Siirry pääsisältöön

Kaksi papukaijaa, tonttu ja aamunkajo

Se, miten kaksi papukaijaa, tonttu ja aamunkajo liittyvät toisiinsa, saattaa olla yksi sellainen asia, josta en todellakaan haluaisi tietää yhtään mitään.  Mutta minun on pakko, pyöräytimme nääs toisen erän Räsymattosukkabingoo.
Tällä kertaa olin haalinut kasaan kaikki mahdolliset sekavärikerät ja lisäksi samat yksiväriset, jotka olivat mukana myös 1. bingokierroksella. Juhuu, jännitystä elämään! Eihän tuolla kovinkaan montaa pahaa kerää ole, joten mikään ei voi mennä pieleen, eihän?
Pienempi poikanen kurvasi puolilta päivin hikipäissään koulusta kotiin ja pääsi heti Avustajaksi bingoon. Huivia silmille vaan ja Poikanen lankakasaa kauhomaan. Tämä Avustaja sekoittelikin reippaasti, kerät vain lentelivät ympäri huonetta, kun pääsi kunnolla vauhtiin.
Ja sitten alettiin nostella lankoja. 1. kerä: Jihuu, yksi lempilangoistani, hyvä tästä tulee!
2. kerä: Ei voi olla totta, ei ole totta, on totta, voihan # tonttu! Miten minä tontun tuohon edelliseen papukaijaam ynnään, mie romahan...
3. kerä: Ei voi olla todellista, ei ole todellista, on todellista, voihan maailman rumin papukaijalanka! Vaan tämän langan kaveriksi tulee varmaan joku pelastava kerä? 
4. kerä: No, eipä tietenkään tullut, kyllä tulee sukille nyt näköä...
Nostellaan vielä kolmannet sukat, jospa edes sinne jotain ihanaa nousisi?
5. kerä: Joujou, nyt on raikasta räsymattoo!
6. kerä: Hipheihiphei, näistä ei voi tulla muuta kuin hyvät!
Kahden ensimmäisen sukkaparin lankakaverukset olivat sen verran ärsyttäviä, että mielessä kävi ajatus sääntömuutoksesta:  Olisi varmaan aivan ok ja suorastaan toivottavaa vaihtaa kerien paikkaa päittäin, jos siis on nostellut langat useampiin sukkiin? Eli olisi varmasti aivan ok ja hyväksyttävää vaihtaa yksiväriset kerät keskenään?
Olisihan se, mutta olenko minä lapsi tai näiden lasten Mummi (hehee) joka muuttaa sääntöjä sitä mukaan, kun esim. lautapeli etenee :D En ole, joten se siitä sitten, luonto ei antanut periksi.
Eli ei muuta kuin 1. sukat puikoille, ihanan Papukaijan toveriksi Joulupukin Tonttu. Sen verran pahasti otti neuloessa silmiin, että tein mahdollisimman lyhyet varret, 4 krs aina oikein, 9 krs sileää ja sitten väkerrettiin jo kantalappua.
Tonttu imee kaiken värin ihanasta Papukaijasta: Vaikka haluaisinkin nähdä ihanaisen Papukaijan, näen vain Tontun. Ja tietysti tyrnimarjat. Mutta ensimmäinen sukkapari on tässä, kyllä näillä kotosalla teputtelee menemään, vaikka en ikimaailmassa, enkä koskaan, olisi vapaaehtoisesti lähtenyt yhdistelemään näitä kahta lankaa keskenään.
Samalla vauhdilla sitten vain toista sukkaparia tulemaan. Ja lyhytvartisena jälleen, sillä eihän tätä vaan pysty kestämään yhtään pidempään kuin on pakko. Aamunkajo koittaa hillitä Papukaijaa, mutta sukissa on silti ihan liikaa väriä, minulle. Mahtaneeko tämä lanka laukaista migreenikohtauksen siitä kärsiville? Miksi ja missä mielentilassa olen ylipäätään ostanut tämän Papukaijan???
Ja lankaakin jäi jäljelle ihan liikaa. Mitä minä tuosta lopusta teen? Orvokitkin ihmettelevät, että mikä ihme tuonne juurelle lävähti?
Onneksi tämän kierroksen räsymattosukkabingosta tuli lopuksi myös tämä pariskunta, josta tulen varmasti tekemään ihan oikeat sukat. Mutta sitä ennen pitää tehdä yhdet urgentit isot sukat. Ja sitten nämä. Ja sivussa uusi versio Waiting for a Kiss -lapasista, koska 1. ei miellyttänyt simmuja. Ja sitten, kun nämä on tahkottu, niin alkaa aivan uudenlaiset kujeet, tuskin maltan odottaa...
Malli: Torso perussukka ja Räsymattosukkabingo 
Langat: Novita 7 Veljestä 549 & 889 ja 127 & 823
Puikot: KnitPro Zing 3 1/2
Langankulutus: 65 g & 65 g
Anopilta tuli ehdotus, että josko olisin neulonut kaikkia nostettuja värejä peräjälkeen nostojärjestyksessä. Jos ja kun varmasti vielä jossain vaiheessa hairahdun räsymattosukkabingoilemaan (tähän jää jotenkin pirullisesti koukkuun), niin saatanpa noin tehdäkin, jos bingo lähtee menemään yhtä pahasti raiteiltaan kuin tällä kertaa. Säännöissähän ei rajoiteta sitä, kuinka montaa väriä yhteen sukkaan pistelee.

