Tyttölapaset

Kun tänään heräsimme ja kurkistimme ulos, huomasimme, että yöllä oli paukkunut pakkanen ja jokisuisto näytti aamuauringossa kauniilta: Maa oli kuurassa ja värit hehkuivat!
Mutta aika pian aloin mietiskellä, onko lapsikatras kasvanut viimeisen puolen vuoden aikana talvivermeistään pois vai olisiko mitenkään mahdollista, että kaikkea ei tarvitsisi heti uusia. Kolme lasta ja neljä vuodenaikaa pistävät kukkaron koville. 
Pörrin viimetalvinen kettuhaalari sopii hintsusti päälle, vaikka on kokoa 86 cm. Typsykkä voi pitää sitä nyt muutaman kuukauden ja sitten siirrymme käyttämään vasemmanpuoleista kivihaalaria, kuten sitä itse kutsuu. Se on kokoa 92 ja reilun kokoisena juuri sopiva. Myös talvikengät mahtuvat vielä jalkaan. Eli Pörrin osalta talvi saa tulla. Ja minulla on vielä pari kuukautta aikaa neuloa/ostaa kivihaalariin sopivat myssyt ja hanskat. Jotain oranssia/keltaista/harmaata/valkeaa niiden olla pitää. Entäs poikaset sitten? Taitaa mennä uusiksi liki kaikki, molemmat pojat kasvavat nyt sellaista kyytiä, ettei perässä pysy!
Olen kahtena iltana neuloskellut Pörrille uudet pehmoiset lapaset Drops Merino Extra Fine -jämäkeristä. Lapaset on tarkoitettu pidettäviksi talvella hanskojen alla, sillä tyttöressu on perinyt Mummelilta kylmät kädet. Nämä tyttölapaset, kuten hän niitä itse nimittää, saatiin nopsaan kuvattua kolealla parvekkeella.
Loin 34 s, neuloin kerroksen oikein ja sitten resoria 15 krs. Sitten 14 krs sileää ja 6 s peukalonaukko erivärisellä langalla. Peukalon jälkeen neuloin 23 krs sileää ja sitten kärki leveällä nauhakavennuksella. Kaventelin ensin joka 2. krs kolme kertaa ja sitten joka kerros. Peukaloa neuloin 15 kerrosta ennen kaventelua. Lapanen on vielä vähän reilu, mutta sopinee pitkään pian 3-vuotiaan käteen.
Katkoin eilen loput auringonkukat pois ja tökkäsin yhden kukan ruukkuun "kasvamaan". 

Malli: Tyttölapaset, pian 3-vuotiaan käteen
Lanka: Drops Merino Extra Fine (17)
Puikot: 3 1/2
Langankulutus: 38 g

Olen myös selaillut ahkerasti kahta Klompelompen kirjaani, aloittanutkin jotain ja varustautunut uusiin neuleisiin. Alkaa olla jokasyksyinen ilmiö tämä, että Klompet kaivetaan näihin aikoihin esiin ja kaikkea tekisi mieli tehdä! Tämän lisäksi meinaan lähteä mukaan KAL Elämä on runo -peittoon. En ole katsellut vielä lankoja valmiiksi, mutta se on varmaa, että uusia lankoja en peittoa varten osta, vaan käytän runsasta varastoani. Ja olen kirjoittanut Rakastunut keijukainen -sukkaohjeen uusiksi. Nyt mietin, että pitäisikö minun neuloa se vielä kertaalleen ennen kuin laitan jakoon? Vai haluaisiko joku testineuloa sen? Kyseessä on siis tämä sukka: KLIK, joka sopii kapeahkoon pohkeeseen (vain 68 s) ja lanka Nalle/Maija tai vastaava. Minulla olisi myös parit kirjoneulesukat esittelemättä, mutta koska niihin ei ole vielä ohjetta puhtaaksikirjoitettuna, niin en niitä vielä vilauttele täällä.

1 kommentti:

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)