Höpsöt sormikkaat

Syksy on ollut niin lämmin ja kesäinen, ettei ole syksyltä maistunut, vaan aivan kesältä, myöskin aamu- ja iltalenkkien aikana. Ainostaan pimenevät aamut ja illat ovat antaneet ymmärtää, ettei nyt ihan kesä olekaan. Lehtipuutkin ovat vasta hiljattain havahtuneet siihen, että syysvermettä pitäisi alkaa pukea päälle. Ja, minä, syksyä rakastava ihminen, olen vasta viimeisen viikon aikana heräillyt siihen, että hei, nythän on syksy... ja painellut Muffin kera metsiin viihtymään. Mutta talvi kuikuilee jo nurkan takana, ja on pistänyt muutamana aamuna sormet kaipailemaan lämmikettä.

Niin, sain sitten Idean: Miksipä en neuloisi Räsäribingo-jämälangoista itselleni sormikkaita? Niin, miksipäs ei? Kerin jämälangat pienille kerille, aina kaksi samanlaista kerää, koska tavoitteena oli samanlaiset sormikkaat, molempiin kätösiin. Niihin kätösiin, jotka pitelevät Muffin remmiä. Jämälankoja oli 121 g, joka on aivan liikaa sormikkaisiin, mutta liian kanssa pärjää, ja noista langoista sormikkaat aluille.

Entä ohje? No, sitä ei tarvinnut miettiä, eikä kauan hakea. Minulla on muistissa Bambula blogin Lämpimät sormikkaat -ohje, joka on niin selkeästi kirjoitettu, että aina palaan siihen uudestaan ja uudestaan. Tätä ohjetta käytin pohjana, toki hieman muokkasin omaa käteen sopivaksi. Tein sormikkaat 44 silmukalla, puikoilla 3. Lankaa kului 79 g.

Ranneke ja kämmen oli nopsaan neulottu, mutta entäpä sormet sitten? Käytin sormien neulomiseen kolmea puikkoa (kahdella silmukat ja kolmas neuloo). Sillä tavalla sormet on minusta näpsäkkä neuloa. Mutta siltikin yhteen sormeen menee kivasti aikaa, varmaan melkein puoli tuntia per sormi. No, kello antaa aikaa, joten mitäpä ihminen valittaa ja kellottaa, vaan neuloo menemään. Lopussa oli myös melkoinen päättelyoperaatio edessä, mutta se ei haittaa, sillä päättely on terapeuttista hommaa.

Sitten kuvaamaan valmiit sormikkaat, siihen sain Tyttösen kuvaamaan. 

Minut tunnetaan sitten näillä kylillä "Sinä naisena, jolla on maahan asti ulottuva tukka." "Ai, sekö, nutturapäinen, jolla on ne höpsöt sormikkaat käsissä, ja pomppelehtiva, leikkisä koira" "Juuri se, voi apua, kaikenlaisia tänne meidän Koskiin pesiytyy."





9 kommenttia:

  1. On kyllä hauskat ja pirtsakat. Nyt aamulla paleli jo käsiä. Tässä olisikin kiva jämälankaidea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime yö oli kylmä, meidänkin piti Muffin kanssa kaivella aamulenkuralle pipo päähän ja kämmekkäät käsiin.

      Poista
    2. Ja jämälankoja voi tosiaan hyödyntää vaikka vain sormiin: Joka sormi eri värillä...

      Poista
  2. Aivan ihanat sormikkaat! Näiden myötä tekisi mieli neuloa sormikkaat joita en ole ikinä ajatellut neuloa. Voiko sormikkaat olla näin helppo neuloa? Tuli jostain syystä tunne että olisi helppo neuloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole vaikeaa. Vaikka minun pitää tuotekehitellä vielä etusormen neulominen paremmaksi... seuraavaan pariin... jos silloin enää muistan. Mutta itse neulotut sormikkaat ovat 100x lämpimämmät ja paremmat kuin kaupan vastaavat (vaikka eivät ehkä niin hienoilta näytä, ainakaan nää mun tekemät).

      Poista
  3. Jahas, jahas, niin kivat sormikkaat että pitääkö tässä itsekin ruveta tekemään🤗😁

    VastaaPoista
  4. Olipa ihanat sormikkaat. Ja kiitos ohjelinkistä, ehkä minunkin pitäisi aloittaa. Yhdet sormikkaat olen kutonut n. 10 vuotta sitten ja silloin päätin ettei ikinä enää. Mutta nyt tuli niin hyvin tarjoiltuna kivat sormikkaat simppelin oloisen ohjeen kanssa, että ehkäpä. :)

    VastaaPoista
  5. Lopuista saat vielä yhden sormikkaan. Varalle, jos kadotat toisen. Ainahan katoaa oikean käden käsine, joten varasormikas oikeaa kättä varten varmistaa, ettei ns alkuperäinen katoa. T Saukkis

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Höpsöt sormikkaat