Kommentit

 1. Voi rakas serkkuseni, kun nämä sinun sukat ei näytä yhtään kamalilta, vaikka värit ovatkin aika "räväkät". Nuohan ovat ihan kivat ja oikeestaan ihan söpöt. :D Ja jos keriin jäi jäljelle, niin yhdistelet sitten lopuista mieluisammat. t.Tupsu

  VastaaPoista
 2. Yllättävän kivoja sukista tuli, vaikka noita värejä ei ensimmäisenä olisi tullut mieleen yhdistää. Kyllä kannattaa vaan rohkeasti yhdistellä, lopputulos voi yllättää positiivisesti :)

  VastaaPoista
 3. Kiitokset lohduttavista sanoista teille molemmille :) Joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön :)

  VastaaPoista
 4. Pitäisi varmaan itsekin tehdä tuolla bingomenetelmällä. Sita katsoo omia lankakeriään omien värimaailmojensa läpi ja valitsee miellyttävät väriyhdistelmät. Bingolla tulee yllättäviä yhdistelmiä. Hienoja minun mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on pilkulleen totta, miten lankoja ja värejä normaalisti valitsee. Tämä on tehnyt toisaalta minulle ihan hyvää vähän ravistella ja sekoitella värikarttaa. Toiset osaavat luontaisesti yhdistellä värejä rohkeasti, minä en ole sellainen, vaan elän turvallisesti :) Pilke silmäkulmassa pelaamaan vaan :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tervetulleita!

Viikon luetuimmat

Lapaset kahdella värillä ja intialaisella peukalolla

Olettehan kuulleet sanonnan: "Sopii kuin hanska käteen"? Se on oikeastaan syntynyt näistä lapasista.. Tein jo aikaisemmin tänä vuonna yhden version näistä lapasista (helpot kirjoneulelapaset intialaisella peukalolla) ja niistä jäi sen verran hampaankoloon kaihertamaan, että päätin tehdä vielä toisen parin, siistimmän (vaan jotenkin näistä kuitenkin tuli vähän erilaiset)... ja ottaa samalla myös kuvia, jos joku muukin haluaa kokeilla intialaisen peukun neulomista. Itse opiskelin tämän peukalon Novitan 2014 lapaslehdestä.
Lanka: Nalle Luontopolku Joki/811 ja Nalle tummanruskea/673
Langankulutus: 63 g
Puikot: Nro 3
--------
Ohjeentynkää lapasiin:
Luo 48 silmukkaa
Neulo 1 krs oikein ruskealla. Jaa silmukat neljälle puikolle, 12 s jokaiselle.
Neulo yksi silmukka oikein vuorotellen molemmilla väreillä.
- Vasen lapanen: aloita jokainen puikko ruskealla.
- Oikea lapanen: aloita jokainen puikko sinisellä.
Muista pitää langat koko ajan samassa järjestyksessä. Minulla sinisävyinen l…

