Villasukat Veteraaneille, Suomi 100 vuotta

Toiset Veteraanien juhlavuosisukat valmistuivat puikoiltani, tein tällä kertaa koon 36 ja valitsin harmaaksi kaikista vaaleimman Veikan sävyn. Näitä juhlavuosisukkiahan neulotaan FB-ryhmässä Villasukat veteraaneille, Suomi 100 vuotta ja sinne ovat kaikki tervetulleita neulomaan, tai jos neulominen ei suju tai siihen ei löydy aikaan, niin lankoja voi lahjoittaa sellaisille puikkojen heiluttajille, joilla ei ole mahdollisuutta itse kustantaa lankojaan. Lankojen lahjoittajat ovat sekä yksityishenkilöitä, että yrityksiä.
Kerroin taustatietoja keräyksestä ensimmäisten sukkien valmistumispostauksessani kesällä. Tässä välillä on ryhmän jäsenmäärä kasvanut ollen nyt reilut 3400 eli yli 2000 enemmän kuin heinäkuun lopulla. Eikä siinä kaikki, on paljon ryhmän ulkopuolisia, naamakirjaan kuulumattomia neulojaporukoita, jotka neulovat sukkia tähän keräykseen. Terveisiä Hilkalle ja hänen porukalleen Taivalkoskelle, sielläkin viritellään puikkoja tähän tarkoitukseen ja kohta alkaa sukkaa tulemaan <3
Syksy on tuonut aivan uudenlaista tohinaa tullessaan: Jotkut ovat neuloneet jo kymmeniä sukkia, osa vasta aloittelee neulomista ja osa pistelee muutamia tulemaan, kuten minä. Moni kertoo aikoneensa neuloa vain muutamat, mutta huomaakin jääneensä koukkuun ja sukkaa tulee ihan solkenaan. On myös sellaisia neulojia, jotka eivät ryhmään liittymisen jälkeen olekaan innostuneet asiasta ja ovat jättäneet ryhmän, mutta se on kaikkien oma päätös ja kaikkea hyvää myös heille.
Ryhmä "Villasukat veteraaneille, Suomi 100 vuotta" hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. 
Malli: Veteraanien juhlavuosisukkamalli, FB-ryhmän Villasukat veteraaneille, Suomi 100 vuotta, oma malli
Koko: 36
Lanka: Novita 7 veljestä, vaaleanharmaa 047, sininen 124, valkoinen 011
Puikot: KnitPro Zing 3 1/2
Langankulutus: 89 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uutta itää