Vanuttunut Villasukka - q3 2024 tulos - q4 2024 tavoitteet

Paikallislehden toimittaja täällä taas. Päivää, päivää, pitkästä aikaa, juu ihan kaikille. Tai, miten sen nyt ottaa, ei kai tämä nyt niin pitkä aika ole, kolmisen kuukautta. Voi mahdoton paikka, kauheasti olisi tarinoita kerrottavana, mutta nyt ei pysty, sillä olen matkalla haastattelemaan Vanuttunutta Villasukkaa, kas, kvarttaalin tuloksesta pitäisi Paikallislehteen juttu pyöräyttää. Toivon, että saan sen pikaisesti kasaan, sillä vatsassa vääntää ja kiertää, pitäisiköhän käydä tuolla puskassa..?

T (=Toimittaja): No, mutta, jos en kuitenkaan. Voi, miten on kaunis auringonlasku, nyt nopeasti töppöstä toisen eteen, ettei tarvitse pimeässä harhailla perille. 

No, tuollahan se Vanuttuneen Villasukan talo jo onkin, haastattelu tehdäänkin tällä kertaa siellä. Missäs se ovikello on..?? 

Oven takaa alkaa kuulua haukkumista, Muffi tuijottaa tulijaa oven pikkuisen ruudun takaa.

T: Aaa, hui! Mitä, mitä!! Iiik!

Ovi aukeaa, Vanuttunut Villasukka tekee tilaa Toimittajan tulla.

T: Hehee, päivää, teillä onkin sitten tällainen ovikello täällä?

VV (=Vanuttunut Villasukka): Kyllä, tämä ovikello soi ja kukkuu, pariston vaihtoja ei tarvita. Käykäähän peremmälle, mukava, että pääsitte tulemaan. Meidän pikkuinen Piika leipoi meille torttuja, eiköhän maistella muutamat, ja hörpsitä mukilliset kaffeeta päälle?

T: Ai, torttuja lokakuun alussa? Merkillistä. Kiitos, kyllähän se torttu aina maistuu, ja kahvi mustana, kiitos.

Toimittaja istahtaa pyöreän pöydän ääreen ja napsauttaa nauhurin hurisemaan. Vanuttunut Villasukka nostaa tortut ja kahvin pöytään, sekä istahtaa lyhyelle penkille Toimittajaa vastapäätä. Muffi tulee Vanuttuneen Villasukan viereen, laskee pään hänen jalkansa päälle, ja katselee pitkien ripsien alta vetoavasti.

T: En olekaan muuten koskaan nähnyt, että pyöreän pöydän ääressä olisi penkki. Kuinka omaperäistä. 

VV: Niin, se antaa mahdollisuuden perälle levetä, aina mahtuu. Hihii...

Toimittaja sulloo kokonaisen tortun kerralla suuhunsa ja hörppää kahvia perään. Nostaa toisen tortun lautaselle ja röyhtäisee kovaäänisesti.

T: Voi, anteeksi kovasti. Niin, menisimmekö sitten asiaan, nimittäin tämän kvarttaalin tulokseen? 

VV: Katsoppas näitä lankoja!

Vanuttunut Villasukka nostaa pöydälle kasan Fjallalopi-lankoja. 

VV: Hypistele ja nuuhki! Ei, et sinä Muffi, höpö tyttö <3 Äidin pieni rakas.

T: Ei, ei! Siis minähän en neulo, eikä minulla ole siten yhtään lankoja kotona. Koulussa yrittivät opettaa minua neulomaan, mutta ensimmäisestä lapasesta tuli peukuton, ja kärsivällisyys loppui lapasen puolivälissä muutenkin. Ei, ei, minä en missään nimessä halua koskea lankoihin, ihan alkaa paniikkikohtaus nousta pelkästä ajatuksestakin. Jos kuitenkin mentäisiin nyt vain siihen tulokseen, sitä varten minä tänne tulin. 

Vanuttunut Villasukka katsoo Toimittajaa kiinnostuneena pöydän toiselta puolelta, nojautuu Toimittajaa kohti.

VV: Kertokaa tosi lisää!

