Pipo- ja peittoasiaa

Minun piti laittaa pikaiseen pipoa tulemaan, sillä huomasin Pörrin kanssa ulkoillessa, etten pärjää olemassaolevilla myssyköillä, varsinkaan, kun nyt pitämässäni takissa ei ole huppua, jonka voisi vetäistä pipon päälle. Toisekseen tykkään pitää eniten alpakkalangasta neulottuja pipoja, ovat kevyenilmavia, lämpimiä ja pehmoisia. Tänään pääsin kuvaamaan pipoa omassa pallossani, mutta kamera halusi kuvata enemmän upeaa, aurinkoista, talvipäivää.
Olen sellainen talvinen piponpitäjä, että pipon täytyy upota todella syvälle päähän, korvannipukoista ei kärsi näkyä vilaustakaan, muuten minulla on kylmä. Siksi pidän eniten ihan peruspiposta, joka menee korvien kohdalta kaksinkerroin. Juuri valmistuneessa pipossa otin esikuvakseni ruskean ja maailman rumimman pipon, joka päässä olen hiihdellyt saarta ympäri, tehnyt kävelylenkkejä, sekä kaiken katu-uskottavuudenkin uhalla patsastellut ulkona Pörrin kanssa. Ruskea pipo on juuri sellainen, jonka saattaisi nähdä laitapuolen kulkijan päässä ja kädessä kilisee kassi.
Tuo ruskea komistus on kuitenkin juuri sopiva pollaani, se on vain lämpimäksi pipoksi väärää matskua, akryyliä. Ja nuhjuinen ja ruma. Otin uuden piponi mitat ruskeasta myssykästä.
Pipo on neulottu Adlibriksen Alpaca -langasta, joka tuntuu juuri sopivalta pipoon, meinaan käyttää ihan varmasti jatkossakin, ei ole liian pehmeää, vaan justiinsa sopivaa. Tein pipon 3oikein 3nurin -joustimella ja tuntui siltä, että 3+3-joustin on vieläkin hitaampaa neuloa kuin 2+2-joustin, varsinkin, kun joustimen neulominen kuuluu ei-tykkää -osastolle. Toisekseen sain touhussa niskat ihan kunnolla jumiin, sillä neuloin pipon 40 cm pyöröpuikolla ja en osaa neuloa sillä rennosti, vaan nostan kädet ihmeen korkealla ja kummaan asentoon. Aika kovan päänsäryn neulomisesta sainkin, mutta ehkä se kannatti. Ja mitäpä tuota enempäänsä valittamaan, oma valinta oli käyttää pyöröjä.
Malli: Oma peruspipo omaan keskikokoiseen palloon
Lnaka: Adlibris alpaca (A001)
Puikot: 3
Langankulutus: 70 g
Silmukoita: 126
Mitat: Pituus 30,5 cm. Kärkikavennukset aloitettu, kun pipon pituus oli 25 cm

Sitten vielä sitä peittoasiaa:
Dropsilta pamahti viime viikolla sähköpostia, jossa vinkattiin alkavasta Along-projektista, Spring Lane, jossa virkataan 90x115 cm kokoinen peitto. Kyseinen maili osui ja upposi, laitoin samantien Drops Paris -langat tilaukseen.
Olen aina ihastellut muiden tekemiä hienoja peittoja, enkä ole vielä kertaakaan onnistunut viemään yhtäkään peittoprojektiani loppuun (nukkekodin nukelle tai barbeille virkattuja peittoja ei lasketa). Nyt jos koskaan on mahdollisuus oikeasti onnistua!
Langat saapuivat eilen kuin myös ensimmäinen mysteeripeiton vihje. En eilen ehtinyt vielä aloittaa, mutta tänään virkkasin ensimmäistä palaa. Ensimmäisen vihjeen mukaan pitää tehdä myös toinen pala, värit vain toisin päin. Sitten odotellaan jonnekin ensi viikkoon, jolloin julkaistaan seuraava ohjeenpätkä. Se on vielä mysteeri, milloin peiton tulisi olla valmis, mutta eiköhän sekin aikanaan selviä. Virkkaaminen on kyllä mukavaa hommaa. Ja tämä peitto valmistuu...


5 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen ulkoilupipo. Ehkä joskus kokeilen kunhan kokemusta ja oppia tulee enemmän neulomisesta. Aloittavana neulojana hain netistä innoissani sukkaohjeita, sieltä löytyi tämä. Suomentaisitko hieman ohjetta, näin se menee 1. kerros 2n 2 o yhteen, lk, 2 o yhteen toista 7 kertaa
  2,3 ja 4krs 2n 5o, toista 7 kertaa. Epätietoisuutta aiheuttaa 2 o yhteen kohdat, neulotaanko silmukat tavallisesti oikein yhteen, silmukoiden takaa vai kiertäen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan, kun ohje on kirjoitettu noin, niin neuloisin silmukat ihan tavallisesti oikein yhteen :)

   Poista
  2. Näinpä sitten neulotaan, kun tartun neulomuspuikkoihin.
   Kiitos neuvosta!

   Poista
  3. Katsoin uudestaan tuota ohjetta ja siinä taitaa olla virhe, ei voi mennä kuten tuossa lukee "1. kerros 2n 2 o yhteen, lk, 2 o yhteen toista 7 kertaa
   2,3 ja 4krs 2n 5o, toista 7 kertaa." Jos tuo neulotaan noin, kuten lukee, niin silmukat loppuvat kesken, koska tuossa kavennetaan yhden mallikerran aikana 2 silmukkaa, mutta tehdään vain yksi langankierto tilalle. Ja siitä puuttunee muutenkin yksi silmukka. Eli minun järjen mukaan tuo ohje on jotenkin puutteellinen/virheellinen.

   Poista
  4. Yritin neuloa tuolla ohjeella ja juuri noin siinä kävi, silmukat loppuivat kesken, siihen se neulominen loppui.
   No, täytyy hakea uusia ohjeita. Kiitos sinulle avustasi

   Poista

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Remember

Kyllä vain, ihan ehdottomasti! Tänä vuonna päädyin tekemään tossut, sillä Äitimuori pitää joko virkattuja tai neulottuja tossuja, ei koska...