Sydämenlämmittäjä

Sydämeen ei mahdu kahta ämmää ja tähän sydämenlämmittäjään ei meinaa mahtua minun vasen ja oikea sydän. Mutta onko vika sydämissä vai jossain muussa, niin sepä pitää nyt selvittää juurta jaksain. Mistä tuo sanonta muuten tulee? Juurta jaksain?
Vaan jos ei lähdetä kuitenkaan sitä nyt ruotimaan, vaan pysytellään tässä sydämenlämmittäjässä. Niin, jossain FB:n neulontaryhmässä oli joku tällaisen valmistanut ja kovasti alkoi itselläkin tehdä mieli. Niin paljon, että heti piti guuklailla, että mistä ohjeen moiseen löytäisi... ja löysinkin ohjesivun Ravelrystä, mutta ohje ei tietystikään ollut sieltä ladattavissa, ei rahalla, saatika ilmatteeksi. Ohje oli julkaistu vain Taito 4/2013-lehdessä. Siis n. viisi vuotta sitten! Ja minullahan oli silloin vielä lämmin sydän, mitä sitä suotta enempi kuumentamaan! 
Seuraavaksi surffailin, olisiko lehti kenties meidän ihan omassa kirjastossa: Ei. Ja sitten löysinkin jo Lehtiluukku.fi:n, jossa kyseisen diginron saattoin näppärästi ostaa luettavaksi. Kiitos! Ohjeongelma oli selätetty.
Sydämenlämmittäjä olisi ohjeen mukaan pitänyt neuloa Louhittaren Luolan Ahti -langasta. Never heard? Ja discontinued. Joten, kun Wollmeise lähestyi minua, niin se ei olisi voinut tapahtua enempi otolliseen aikaan. Ja sitten neulomaan. Ja tässä tulee mahdollisesti ja todennäköisen varmuudella se kohta, missä meni ehketi joku ikään kun pieleen: Kas, aloin neuloa puolta numeroa liian pienillä puikoilla (nelosilla?)..  ja mallitilkku..  mikä helkutti se on? Siis ei varmaankaan mitään sellaista, jota tällainen, öhöm, kokenut neuloja tarvitsee, kas, näkeehän sen jo silmillä, että onko vai eikö ole sopivaa, vai? Siis siksihän ne silmät on päähän laitettu, että niillä tutkitaan? Eli neuloin vain menemään, vaikkakin vähän kippananalta näyttikin. Ja neuloin vielä lisääkin, vaikka alkoi arveluttaa, että onko vai eikö? Mutta en mitannut, pois mielestä pelkkä ajatuksin. Eli siis neuloin. Ja sitten ajattelin, että ainahan voi venyttää.. eli neuloin siis ihan loppuun asti. Oli muuten älyttömän ihana malli neuloa. 
Lopulta neuloin selkäosan vähän pidemmäksi kuin ohjeessa. Ja ihan vain siksi, että saatoin poimia sivuapalmikoiden reunasta ohjeessa mainitun määrän silmukoita. Eli tässä kohden on mielestäni ohjeessa virhe, sivupalmikoita täytyy olla 30, jotta menee niinkuin strömssöössä tämä. Ja, koska en ole kovin pitkä tyttö tai ehkä pikemminkin keski-ikäinen tyttö, niin selkäosasta tuli ihan sopivanmittainen, vaikka en ole yhtään venyttänyt. Itse asiassa en ole tehnyt tälle neuleelle mitään muuta toimenpiteitä kuin lankojen päättelyn. 
Ihana Pörri kävi hakemassa nopeasti itselleen ponchon päälle heti, kun huomasi, että Emo oli pukenut samantapaisen ja lähdettiin parvekkeelle kuvaamaan.
Nyt olemme katsoneet selkäosaa varmuudella niin paljon, että olemme varmaan kaikki yhtä mieltä siitä, että on aika sopiva tai ei ainakaan kauheasti liian lyhyt? Eli miten sen etupuolen kanssa sitten meni?
Lanka: Wollmeise DK, Gloire de Dijon
Puikot: 4mm
Langankulutus: 260 g
Lissää tahtoo tehdä! Ihan ehdottomasti!

4 kommenttia:

  1. Ihana sydämenlämmittäjä! ❤ Kuulostaa tuo sinun tyylisi neuloa todella tutulta. Teen itsekin välillä sinne päin.

    VastaaPoista

SNY - toukokuu