Pörrin pitsineuleiset sukat ja lapaset

Jatkoa aikaisemmin neulomaani vauvan settiin: pitsiset sukat ja lapaset. Vauvan setissä oli ohje myös sukille, mutta ne olivat mallia perus ja minä halusin sekä sukkiin, että lapasiin samantapaista kuviota kuin tunikaankin, joten tein töppöset ja tumput omasta päästä käyttäen muuten samaa pitsineulosta, mutta nurjien silmukoiden määrä pitsikuvion välillä kolmen silmukan sijasta kaksi.
Sukan koko arviolta 6 kk. Varren pituus 8 cm, jalkaterän pituus 11 cm.
Pikaohje sukkiin:
Luo 40 silmukkaa.
Neulo 1 krs oikein.
Neulo mallineuletta, kunnes varren pituus on n. 8 cm. Eli mallineule 8 kertaa + yhdeksännen kerran kolme ensimmäistä kerrosta (ei reikäkerrosta enää).
Neulo kantalappu 20 silmukalla, sileää 16 krs (kantalapun korkeus vajaa 4 cm).
Käännä kantalappu jaolla 6 - 8 - 6.
Nosta kantalapun reunoista 9 + 9 silmukkaa.
Jatka jalkapöydän 20 silmukalla mallineuletta, muilla puikoilla sileää. Neulo 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 4. puikon alussa ylivetokavennus joka 2. krs kunnes näillä …

Surrur, surisi ompelukone

Ja kaipailisi äänestä päätellen kipeästi lorauksen öljyä uumeniinsa. Pörrin päiväunet lähenivät kovaa kyytiä, joten tuumasimme, että mitäpäs, jos Emo leikkaisi muutaman kankaan ja Pörri leikkisi sillä välin kaapin uumenista löytyneellä nipsukkapelillä. Nipsukoita on aikaisemmin näprännyt paikoilleen naapurin poika, mutta hän on kasvanut jo niin suureksi, että mieluummin näpeltää puhelintaan kuin muovisia monivärisiä nappuloita. Pörri pääsi hyvin nopeasti jyvälle siitä, miten nipsukka tökätään reikään...
 ... ja minä ehdin sillä välin saksia muutaman vanhan paitani kohti uutta elämäänsä. Käytin kaavana Pyjamakriisin hyväksitodettua menetelmää sekä kaavan, että saumojen suhteen. Tavoitteena oli saada sekä leikkelyt, että ompelukset suoritettua mahdollisimman vähällä vaivalla ja nopsaan. Vanha känkkä kässänopeni tuskin lukee blogiani, mutta terkut vaan sinne, että ei-se-ole-niin-viimosen-päälle. Ja kässäily voi olla myös hauskaa!

Yksi ohut flanellipaita, vähän paksumpi flanellipyjaman y…

Postin tuomia

Postipoika heittää lootaan joskus muutakin kuin pinon laskuja ja viime aikoina on Muutakin-osaston tuomiset suuntautuneet myös minulle. Ja kun ne suuntautuvat minulle, on sisältö 99,9 % varmuudella jotenkin neulontaan liittyvää: lankoja, neulelehtiä ja -kirjoja, sekä joskus harvoin vallan valmiita käsitöitä. Tällä viikolla minua on hemmoteltu (valtaosin itseaiheutetusti). Aloitetaan harvinaisemmasta herkusta eli käsintehdyistä villasukista. Olen itsekin jonkinsorttinen villasukkien neulomakone, mutta joskus harvoin, kun saan jonkun toisen minulle tekemät sukat, on se hieno ja arvokas hetki! Kaikki käsintehty menee arvoasteikollani heittämällä kaupastaostettujen tavaroiden edelle. Osallistuin toisen kerran Knitting Socks in Finland -Facebook ryhmän International Sock swap 4:een. Sukkia sai neuloa elo- ja syyskuun, jonka jälkeen ne oli oltava postissa. Henkilö, jolle sukat lähetetään ei ole sama kuin henkilö, jolta sukat saadaan.  Neuloin ja lähetin omat sukkani elokuussa USA:an. Ja ny…

Protoilua...

