Kolean kesän alkavaa kukintaa

Kesä on ollut viileä ja erittäin tuulinen täällä meillä päin, olen saanut odottaa aivan liian pitkään, että jotain muutakin puhkeaa kukkaa kuin villitulppaanit ja sen semmoiset. Mutta nyt sain puutarhakierroksellani jotain ikuistettua. Ensimmäinen omenapuu, joka alkaa olla hyvästi kukassa, on rautatieomenapuu. Kukkia on taas ihan kivasti, vaikka pupuset kävivätkin tekemässä harvennusta talven aikana. Tuosta saan syyttää vain itseäni, sillä tälle puulle ei riittänyt verkkoa, enkä viitsinyt lähteä hakemaan lisää. Pölyttäjiä saisi olla enemmänkin, mutta jokusen näin hääräilemässä kukkien kimpussa. Kaippa noillakin saisi olla pienet villasukat jaloissa, että tarkenevat tehdä töitään.
Yleisesti ottaen omenapuut, jotka viime vuonna kukkivat vähän, ovat nyt aivan hurjimusmaisessa kukassa. Ja sitten myös toisinpäin, viime vuonna kovan sadon tehneet huilivat tänä kesänä.
 Pilvikirsikka kukkii komeasti ja kasvaa hurjaa vauhtia.
Ensimmäiset kivikkokasvit aloittavat myös, tässä ihan lempparini niistä, patjarikko. Koitan levittää tätä muihinkin paikkoihin, kun tässä kohden vähän kärsii.
Kerrankin muistin, että tässä kasvaa lemmikkejä, enkä riipinyt nupullaan olevia alkukesästä rikkaruohona pois. Minulla on tätä myös valkoisena ja tämä on niin kovin soma.
Orvokit leviävät kuin viimeistä päivää, mutta sekin sopii, kukkiipahan ainakin joku. Minun kukkapenkit alkavat olla melkoisia puolivillejä paikkoja, menestyjät rehottavat ja muut häipyvät pois. Mutta olen antanut periksi, ei täällä pohjoisessa kannata mistään eksoottisesta haaveilla, parhaiten pärjäilevät vanhanajan perennat. Aika paljon olen kuitenkin erinäisiä lajeja kokeillut.. :D
 Poikatyrni pitää huolen muutamista tyttötyrneistä, omista ja naapurin :)
 Tämä on tyttötyrni. Aivan vaatimattoman näköinen verrattuna poikaan.
On lomapäivä, aurinko paistaa ja tuulee eli ei ole hyttysiä, melko viileää. Eli toisin sanoen aivan mainio päivä rikkaruohojen kurittamiseen, niitä riittää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuinka tuhota kilo huopuvaa lankaa