Majakkasaaren merihevonen

Serkulta tuli ylitsevuotavaa & tiheää Novita Majakkasaareen liittyvää ylistystä, joten en voinut olla enää ohittamatta sitä: Majakkasaari piti itsekin kokeilla! Hommasin kaksi kerää Merihevosta ja laitoin siitä polvarit tulemaan. 
Majakkasaaressa on kirkkaita värejä, otin sen ainoan värin, joka minua noista kaikista miellytti. Tällä hetkellä vetää eniten puoleensa punasävyiset, valkeat, vaaleat, hiekka, ruskea, sekä yllätyksekseni jopa keltaiset, tietyn oranssit & vihreät langat. Mutta ei missään nimessä siniset, turkoosit, harmaat, mustat ja violetit. Ne on aivan ei, ei ja ei. En vain pysty neulomaan niitä (siksi yksi villatakkikaan ei pysty valmistumaan).
Jos ajatellaan Nallea ja Veikkaa, niin Majakkasaari asettuu niiden väliin. Nallessa 100 g = 260 m, Majakkasaaressa 100 g = 225 m ja Veikassa 100 g = 200 m lankaa. Samalla tavalla koitin laskeskella, kuinka paljon minun tulee laittaa silmukoita polvareihin ja minkä kokoisilla puikoilla neulon. Päädyin laittamaan aloitukseen 60 silmukkaa ja otin puikot 3,25 mm, koska Nallea neulon kolmosilla ja Veikkaa kolmepuolilla.
Aloitin sukat jo pari viikkoa sitten, kun istahdin junaan, joka tuksutteli minut pohjoisemmaksi. Ensimmäinen sukka valmistui nopeasti, neuloin junassa kuin riivattu. Mutta toinen sukka jäi kitumaan, vaikka langan vika se ei ollut. Serkkuni oli oikeassa, Majakkasaari on hyvää lankaa. 
Minun piti vain neuloa välillä Alafosslopi-villapaitaa ja joinakin iltoina olla ihan neulomattakin. Mutta toissapäivänä päättelin langanpäät, höyrytin sukat ja laitoin jalkaan. Näpsin pari kuvaa.
Pörri toi kuuttikaverit kuvaan. "Niillä on kirkkaat silmät ja ne on söpöjä". Asuvatkohan nämä kuutit Majakkasaaren kupeessa? Ovatko ne köllötelleet siellä ja pulahtaneet veteen uimaan ja leikkimään?

Malli: Polvarit itselle
Lanka: Novita Majakkasaari Merihevonen (850)
Puikot: 3,25 mm
Langankulutus: 141 g
Aloituksessa 60 s, pohjekavennusten jälkeen 48 s. Varren pituus 37 cm, terän pituus 23,5 mm. Varren leveys ylhäällä 13,5 cm ja nilkassa 10 cm




6 kommenttia:

  1. Nuo uudet Muumi- sarjan langat ovat osoittautuneet hyviksi langoiksi.
    Kaunis sukkapari on puikoilta pudonnut. Olisiko lähestyvä kevät syynä, että valikoi niitä pirteitä lankasävyjä kaupasta mukaansa.
    Muutama Muumikerä lähti kaupasta mukaan ihan heräteostoksena, on se kumma, jokaisella kauppareissulla löytää itsensä lankahyllyltä, vaikka ei pitänyt enää hamstrata yhtään kerää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on, miten ne lankahyllyt vetävätkin puoleensa, vähintään ohikävely pitää aina suorittaa :)

      Poista
  2. Kiva ja raikas väri noissa sukissa. Kiitti myös mitoista ja silmukkamääristä, ne on aina hyvä tietää, kun ryhtyy polvarihankkeeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos... ja minulla on aika rimppakintut, eikä järin pitkät :)

      Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Oikeaa villaa