Ihan pöllöt lapaset kuutamolla

Nämä pöllöt valmistuivat oikeastaan jo eilen, mutta koska veivät minusta kaiken mehun ja neulomisen ilon antamatta oikeanlaista valmistumisen iloa, niin ei huvittanut edes blogissa valmistumista pikana tuulettaa, kuten normaalisti:) Oikeasti eilen tuntui, ettei huvita neuloa enää koskaan mitään, mutta illalla kuitenkin taas sukkaa iloisena tikuttelin:)
Hommasin tämän mallin pian ihanaisten kesällä neulomani kissalapasten jälkeen ja pöllöt jonottivat puolisen vuotta pääsyä puikoille, neuloin varren ja pienen pätkän pyrstöä ja tajusin, että eihän tämä ole hitokseenkaan minulle mieluinen malli:( Siinäpä sitten mietin ja pähkäilin, voisinko hyödyntää varren ja jatkaa toisenlaisella mallilla, kunnes päätin tikuttaa pöllöt loppuun. Siispä ihan urakalla tikuttelin, jotta pääsen tästä mallista eroon for ever... ja toivottavasti ei tarvitse palata yhtä tylsään malliin koskaan. Kun neuloin päivässä yhden lapasen peukkua vaille valmiiksi, niin voin kertoa, että siitä oli jo hauskuus ja huvi hyvinkin kaukana;)
Mutta koitetaanpa nyt saada tähänkin postaukseen jotain positiivista näkökulmaa, ettei ihan valittamiseksi vain mene: Nämä lapaset ovat nyt reilun kokoiset, varsi on riittävän pitkä ja sormille on hyvästi tilaa, jos verrataan kissalapasiin, joissa taas kaipaan sormille enemmän tilaa. Pöllöt ovat myös leveämmät eli silmukoita on enemmän. Eli lapaset sopivat luullakseni myös normaaliin miehen käteen, kuvassa ovat omassa kädessäni. Elmeri sovitti myös näitä, mutta hänen leveään käteensä taas olivat tiukanoloiset. Mutta taidanpa tietää, kenen käteen nämä olisivat sopivat:)


Malli: Night owl mittens by Jorid Linvik. Mallin voi ostaa Joridin kaupasta, linkki: http://www.joridweb.com/butikk/shop.html
Lanka: Sandnes Garn Sisu (80% villa, 20%nylon/polyamid), 1088&5930 musta ja vaaleansininen (josta syystä nämä pöllöt huhuilevat mielestäni kuutamolla tai talvisessa sinisessä hämyssä:)
Puikot: Metalliset 2 1/2
Langankulutus: Yhteensä 63 g
Koko: Leveys 9.5 cm, pituus 27.5 cm, varsi->peukku 12.5 cm, peukku->kärki 15 cm, peukun leveys 4 cm, peukun pituus reilu 7 cm
Ei siis koskaan enää pöllöjä... ellei sitten vallan toisesta langasta ja iloisemmat:) Ja joskus kaukaisessa tulevaisuudessa:)

4 kommenttia:

 1. Voi harmi, että neuleprojekti oli ikävä. Joskus tosin niin käy. Lapaset on kyllä ihan kivat, vaikka tuo pöllö tuossa kuviossa on hieman "vihaisen" näköinen. Mutta toivottavasti löydät jonkun miespuolisen isokätisen omistajan, kun noin reilun kokoiset ovat. Oletko muuten googlettanut kuvahaulla, siellä on sellainen söpö pöllökin? Mutta kaikkiaan ihanat kuten sinun neuleet aina. ;-) t. Tupsu

  VastaaPoista
 2. Kyllä, tekemäni pöllöt ovat niin äkäisennäköisiä, että lapset alkavat parkua ne nähdessään ja vaimoihmisetkin pidättävät kyyneleitään. Googlettelin tarkoittamiasi söpöisiä pöllölapasia ja niissä on todellakin aivan hellyttävän iloisia ja hömelöitä pöllöjä. Kärsin tällä hetkellä pahasta pöllölapasallergiasta, muuten voisin laittaakin tuommoiset lutuset lapaset alulle:)

  VastaaPoista
 3. Itsellä samat puikoilla, kärki päättelemistä vailla. Ohjeen mukaan loput 9+9 silmukkaan päätetään neulalla ja langalla. Miten teit näissä neulomissasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, näistä on niin kauan aikaa, etten oikein muista ja lapaset olen jo lahjoittanut pois. Mutta koska en oikein hallitse silmukointia, niin veikkaan, että olen jotenkin kiertänyt sen esim. neulomalla silmukoita viimeisellä kerroksella yhteen ja loput langan läpi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Junassa neulotut sukat

Jouduin yhtenä päivänä istumaan junassa pitkät pätkät, ja siinä, jos missä, on aikaa neuloa... ja salatutkiskella muita matkustajia.  ...