Neiti Kevät

Hän on täällä taas, olen jo useita Hänen merkkejään havainnut: On valoisaa aamusta iltaan, suorastaan häikäisevän kirkasta. Räystäiltä tippasee vesi. Joutsenet lensivät laulaen joelle, mutta liihottivat samantien pois. Kaikista varmin Neiti Kevään merkki on kuitenkin se, että Poikaset saapuivat muutaman tunnin ulkoilusession jälkeen kotiin kaikki vaatteet niin märkinä kuin vain mahdollista on.
Neulootikko ei voi tehdä muuta kuin laittaa ihanaa keltaista, Neiti Kevät Auroraa, puikoille. Fiilistelin kauan tekeväni langasta pitkät pitsisukat Novitan ohjeen mukaan. Mutta koska olen vähän sitä mieltä, että kirjava lanka ja pitsikuvio eivät kuulu yhteen, niin  päädyin sekoittamaan keltaista Auroraa muihin lankoihin. Ehkä joku päivä teen vielä keltaiset (polvi)sukat, ilman pitsiä.
Yksiin sukkiin kului n. 30 g Auroraa, joten olisin vielä kolmannetkin samantyyppiset sukat saanut tehtyä samaisesta kerästä. Ehkapä kelta-valkoiset tai kelta-harmaat.
Mittasin samalla, kuinka paljon lankaa menee pelkkään resoriin ja kantalappuun ja se määrä on 26 g. Eli pelkistäen, kun tein sukkaosan kahdella värillä, niin molempia värejä  tarvitaan n. 30 g, ehkä pari grammaa päälle ja resori, kantalappu ja kärki n. 30 g. Sukassa on silmukoita 44, resori 15 krs, oikeat kerrokset ennen kantalappua 30, kerrokset ennen kärkeä 44.
Malli: Oma perussukka
Lanka: Novita Polkka (854), Aurora (826), valkoinen (010), vaaleanpunainen (522)
Langankulutus: Polkkaräsyt 93 g, Auroraräsyt 89 g
Puikot: KnitPro Zing 3 1/2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

SNY - toukokuu