T: Ei, ei, minä en pysty, minulle jäi todella paha trauma koulun käsityötunneilta, ja se haava ei ole vieläkään parantunut. En kertakaikkiaan halua tai pysty puhumaan siitä. Missään nimessä en! Jos nyt siihen tulokseen vain.

Toimittaja nostaa kolmannen tortun lautaselle, kaataa itselleen lisää kahvia.

VV: Ymmärrän, en toki halua painostaa. Olisi kiinnostanut vain kuulla, ja jotkut henkilöt ovat myöhemmällä iällä oppineet pitämään käsitöistä. Tai jostain muusta, mikä lapsena on ollut vastenmielistä. Mitä Toimittaja siis haluaa tietää?

Toimittaja laskee pöydälle Q3:n tavoitteet.

T: Olen seurannut blogiasi, ja värittänyt tähän sen mukaisesti saavutukset. Yksi vihreä merkintä. Tulkitsen tämän niin, ettei tavoitteisiin päästy, ei liki laisinkaan. Vai kuinka?


VV: Näin on.

T: Niin, toki haluaisin vähän enemmän tästä tietää, juttua varten.

VV: Mico-KAL paidan olat kinnasivat joka suuntaan, se ei lähtenyt sujumaan. Kolmatta kertaa ei huvittanut enää yrittää. Wonder-paitaan en ole koskenut useaan kuukauteen. Lapasia en ole neulonut. Oma huoneeni on edelleen intti-Poikasen käytössä, koska ulkorakennushuoneet eivät ole vielä valmistuneet. Poikasella pitää olla oma tila, pärjäillään vielä näin, minä työskentelen edelleen olohuoneen nurkassa. Minun langat ovat kylläkin jo muuttaneet tulevaan huoneeseeni... tai osa niistä. Bloggaamattomat, ohjeet, no...

Toimittajan vatsasta kuuluu lorinaa. Muffi nuuhkaisee Toimittajan suuntaan. Toimittaja nostaa neljännen tortun lautaselle.

VV: Tässä olisi suunnitelmani vuoden viimeiselle kvarttaalille.


Toimittaja ottaa silmälasit kassistaan. Asettelee ne silmilleen. Tarkastelee paperilappusta, hänen ohueksi nypityt kulmakarvansa nousevat kysyvinä ylöspäin. Käsi hamuilee viidennen tortun perään.

T: Onko tässä todella kaikki, mitä on vuoden lopussa myös valmiina? Mitä tämä iso nippu lapasia tarkoittaa, kuinka iso nippu? Villahousut? Pitkä villatakki? Kaarrokepaita? Kuulostaa melkoiselta määrältä, siis ottaen huomioon viime aikaiset saavutuksesi. Onko tämä edes mahdollista?

VV: Nippu mikä nippu. Pieni tai iso. Yksi parikin on nippu, jos päällekkäin laittaa. Yksi lapanen ei ole nippu. Ei ainakaan ilman peukaloa tai kärkeä. Nippu lapasia tulee. Ja Toimittaja vallan hämmästyy, minkälainen nippu sieltä sitten tuleekin, oikea nippujen nippu!

Toimittajan penkiltä kuuluu narahdus. Muffi nuuhkaisee pitkästi Toimittajan suuntaan.

T: Tuota noin, kiitos kovasti tästä haastattelusta. Ja välitäthän myös kiitokset pikku-Piialle. Aivan erinomaisen maukkaita torttuja ja kahvia. Pitäisi varmaan itsekin joskus leipoa, mutta kova trauma jäi myös köksän tunneilta. Tuota joo. Voisinkohan käyttää teidän vessaa..?

VV: Eteisessä kaappirivin takana, mutta...

Toimittaja kiirehtii vessaan.

Vessassa alkaa posliini laulaa. Muffi menee oven taakse ja murisee.

Vanuttunut Villasukka ottaa Toimittajan nauhurin ja kävelee se kädessä vessan oven taakse.

VV: Mistä nappulasta tämän nauhoituksen saa pysäytettyä?


3 kommenttia:

  1. Toimittajaraukka taisi olla ensikertalainen, kun noin hämmentyi. Varmaan jännitti reppana. VV:hän oli oikein avoin ja reipas haastateltava.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)