Toisinaan tulee kerralla valmista ja toisinaan ei. Nämä sukat kuuluvat siihen jälkimmäiseen ja saavat kuulla olevansa vain protoversio, vähän huonommat verrattuna johonkin tulevaan. Ne toiset ovat jo puikoilla ja näyttävät ainakin kuvion puolesta selkeämmiltä. Tässä protoversiot nurjalta & päättelyn jäljiltä - pääsemme ihmettelemään näitä ja niitä toisia viimeistään viikon päästä, kun kaikki on valmista. Olemme viettäneet tänään pyjamapäivää, sillä Pörri alkoi eilen nuhia ja viime yö oli yhtä heräilyä. Flunssa ei ole kuitenkaan Pörrin menoa juuri hidastanut. Tässä neitokainen viilettää aikaisemmin tekemäni yökolttu päällä takkaa ympäri. 

Iso ja pieni ruusutarha

Älkää ihmiset menkö Adlibrikseen "vain katselemaan" lankoja tai kirjoja, se on kukkarolle vaarallista! Ainakin kaikille neuloosista kärsiville. Jotain minäkin siellä kertaalleen vain katselin ja kohta oli ostoskorissa kaikenlaista lankaa kokeiltavaksi, kuin myös Adlibris Socki -lankaa. Langasta on aivan ihania väriä ja kun hintakin on vain 2,90 € / 100 g, niin ei ole mikään ihme, että tällä hetkellä kaikki värit (yhtä lukuunottamatta) ovat kaupassa loppu. Erittäin ymmärrettävää, koska Adlibris Socki -lankaa voi neuloa kuten veikkaa ja tuntuu samalta, mutta on järkyttävän paljon halvempaa ja tasalaatuisempaa. Minä tein itselleni ja pian yksivuotiaalle polvarit. Nukkumatti jo huuteli Pörriä mukaansa, joten nopeasti räpsäistiin kuvat sukista, että Äitee saa blokkailla sillä välin, kun pienimmäinen latautuu pinnasängyssään.
Tein ensin sukat itselleni. Minulla oli kaksi kerää lankaa, joten neuloin molemmat sukat omilta keriltään ja ajatus oli tehdä samanlaiset. Toinen kerä ei …

Toukkapussi

Meidän perheemme kasvaa lokakuussa yhdellä muksulla, joten päätin neuloa iltatähtöselle lämpimän toukkapussin, jossa tulokkaan on mukava tuhista niin sängyssään kuin räntäsateessakin (kun minä pusken vaunuja loskassa ja kiroan Suomen talven syvimpään koloseen...)
Kuvassa pussukka on puettuna (tällä hetkellä) pienimmän poikasen unikaverin, Hedwigin, päälle. Toivottavasti meidän jälkikasvumme muistuttaa kuitenkin enemmän ihmistä kuin pöllöä.
En ommellut toukkapussin helmaa umpeen, vaan virkkasin siihen ketjusilmukkakujan nauhalle. Ajattelin, että toukkapussin päällepukeminen on helpompaa, mikäli helmakin on avoin. Ja pitäähän sitä jostain päästä vähän kutittelemaan pieniä helmivarpaita.
Langaksi valitsin pehmoisen 100 % villalangan, joka ei kutita. Lanka on myös konepestävää. Ja koska emme vielä tiedä, onko tulokas tyttö vai poika, valitsin värit, jotka käyvät molemmille. Isoveljet odottavat kylläkin tulevaksi poikaa.
Lanka: Drops Merino Extra Fine, vaaleanharmaa 05 & vaaleankelta…

