Lankahamstrauksen jälkeen...

Tässä joku hetki takaperin sain serkultani kuuman vinkin, että Viking Aurora on A:ssa tarjouksessa, ollen vain 5,52 € / kerä. (Viestittelemme A:sta eli Adlibriksen langoista niin usein, että pitkä sana on lyhentynyt pelkkään alkukirjaimeen.) Viking Aurora kuuluu sukkalankalemppareihini, joten suoriuduin melko nopeasti koneelle tutkimaan tarjontaa ja siinä sivussa vertailin myös hintoja. En ole melkein koskaan raaskinut ostaa lankaa. Olen ostellut sitä harvakseltaan Lankamaailmasta silloin, kun se on ollut tarjouksessa... ja pari kerää kerrallaan. No, olihan se nytkin siellä tarjouksessa: 9,80 € normaalin 14 € sijaan. Mutta A:ssapas se olikin 5,52 € normaalin 6,8 € sijaan.  En edes tiennyt, että se kuului A:n valikoimiin. En ole varmaan koskaan tehnyt tilausta niin nopeasti kuin sen hetken jälkeen, kun olin pari sekuntia kalkuloinut lukemia päässäni. Nyt minulla on lankaa, mutta katsotaankos ensin kuvia sukista, joita olen siitä neulonut?
Nappasin lankakuormasta heti yhden kerän ja aloin tehdä siitä perussukkia itselleni. Otin puikot 3.25, jotka tiesin tälle langalle hyväksi ja silmukoita laitoin 48. Tein 16,5 cm varren ja terällä on pituutta 23,5 cm. Ja sukalle kaveriksi toinen, täsmäsin raidat.
Lankaa jäi jäljelle sen verran, että arvelin sen riittävän myös pienemmän tytön sukkiin. Laitoin nyt silmukoita 40 ja neuloin 13 cm varren. Teräosuudessa on silmukoita 36 ja terän pituus on 15 cm.
Kahta samanlaista sukkaa en pystynyt tekemään, sillä lankaa oli jäljellä vain yksi värisatsi. Aloitin toisen sukan kohdalla kerän sisältä ja sain näin sukan alkuun samanlaisen kellertävän raidan ja varsinkin vaaleanpunaisen jalkaterän. Tuli hassut sukat höpöhassulle tytölle.
Hän halusi hieman koristella minun tylsää sukkakuvaani... 
Ja kamera on onnistunut pilaamaan värit kaikissa kuvia, sukkien väri on oikeasti lämpimämpi. Kesää ja valoisampia kuvauskelejä odotellessa...
Niin, tässäpä tämä kammottava lankahamstrauskuva. Käyttämäni kerä on alimmainen vasemmalla.

Malli: Omaa perussukkaa pukkaa itselle ja tytölle
Lanka: Viking Aurora, väri 661
Puikot: 3.25
Langankulutus: Isot 82 g ja pienet 47 g

Seuraavaksi ehkä kirjoneuletta... ja ehkä koitan yhden ufon saatella valmiiksi... katsotaan...

12 kommenttia:

 1. Ohhoh, no nyt on lankaa. :D Ja hauskat sukat, molemmat. Lankojen shoppailu nyt vaan on kivaa... Itse tosin nyt vähän paastoan niiden ostelusta, kun on laatikollinen täynnä ja toinen laatikollinen jämiä sun muuta. Näillä on pärjättävä vielä tovi. Pitkästä aikaa otin jopa ihan harmaata puikoille, palmikkoa tulis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli sellainen paikka, etten pystynyt vastustamaan... Harmaat palmikkosukat kuulostavat kauniilta ja varmasti myös ovat sitä :)

   Poista
 2. Hienot sukat! Arvaa vain, kuka päätyi tämän postauksen myötä adlibriksen sivuille. Voihan nenä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos... ja näyttää olevan nyt vieläkin halvempaa :D

   Poista
 3. Nätit sukat, aina ei tarttekaan raidat ja värit olla just kohillaan.
  Tuosta lankamäärästä kutoo vielä monta sukkaparia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Olen jo ottanut kasasta toisenkin kerän työn alle :)

   Poista
 4. Sukka on vapaasti muotoutuva, käsintehdyt. Olen neulonut pikkutyölle käänteisin värein sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaiset sopivatkin hyvin pienelle tytölle. Ja tuo on minulla vielä kokeilematta :)

   Poista

Marraskuu...