Lissabon, osa 1/4

Laittelen tänne kuvia Lissabonissa, jossa siis vietimme viikon yhdessä Elmerin kanssa 2.-8.3.
Ensimmäinen päivä oli harmaa ja kolea, villatunika oli kova sana kevättakin alla. Paikalliset kulkivat vielä toppa- ja villakangastakeissa ja saappaat jaloissa :)
Meillä oli hotelli ihan pelipaikoilla, kaikki oli kävely- tai metromatkan päässä. Käytimme ahkerasti molempia kulkuvälineitä..
Ranta-aukion komeita patsaita. Aukiota reunustavissa keltaisissa hieman rappeutuneissa rakennuksissa pitää majaansa parlamentti.

Tässä olemme kävelemässä Castelo de Sao Jorge -linnoitukseen, joka sijaitsee ylhäällä kukkulalla. Silmiini osui virkatulla tilkkupeitolla koristeltu puu. Muuten en löytänyt koko kylästä yhtään lankakauppaa (googlettamaan en ryhtynyt). Tässä on siis selvästi markkinarakoa ja ilmastokin olisi Lissabonissa enemmän kuin kohdillaan, minulle :)
Portti sinne Jörgiksen palatsiin. Emme karauttaneet sisään hevosilla, vaan raahustimme sisään kipuamisen jäljiltä hieman hengästyneinä.
Aukiolla oli joku ritaripatsas, otin kuvan lähinnä siksi, että voin esitellä Poikasille. Ja onhan tässä tyyliä.
 Lissabonin kattoja ylhäältä Jörgiksen palatsista kuvattuna.
Näissä paikoissa sitä aina miettii, keitä muita tästä on kulkenut ja mitä asioita ovat mielessään pohtineet. Varmaan ihan törkeitä juonia.
Tämä tykki näyttää niin levolliselta nyt, että vaikka pelargonioita voisi laittaa sinne kasvamaan, aikoinaan kuitenkin kylvänyt tuhoa ympärilleen.
Kaunista linnan ulkopihaa. Kuvittelin olevani linnanneito ja Elmeri oli minun tallipoikani, joka kulki perässäni :)
 Portti linnan sisälle.
 Kissikin löytyi sammuttamassa janoaan.
Minä, siis se linnanneito, jos ette hoksaa ;)
Tässä ollaan jo linnan sisällä ja muurit ovat niin korkeat, ettei hyppykepilläkään yli pääse.
Ihmettelin, että mitä ne kaikki turistit parveilee ja menin minäkin mukaan parveilemaan ja kuvaamaan komeaa riikinkukkoa, joka keimaili pulun kanssa.
Elmeriä harmitti, kun ei ylettynyt ottamaan..
Vanhan kaupungin kapea katu ja vääräsäärinen mummeli. Vähemmästäkin ne sääret vääntyy, kun koittaa mahtua kulkemaan..
Tämä oli rannassa oleva portti tuntemattomaan tai joku vastaava.. Täällä aina kuherteli nuorisoa pusuttelemassa.
Hotellimme lähistöllä oleva puisto, jossa vietimme pitkän tovin nautiskellen keväisestä (meidän mittapuun mukaan kesäisestä) lämmöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Junassa neulotut sukat

Jouduin yhtenä päivänä istumaan junassa pitkät pätkät, ja siinä, jos missä, on aikaa neuloa... ja salatutkiskella muita matkustajia.  ...