Murheita niittypurolla

Odotin vaikka ja kuinka kauan, että Adlibrikseen tulee lisää Socki-lankaa ja erityisen innokkaasti odotin sävyä Meadow creek. Se on sinivihreää lankaa, joten ei ollenkaan sellainen sävy, josta yleensä pidän tai lähinnä tuo vihreä on sellainen, joka ei kuulu ollenkaan kartalleni. Mutta niin vain kävi, että kun telkkuneuleelle tuli taas tarvetta, iskin käteni heti tähän mielestäni aivan huippuväriseen lankaan.
Siinä videotykin loisteessa ei tosin sävyistä pystynyt juuri nauttimaan, kaikki oli vähän sellaista melkoisen tummaa ja hämärää.
Halusin tehdä sukista samikset, joten jouduin purkamaan toista kerää älyttömän pitkästi, että löysin paikan, josta väri lähtee juoksemaan ekan sukan tavoin. Jouduin purkamaan niin paljon, että toisen kerän lanka otti ja loppui kärjen lähellä, puolivälissä leveää taivaansinistä raitaa. Otin ensimmäisen kerän ja purin sitä niin kauan, että löytyi oikeaa sävyä, siitä sitten pätkä sinistä sukkaan ja langat päättelin samantien neuloen pois. Sitten taas tutkin videotykin hämyssä, mistä lanka lähtisi juoksemaan samoin tavoin kuin 1. sukassa ja mielestäni se löysinkin, mutta... kun sukka oli punottu loppuun ja Mr Selfridgen 3. kauden 5. jakso päättyi, niin minulta loksahtivat kirjaimellisesti leuat auki: Vaikka kuinka purin ja punoin ja leikkasin ja liitin, niin sukkien terät olivat täysin erilaiset. Harmitti ja harmittaa, mutta ei niin paljon, että jaksaisin purkaa ja korjata taas kaiken.
Malli: Oma polvisukka
Lanka: Adlibris Socki Meadow creek B003
Puikot: KnitPro Zing 3 1/2
Langankulutus: 162 g
Nyt jotain muuta kuin sukkia puikoille, jotain pää- ja käsijuttuja.

4 kommenttia:

 1. Kauniit sukat! (: Älä turhaan harmittele. Mie en koskaan jaksa kohdistella lankoja, kun tykkään enemmän, että saavat raidat mennä miten sattuu, jos mulla ylipäänsä raitalankaa on. Mutta tietysti se on vähän kökköä, jos on nähnyt kauheasti vaivaa saadakseen identtiset sukat ja niistä enemmän tykkää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) En minä enää, nyt on jo uudet tekeleet puikoilla ja mennään kohti uusia pettymyksiä :D Sinun tapasi on myös hyvä, minäkin joskus harrastan sitä.

   Poista
 2. Ihanat sukat. Ymmärrän tuskasi. Olen ihan neuroottinen noiden värien samanlaisuuden kanssa. Monesti jätänkin valmiiksi liukuvärjätyt ostamatta, kun pienikin ero ärsyttää liikaa. Täytyy kyllä sanoa, että näistä sukistasi kyllä tuli tosi kivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Monesti sukkien virheet häiritsevät eniten tekijää ja muut eivät niitä edes huomaa, kun katsovat kokonaisuutta, eivät jotain pientä yksityiskohtaa.

   Poista

SNY - toukokuu