Lisää klompelompeilua

Koukuttava Klompelompe, Ihania neuleita lapsille, pisti neulomaan toisenkin setin Pörrille: hennonkeltaisen tupsulakin ja lapaset.
Tupsulakki on kokoa 1-3 vuotta, joten ei käy ihan heti liian pieneksi. Joustin joustaa hyvin ja myssy asettuu hyvin päähän. Korvaläpät pitävät huolen siitä, että korvat ja posket pysyvät lämpiminä.
Tein kerrankin aikalailla ohjeen mukaan, ainoa muutos oli tupsun korvaaminen turkistupsulla. Pienen hetken sain etsiä ja hakea, ennenkuin löysin jemmatupsut yhden lankakassin pohjalta: kaksi harmaata ja yksi valkoinen. Valkoinen sopii tähän myssykkään justiin eikä melkein.
Lapaset on tehty aikalailla samalla tavalla kuin aiemmin tekemäni nyppylapaset, mutta ilman nyppyjä ja koko lapanen on neulottu 3 1/2 puikoilla, jolloin lapasista tuli tiiviimmät. Ja niin, tein varren pidemmäksi, ollen nyt 6 cm. Mutta en nyt tarkkaan muista, muutinko ohjetta jotenkin viimeksikin, ei välttämättä ole aivan Klompelompen mukainen lapanen, mutta sopii nyt hyvin Pörrin käteen. Peukun pituus himpusti reilu 3 cm ja lapasosuuden pituus vajaa 10 cm. Lapasen leveys vähän reilu 7 cm.
Tässä vielä kuva lapasista ennen peukkuja. Jos joku miettii, minkälainen lapanen olisi hyvä noin 1-vuotiaan käteen, niin se on tässä. Resorissa on 28 silmukkaa ja lapasosassa 32. Resorista peukun aukkoon neulotaan 10 krs, peukun aukosta kärkikavennuksiin 15 krs. Peukku 10 krs ennen kavennuksia.
Malli: Tupsulakki kirjasta Klompelompe, lapaset muunnelma Klompelompen nyppylapasista
Lanka: Drops Merino Extra Fine, väri 24
Puikot: Myssyyn 4, lapasiin 3 1/2
Langankulutus: Myssy 48 g, lapaset 29 g
Harmittaa, kun tilasin juuri lisää Merino Extra Fine -lankaa, mutta en keltaista. Miksikä en sitä?
Nyt on sillä tavalla harvinainen tilanne, ettei ole aktiivisesti mitään puikoilla. Jotain pitää järjestää...

2 kommenttia:

  1. Oi miten söpöjä. Niin on söpö kuvattava uusine neuleineen.

    VastaaPoista
  2. Jäkkeen kerran söpöä! Sinun pitää hyödyntää sitä merinomaniaa vielä uudelleen niin saat keltaiseenkin täydennystä. :) t. Tupsu

    VastaaPoista

Uutta itää