Ruttupipo

Vuosi sitten neulomani Susselimyssy oli käynyt auttamattomasti liian pieneksi Pörrin päähän: Ei auttanut, vaikka kuinka nyki pipoa syvemmälle päähän, korvat eivät vain peittyneet. Oli tullut korkea aika kaivaa esiin Klompelompe, ihania neuleita lapsille ja valita sieltä seuraava myssykkä. Tämä on ehkä paras kirjahankinta, jonka olen koskaan tehnyt, kirjassa on niin paljon ihanaa ja nopsaa neulottavaa, ettei ideat hetikohtakaan lopu. Mutta päädyin lopulta Ruttupipoon, sillä se näytti sellaiselta, että pysyy päässä, eikä käy heti pieneksi. 
Klompen kaikille ohjeille tuntuu olevan yhteistä se, että ne valmistuvat nopeasti, ovat helppotekoisia, käytännöllisiä ja näyttävät kaikessa yksinkertaisuudessaan upeilta. Siis täydellisiä sekä käyttää, että neuloa, ainakin silloin, kun ei kaipaa puikoille mitään haasteellista nyhertämistä.
Neuloin pipon koossa 1-3 vuotta ja käytin lankana Sandnes Merinoullin sijaan Drops Merino Extra Fine -lankaa, koska sitä oli sopivasti varastossa ja passailee aivan mainiosti. 
Pörri tuntui tykkäävän uudesta nätistä pipostaan, sillä ei ainakaan tempaissut sitä heti päästään. Pipo on pehmoinen, eikä kutita... ja siinä on kasvunvaraa... Mutta kuvaajan piti olla jälleen vikkelänä, että pysyi liikkuvan kohteen perässä ruskaisella parvekkeella.
Malli: Ruttupipo kirjasta Klompelompe, Ihania neuleita lapsille
Koko: 1-3 vuotta (pipon mitat ilman venyttelyä: leveys 20 cm, korkeus 23 cm)
Lanka: Drops Merino Extra Fine, 22
Puikot: 3 1/2 ja 4
Langankulutus: 56 g
Pipoon olisi voinut tehdä kukkasia tai muita koristeita, mutta minusta tämä ei kaipaa mitään lisukkeita, vaan on just hyvä näin.
Tämä ei taida olla vielä tässä, tahtoo lisää klompelompeilua...

4 kommenttia:

  1. Oi mikä ihanuus siis sekä lapsi että pipo! Just tuollaisia perus hyviä neuleita sitä lapsille tarvii. Ja aikuisillekin. Klompe on vaan niin peruskirja jokaiselle neulojalle että se täytyy olla hyllyssä. :) t.Tupsu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Samaa mieltä. Mietiskelen, että kannattaisiko hankkia myös Klompelompe, Neuleita koko perheelle. Mutta esittelyssä lukee, että siinä on erityisesti pojille ja miehille sopivia neuleita ja minun miesväkeni ei ole ainakaan vielä suuremmin neuleisiin hurahtanut.

      Poista

SNY - toukokuu