Pehmoinen ja kevyt unipeitto Novita Palmasta


Pörrin unipeitto valmistui juuri. Pörrin vielä nimetön pupu unikaveri kokeili heti kölliä sen päällä ja voi, kun se tuntuikin pehmoiselta, ihan alkoi silmä luppasemaan.
Tein samanlaisen peiton toiselle pojalleni aikalailla 8 vuotta sitten synnytyssairaalassa. Lanka oli aivan lumenvalkoista pehmeää Novita Palmaa. Tuosta peitosta tuli niin rakas, että sitä ei hiplattu pelkästään sängyssä, vaan sitä raahattiin kaikkialle mukana kuin Tenavissa konsanaan. Ja aina Nukku-Matin lähestyessä sen reunoilla juoksuteltiin sormia kulmasta kulmaan ja se, jos mikä, vaivutti pienen miehen nopeasti makoisaan uneen.
Nyt tämä samainen poika ryttää joka ilta unipeiton pään alle ja Nukku-Matti tulee ja nappaseen edelleenkin nopeasti mennessään. Oikeastaan unipeittoja on jo kaksi, toinen vähän suurempi. Molemmille on yhteistä se, että ne ovat puhtaanvalkoisen sijasta harmaita ja niihin on ilmestynyt jokunen reikäkin... rakkaita ovat peitot. Ottaisin peitoista kuvan, mutta se saattaisi aiheuttaa syvän trauman herkimmille lukijoille:D
Novita Palma -lankaa ei enää valmisteta, mutta olen haalinut sitä melkoisesti, joten jos Poikanen haluaa unipeiton vielä armeijaankin yli 180- tai 190-pitkänä miehenalkuna, niin kyllä Emo tekee :)
Kävimme viime viikolla ultrassa ja siellä ei näkynyt pojan pippelistä vilahdustakaan eli meille on tulossa tyttönen. Pääsin siten neulomaan unipeittoa hänelle, olin vain odottanut, teenkö sinisen vai punaisen peiton.
Peitossa on 90 silmukkaa, aina oikein neuletta ja koko n. 80 x 80 cm. Paksuilla puikoilla tulee ilmava peitto.
Malli: Tähän mitään mallia tarvita
Lanka: Novita Palma 503
Puikot: Pitkä pyöröpuikko nro 7
Langankulutus: 175 g
Kahdestakin Palma-kerästä saa pienelle peiton, silloin silmukoita pitää laittaa vain vähemmän, jotain 70, muistaakseni..

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Junassa neulotut sukat

Jouduin yhtenä päivänä istumaan junassa pitkät pätkät, ja siinä, jos missä, on aikaa neuloa... ja salatutkiskella muita matkustajia.  ...