Kaulaliina Elmerille

Tajusin viikko sitten, että Isäinpäivään on vain viikko aikaa ja Elmerille aikomani kaulaliina oli vain 25 cm pitkä. Luulin, että minulla olisi ollut vielä kaksi viikkoa aikaa kilkutella kaulaliina valmiiksi. Tuon tiedon jälkeen seurasi laskutoimitus siitä, kuinka pitkä pätkä pitää illassa kutoa, että kaulaliina valmistuu... En pidä sanasta "pitää" tämän harrastuksen yhteydessä, tätähän tulisi tehdä omaksi ilokseen, aina, kun on aikaa. Mutta tässä tapauksessa kaulaliinalle ei annettu muuta mahdollisuutta kuin valmistua ja tämä tapahtui hetki sitten, kun päättelin viimeisenkin langanpätkän.
Onneksi omalle rakkaalle Isukilleni valmistui pipo aikoinaan ilman hoppua<3


Patenttineuleisen kaulaliinan neulominen heti patenttineuleisen ponchon jälkeen ei tuntunut kovin riemastuttavalta..! Mutta onneksi patenttineule oli kaulaliinassa joutuisampi ja helpompi tehdä, koska puikot ohuemmat, lanka paksumpaa ja ei tarvinnut huolehtia kuin yhdestä langasta puikolle. Eli siinä mielessä k…

Arvontaa kylmän kevään/kesän lohdutukseksi!

Ottaako pattiin kylmä kevät/kesä? No, niin minuakin tällä hetkellä, erittäin paljon! Ulkona tuulee niin, että tukka lähtee päästä, eikä sinne haluta mennä yskäisenä köhimään, varsinkin, kun talvivaatteet on pesty jo ennen aikojaan (!) talviteloille. Mikään ei kasva, paitsi tietysti rikkaruohot ja nurmikko vähän koittaa vihertää. Missä se kesä luurailee?
Otetaanpa pienet arpajaiset, jospa se sitten ei enää niin paljon kenkuttaisi, kun kukkaset ja keijukaiset lentelee!
Arvonnassa voi voittaa:

Meadow flowers -sukkaohjeen taiFlying on the air -sukkaohjeen taiMeadow fairies -sukkaohjeen taiKuvassa näkyvät sukat, jotka ovat siis protoversiot varsinaisiin Meadow fairies -sukkiin. Arvon yhden ohjeen ja nro4-sukat kaikkien täällä blogissa ja Vanuttunut Villasukka Facebook -sivulla osallistuneiden kesken.  Kommentoi siis joko 1 tai 2 tai 3, jos osallistut sukkaohjeen arvontaan. Ja 4, jos haluat osallistua myös sukka-arvontaan.  Arvonta suoritetaan 6.6. klo 18 ja voittajan nimi ilmoitetaan tässä…

Turkoosit Andes-lapaset lumihiutaleilla

Aatonaaton (uskomaton määrä vokaaleja samassa sanassa!) pakkaset eivät peljästyttäneet minua, vaan astuin siniseen hämärään oikeilla talvikamppeilla varustautuneena: Ensin urheilukerrasto ja korkeakauluksinen fleece, jalkoihin tietysti pelkät villasukat. Sitten Budapestista uutenavuotena 2012 ostettu valkoinen toppapuku, joiden housuosa on jotenkin kutistunut, koska vetoketju ei mene kiinni. Sitten jalkoihin vielä reilunkokoiset lämpimät kengät. Käsiini löysin paksut Kärkkäisen muutaman euron lapaset ja päätäni pääsi koristamaan aikaisemmin virkkaamani Hile-pipo (se jossa on 2 virkattua kerrosta päällekkäin). Ja sitten ei muutakuin kädenheilautus kotiin jäävälle miesväelle ja baanalle..

Ehdin kävellä vain 200 m, kun aloin miettiä pyörtämistä takaisin kotiin. En ollut vielä tuon matkan rasittama, vaikka se alkaakin ylämäellä, mutta se Hile-pipo kiristi niin päätäni, ettei tosikaan! Jatkoin matkaani pelkästään laiskuuttani, en vaan viitsinyt palata takaisin vaihtamaan pipoa. Siinä käve…