Kevät

Tai eilen oli, tänään on täystalvi: topakka pohjoistuuli ja lunta pukkaa. Mutta esitellään nyt kuitenkin sukat mallia kevät, jospa se sieltä palaisi tänne enempi pohjoiseenkin... Kaktus ainakin pusertaa innolla kukkaa tulemaan, siitäkin huolimatta, ettei ole saanut vielä uusia multia, saatika päässyt edes suihkuun. Emäntä on nääs neulonut senkin ajan, jolloin nuo edellä mainitut työt olisi voinut ja pitänyt suorittaa :D
Lankavarastosta löytyi vuosimallin 2008 (oletan) Novita Nalle Four Seasons Kevät, ihana 150 gramman muhkea ja pehmoinen kerä. Niin pehmeä, että jos olisin minikokoinen neulootikko, niin haluaisin pomppia siinä etuperin ja takaperin voltteja ja lopuksi laittaa siihen pötkölleen.
Nyt toivoisin, että tietokoneessa olisi joku räpylätoiminto, joka avaisi ruutuun aukot, josta voisitte ojentaa käpälät ja todeta omin kätösin hypistellen tämän saman asian: Ei ole nykynallukat samaa laatua kuin entisvanhaan, kun olimme nuorempia. Lanka oli aivan yhtä ihanaa neulottavaa kuin esim. Ferner Wollen Mally Socks tai Viking Aurora, joita olen testaillut aikaisemmin.
Aloitin sukat silmukkamäärällä 64 ja pohjekavennusten jälkeen jäljelle jäi 48. Varren pituus on 34 cm ja terän 23 cm. Varren leveys ylhäällä 14 cm ja muutoin 10 cm. Laitoin omaan muistiinpanovihkoon ja mainitsen saman tässäkin: 60 silmukkaa riittäisi aloitukseen, jotta sukasta tulisi ylhäällä napakampi. Varsi saisi olla myös pari senttiä pidempi sitten seuraavaan vanhan ajan nallukkasukkaan, jonka teen :)
Käytin Keväät parvekkeella katsomassa talvea, eivät tykänneet. Joutsenetkin ovat menneet jonnekin piiloon, miettinevät varmaan, että mitä ihmettä tämä nyt on olevinaan, umpitalvi kevään keskelle.
Malli: Oma polvisukka
Lanka: Novita Four Seasons, Kevät 824
Puikot: KnitPro Zing 3
Langankulutus: 109 g

6 kommenttia:

 1. Silloin oli Nalle langoissa kauniita värejä, muistatko ne kukkavärit, oli päivänkakkara,orvokki,kielo ja monia muita. Ne langat kuin tuo kevät lankakin kun tulisi valikoimiin. Kevät on hieman räntäsateen oloinen, mutta sen sanotaan "tappavan " talvea. Mukavia neulontahetkiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan hyvin, mutta en ymmärtänyt tuolloin riittävästi hamstrata muutoin kuin sinisävyisinä Poikasia varten. Mukavia neulontahetkiä myös sinne :)

   Poista
 2. Ihanat sukat! hieman tuntuu kevät ottaneen aikalisän tulostaan, mutta kyllä se sieltä vielä tulee oikein rytinällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin uskotaan ja luotetaan, eihän tässä ole enää kuin muutama viikko vappuun :)

   Poista
 3. Kivat sukat! (: Voi möhnä ku miun kaktukset ei kukkineet syksyllä, eivätkä taida nyt keväälläkään kukkia... Eivät tykänneet muutosta. Edellisessä asunnossa kukkivat ihan tolkuttomasti. Yhdestä oli myös nyt talvella katkennut varsi, niin piti puolet heittää pois. Höh, ehkä ne siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisivat tosiaan pitää enemmän vanhasta kämpästä, oliko ikkuna siellä eri suuntaan? Toivottavasti kukkivat taas jouluna, kunhan ovat toipuneet muuton aiheuttamasta traumastaan :D

   Poista

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Remember

Kyllä vain, ihan ehdottomasti! Tänä vuonna päädyin tekemään tossut, sillä Äitimuori pitää joko virkattuja tai neulottuja tossuja, ei koska...