Tokat jämäräsärit

Jämälankapussissa oli vielä pieniä keräsiä, joten neuloin toisetkin jämäräsärit. Valitsin toisiin sukkiin nämä kerät. Tällaiset pienet pallukat riittivät hyvin yhteen polvisukkaan ja lankaa jäi hieman ylikin. Toista sukkaa varten oli samanlaiset kerät. Kerien koko ei käy ilmi kuvassa, mutta ovat aivan pieniä nöttösiä. 
Neuloin sukan kahdella langalla kerrallaan, yksi kerros molemmilla. Toisena lankana käytin ensin oikealla alanurkassa olevaa lankaa ja kun se loppui lähellä nilkkaa, jatkoin oikealla alanurkassa tokana olevalla langalla. Näiden kahden langan kaverina juoksuttelin pienempiä keräsiä, yksi kerrallaan, niin kauan kuin riittivät. Aloitin vasemmalla ylhäällä olevasta kerästä ja kun se loppui, jatkoin sen kohdalla oikealla yläkerällä. Ja kun sekin loppui, jatkoin vasemmalla ylhäällä tokakerällä, ja niin edelleen. Neuloin kaikki kerät loppuun asti ja päättelin langat heti neuloen. 
Sukista tuli todella iloiset ja värikkäät. Tein näihin sukkiin jälkikäteen neulotun kantapään turkoosilla värillä. Tässäpä sukat siis paistattelevat päivää mökin laiturilla.
Mökillä on kattoremppa käynnissä, joten meille orjille oli siellä käyttöä: Vanha kattomatsku piti repiä pois uuden tieltä. Remppailun lomassa ja iltaisin oli toki aikaa myös neuloa. 
Ja ei se aurinko todellakaan paistanut koko ajan, välillä satoi. Ei kovin hyvä tilanne kattorempan kannalta. Onneksi tämä ukonilma ei tullut päälle, vaikka vähän uhittelikin ja katkaisi hetkeksi meiltä sähköt. Ja säikäytti minut jyrinällään niin, että hyvä etten tipahtanut koko muija laiturilta järveen.
Toisena päivänä ukkonen koitti lähestyä tästä ilmansuunnasta meitä, mutta ei tullut kuitenkaan päälle. Harvemmin se ukkonen näistä suunnista tuleekaan päälle. Tai jos tulee, niin sitten on jo niin iso myräkkä, että pelottaa oikeasti. 
Aurinkoinen sää ei ole parasta kuvauksen kannalta, mutta nyt otettiin, mitä kuvaushetkellä annettiin.
Ensimmäiset jämäräsärit otin heti käyttöön, ne ovat lämmittäneet jalkoja öisin, päivisin ei villasukille ole ollut nyt tarvetta. Ja, vielä kolmannetkin jämäräsärit ovat valmistuneet, niistä joku toinen päivä :)

Malli: Jämäräsäri omaan jalkaan
Lanka: Sekalainen seurakunta Veikan jämälankoja
Puikot: KnitPro Cubics 3,5
Langankulutus: 159 g


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)