampi ja helpompi tehdä, koska puikot ohuemmat, lanka paksumpaa ja ei tarvinnut huolehtia kuin yhdestä langasta puikolle. Eli siinä mielessä k…

Umpimähkät

Vai pitäisikö sanoa, että: pähkähullut! Minullahan ei ollut viime perjantaina mitään puikoilla, joten sain idean, että mitäpäs jos ottaisi neulemallikirjan ja arpoisi sieltä kuviot sukkiin? Hmmm... joo... mikä ettei...  ja eipä muuta kuin langat, puikot ja kirja esiin ja numeroita arpomaan.
Arvoin numerot RANDOM.ORG:lla, sieltä löytyy oikeasta ylälaidasta True Ramdom Number Generator. Laitoin sinne kohtaa Max numeron 168, joka oli suurin malli valitsemastani mallikirjasta. Sitten vain painoin Generate ja jopa alkoi hra Random Org suunnittelemaan minulle mallia. Ei mennyt kuin vilaus ja hän oli miettinyt minulle jopa 38 kuviota, joiden numerot kirjasin huolellisesti peipperilappuselle.
Huom: Tässä vaiheessa olin vielä aivan järisyttävän innoissani. Seurasin toisella silmällä ja korvalla Vain elämää ja yksi silmä harhaili kappaleiden tahdissa tanssahtelevaan Pörriin ja kuunteli, mitä hänellä oli asiaa... ja en tiedä millä silmällä vielä neuloin, varmaan sillä kolmannella. No, mutta kum…

Iso ja pieni ruusutarha

Älkää ihmiset menkö Adlibrikseen "vain katselemaan" lankoja tai kirjoja, se on kukkarolle vaarallista! Ainakin kaikille neuloosista kärsiville. Jotain minäkin siellä kertaalleen vain katselin ja kohta oli ostoskorissa kaikenlaista lankaa kokeiltavaksi, kuin myös Adlibris Socki -lankaa. Langasta on aivan ihania väriä ja kun hintakin on vain 2,90 € / 100 g, niin ei ole mikään ihme, että tällä hetkellä kaikki värit (yhtä lukuunottamatta) ovat kaupassa loppu. Erittäin ymmärrettävää, koska Adlibris Socki -lankaa voi neuloa kuten veikkaa ja tuntuu samalta, mutta on järkyttävän paljon halvempaa ja tasalaatuisempaa. Minä tein itselleni ja pian yksivuotiaalle polvarit. Nukkumatti jo huuteli Pörriä mukaansa, joten nopeasti räpsäistiin kuvat sukista, että Äitee saa blokkailla sillä välin, kun pienimmäinen latautuu pinnasängyssään.
Tein ensin sukat itselleni. Minulla oli kaksi kerää lankaa, joten neuloin molemmat sukat omilta keriltään ja ajatus oli tehdä samanlaiset. Toinen kerä ei …

Niittykukkia (Meadow Flowers)

Maaliskuussa, kun aurinko alkoi killittää taivaalla kirkkaammin, aloin minäkin heräillä ja päähän alkoi pyrkiä kuvaa kukkasista ja kaikesta muustakin kesäisen värikkäästä ja kevyestä. Piirtelin siinä tunnin jos toisenkin... tai rutkasti enemmän... excelillä kuvia ruutuun. Ja idea yksistä sukista rönsyili neljäksi sukaksi tai en osaa vielä sanoa, oliko siinäkään vielä kaikki. Meadow flowers eli niittykukkia on värikkäin noista tuusatuista rönsyistäni.
Puolisääreen ulottuvat sukat on neulottu Novitan Nallesta.
Ja niitä kukkavärejä on valkattu kaiken maailman vaihtoehdoista huolella ja paljon. Kukkiin upposi pienet pätkät Nallea, Nalle Taikaa ja Nalle Gardenin liukuvärjätyt osat.
Sukan reunukseen tein tällä kertaa pitsireunuksen ja alle tietysti nauhakujan nauhalle.
Hyvin istuvat ainakin omaan jalkaani.
Varren pituus on 20 cm ja leveys ylhäällä 12,5-13 cm ja nilkan kohdalla 11 cm. Teräosa on 23,5 cm pitkä ja 10 cm leveä.
Mutta, mutta... kun aikusen sukat olivat valmiit, niin nepäs alkoi…

Keijut taivaalla kieppuvat

Tähän aikaan vuodesta saattaa taivaalla nähdä leikkiviä keijuja tai ehkä ne ovatkin pieniä enkeleitä, otappa siitä selvää. Ne heittävät kuperkeikkoja ja välillä näyttäisi siltä, että ne pudota jysähtävät suoraan kenttään, mutta ei, ne korjaavat kurssin viime hetkellä ja taas mennään. Voisi myös luulla, että ne törmäävät toisiinsa, niin läheltä toisiaan ne viistävät. He ovat niin taitavia ja selvästi nauttivat leikistään!
Lapaset ovat jatkoa keväällä neulomilleni Flying on the Air -sukille. Neuloin ensin yhden parin Hjertegarn Exclusive Alpaca -langasta ja heti perään toisen parin Drops Fabelista. Alpakasta tuli todella paksut ja varmasti lämpimät lapaset, Fabelista taas hieman ohuemmat.
Nämä olisi hauska tehdä myös muilla väreillä, taivashan voi olla melkein minkävärinen vain, riippuen siitä, minkälaista säätä Pekka Pouta on ennustanut ja mikä on todellisuus. Sitten riippuu vielä siitäkin, mikä on vuodenaika, onko päivä vai yö ja mitä taustaa vasten enkelit tai keijut lentelevät.
Mal…

Arvontaa kylmän kevään/kesän lohdutukseksi!

Ottaako pattiin kylmä kevät/kesä? No, niin minuakin tällä hetkellä, erittäin paljon! Ulkona tuulee niin, että tukka lähtee päästä, eikä sinne haluta mennä yskäisenä köhimään, varsinkin, kun talvivaatteet on pesty jo ennen aikojaan (!) talviteloille. Mikään ei kasva, paitsi tietysti rikkaruohot ja nurmikko vähän koittaa vihertää. Missä se kesä luurailee?
Otetaanpa pienet arpajaiset, jospa se sitten ei enää niin paljon kenkuttaisi, kun kukkaset ja keijukaiset lentelee!
Arvonnassa voi voittaa:

Meadow flowers -sukkaohjeen taiFlying on the air -sukkaohjeen taiMeadow fairies -sukkaohjeen taiKuvassa näkyvät sukat, jotka ovat siis protoversiot varsinaisiin Meadow fairies -sukkiin. Arvon yhden ohjeen ja nro4-sukat kaikkien täällä blogissa ja Vanuttunut Villasukka Facebook -sivulla osallistuneiden kesken.  Kommentoi siis joko 1 tai 2 tai 3, jos osallistut sukkaohjeen arvontaan. Ja 4, jos haluat osallistua myös sukka-arvontaan.  Arvonta suoritetaan 6.6. klo 18 ja voittajan nimi ilmoitetaan tässä…