Punainen poncho

Joulun aikaan etsiskelin kiivaasti mallia, jolla neuloa itselleni kevyt, mutta lämmin poncho tai huivi töihin. Lanka oli jo päätetty: punainen, ilmava, lämmin, Drops Brushed Alpaca Silk. Ja dadaa, mitäs sitten sainkaan aikaiseksi, en ainakaan sitä huivia tai ponchoa, johon voisin kietoutua töissä ahertamaan. Sain aikaiseksi pikkuisen ponchon, pikkuiselle tytölle. 
 Sitä piti käydä heti ihastelemassa viinikaapin peilaavasta lasiovesta.
Ja sitten piti kokeilla, olisiko se tanssahteluun ja pyörimiseen ollenkaan sopiva vaate. Oli se.
Tarkoitus ei ollut tehdä ponchoa 2-vuotiaalle, vaan huivi tai poncho itselleni. Mutta: Neulomisinnostuksen hiipuminen sai lampun syttymään päässäni ja vakuutuin siitä, että Pörri tarvitsee selkeästi enemmän ponchoa kuin minä. Tämä varmuus tuli minulle jossain etukappaleen puolivälissä. 
Aloitin neuleen luomalla 6 silmukkaa ja sitten ryhdyin neulomaan aina oikeaa. Lisäsin oikealla puolella, siis joka 2. krs, molemmissa reunoissa silmukan seuraavalla tavalla: Neuloin 2 oikein, neuloin seuraavan silmukoiden välissä olevan langan kiertäen oikein sillä tavalla, että uusi silmukka kallistui oikealle. Neuloin kunnes jäjellä oli 2 s. Neuloin seuraavan silmukoiden välissä olevan langan kiertäen oikein sillä tavalla, että uusi silmukka kallistui vasemmalle. Neuloin 2 silmukkaa oikein. Eli silmukkamäärä lisääntyi jokaisella oikean puolen kerroksella kahdella. 
Kun silmukoita oli 94, lopetin lisäämisen. Seuraavalla oikean puolen kerroksella lopetin keskimmäiset 20 s pois. Tämän jälkeen neuloin molempia puolia erikseen jotain 10-12 krs tai jotain semmoista, että sain aikaan sopivan kaula-aukon. Ja kun olin tehnyt tämän molemmille puolille, niin loin kaula-aukkoon takaisin 20 lopettamaani silmukkaa.
Tämän jälkeen aloin kavennella jokaisella oikean puolen  kerroksella aina 2 silmukkaa per kerros pois eli kaventelin joka 2. kerros. Kerroksen alussa neuloin 2 silmukkaa ja tein kahden noston kavennuksen. Neuloin, kunnes jäljellä oli 4 silmukkaa, neuloin kaksi s oikein yhteen ja neuloin loput 2 silmukkaa oikein.
Kun silmukoita oli jäljellä 6, lopetin ne, päättelin muutamat langanpäät ja laitoin ponchon tyttösen päälle.
Malli: Oma poncho omalle tyttöselle
Lanka: Drops Brushed Alpaca Silk, väri 7
Puikot: Pitkä pyöröpuikko nro 5
Langankulutus: 36 g
Valmiin ponchon mittoja: leveys hartioiden kohdalla n. 64 cm, olkapäästä alas n. 35 cm
Seuraavaksi alan varmaan tehdä taas itselleni huivia ja jonkun päivän päästä esittelen täällä teille huivia - kärpäselle tai kirpulle :D

6 kommenttia:

 1. Joskus se mieli vaan muuttuu kesken kaiken. :D Mieki just kantapään ylittäneen villasukan purin puoleen varteen asti, kun halusinkin jättää pintaneuleen takaosasta pois... Uusi yritys. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmistuttaa tuollainen purkaminen, mutta jospa lopputulos sitten parempi ja miellyttää :)

   Poista
 2. Onpa todella kaunis pikkuneitonen kauniissa ponchossaan

  VastaaPoista
 3. Nätti poncho, mikä ettei pikkuiselle ja seuraava äidille.
  Nyt alkoi neulontamieli kääntymään Perhossukkien perään, lieneekö ensioireita keväästä.
  Löysin yhden Perhossukkien ohjeen, mutta ohje on jotenkin vaikeaselkoinen, yritin sukanvartta, mutta purkuun meni.
  Onko tuttu neulomus sinulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole Perhossukkien ohje ennestään tuttu, mutta varmasti kauniisti perhoset sukassa lentelesivät :)

   Poista

SNY - toukokuu