Tylssäää, ei mitään tekemistä

Kuulostaako tutulta? Onko teidän perheessä pieniä ihmisiä, jotka tykkäävät piirustella? En muistaakseni ole jakanut tätä ideaa, tai sitten olenkin, en vain muista. Joten...

Meillä kuului kesälomalla otsikon lauseet, joten laitoin pystyyn lakana-askartelun: Kaivoin kaapista valkoisen pussilakanan ja levitin sen olohuoneen lattialle. Lakanan alla oli patja, jossa saattoi samalla pötkötellä, kun taikoi lakanaan taidettaan. 

Lakana oli taiteen kohteena useamman päivän, yli viikon ainakin. Siihen ilmestyi pikkuhiljaa erilaisia kuvia. Siihen kävivät varmasti liki kaikki meidän perheestä taiteilemassa, mutta eniten Pörri. Eräs isoveli kävi piirtämässä (alla vasemmassa reunassa) kakkapökäleen, josta nousi meteli. Velipoika sai muuttaa pökäleen oravaksi. No, kyllä ne veljet piirsivät tuonne jotain fiksumpaakin ;D Minä piirtelin lakanaan ainakin isopäisen ja pönäkän rinsessan, sekä soman kissapoikueen. Ja, kun kaikki luomisen tuska oli valutettu lakanaan, oli aika silittää se huolella, että värit kiinnittyivät. Se otti minulta melko paljon aikaa, mutta kannatti: Lakana on nyt ollut Pörrin sängyssä ja haluaa käyttää vain sitä. Onneksi on kuivausrumpu, niin lakanan ehtii välillä pestä ja kuivata. Nämä kuvat on otettu ennen silitystä ja käyttöönottopesua.

Nämä kangastussit olivat käytössä: Creativ Company. Ovat siinä mielessä hyviä, että kestävät pesun 60 asteessa. Tusseilla on taiteiltu myös T-paitoihin kuvioita, ja paitoja on annettu lahjaksi erinäisille ihmisille. Huomasin, että tussit ovat nyt melko hintavat, olen varmasti ostanut ne joskus alesta, sellaisia on onneksi aina välillä. Pitääkin odottaa seuraavaa, niin voi tilata uuden paketin näitä. 

10 kommenttia:

  1. Olet kekseliäs äiti, lopputuloksena noin kaunis omatekemä pussilakana.
    Siihen aikaan, kun itse olin lapsi, taidettiin olla vielä liitukaudella.
    Iloisia syyspäiviä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kekseliäs... tai ehkä vain ovela :D
      Kauniita päiviä myös sinulle <3

      Poista
  2. Mikä loistava idea saada kiinnostavaa tekemistä ja vieläpä isoveikat puuhaan mukaan (äidithän nyt aina osallistuvat) Varmasti on suosikkilakana! T Saukkis

    VastaaPoista
  3. Ihana idea, kiitos! Valkoista lakanaa ei löydy, mutta yksivärinen t-paita varmaan ajaisi saman asian, tai miksei myös yksivärinen vaalea lakana. Pitää heti ryhtyä vahtaamaan kangastusseja tarjouksista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, T-paitojakin voi tuunailla saajalleen sopiviksi :)

      Poista
  4. Mahtavaa!
    Meilläkin vuonna nakki ja keppi taiteiltiin lakanoita ja tyynyliinoja, mutta olisi varmaankin pitänyt olla malttia venyttää projektia pitemmäksi. Sisältö ja luovuus selvästikin tiivistyvät, kun on aikaa sulatella, suunnitella ja tehdä lisää 👍.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tokihan tuohon piirreltiin kaikenlaisia netflixin suosikkihahmoja. Ja sitten niitä "Äiti, mitä minä sitten piirtäisin..?" :)

      Poista
  5. Tämähän oli hyvä idea! Meillä 12-vuotias, joka tykkää todellakin piirtää ja on liimannut huoneen ovensa täyteen tyhjiä papereita, että saa niihin piirtää inspiksen yllättäessä:) Piirtäminen on kyllä mukava harrastus.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)