Regian haastajat

Ostin tarjouksesta kerän Austerman Step 6 -lankaa, vähän sillä ajatuksella, että jos tykkään, niin saatan kotiuttaa lisääkin. Langasta tein (tietysti) villasukat itselleni.  
Lanka on jo kerällä aivan ihana ja suuri pompula, sormet tykkäsivät mieluusti hypistellä sitä. Ja tykkäsivät vielä enemmän, kun pääsivät neulomaan lankaa! Kuvassa Austerman Step 6, sävy Rainbow (624), ylhäällä oikealla. Samassa rytäkässä haalin myös muita aurinkoisia tai muuten vain houkuttelevia lankoja :)
Räknäsin, että Stepu (hyvälle ystävälle annetaan tietysti lempinimi - ja sydänystäviä meistä tuli heti) on vahvuudeltaan vähän kuin Nallea, sillä Stepu:ssa on lankaa 150 g:n kerällä 410 m. Joten neuloin lankaa puikoilla 3 ja laitoin aloitukseen 60 s, minulla siis jalat mallia kukkakeppi (lainaus armailta velipojiltani). Neuloin 20 krs joustinta, 30 krs sileää ja sitten pohjekaventelin joka 6. krs kaksi silmukkaa pois, kunnes jäljellä oli 48 s. Näillä neuloin nilkkaan asti. En tohtinut tehdä varrelle pituutta kuin 36 cm (yhteensä 100 krs sileää), koska pelkäsin langan loppuvan kesken.  
Kavensin kantalapun alussa 1 s pois, jolloin sain lappuun parittoman 23 silmukkaluvun. Tein kantalapun vahvennetulla neuleella. Neuloin lapun molemmissa reunoissa myös tapani mukaan 2 s aina oikein. Kun lapussa oli 15 ainaoikein reunanypyä, käänsin kantapään jaolla 6-11-6. 
Nostelin lapun reunasta silmukoita ja jatkoin kohti kärkeä, kiilakaventelin normaalisti joka 2. krs,  että pääsin taas silmukkalukuun 48. Kun olin neulonut kantapään jälkeen 53 krs, tein kärkeen sädekavennuksen.
Varren pituus on siis 36 cm ja terän 23 cm. Varren leveys on ylhäällä 12,5 cm ja kavennusten jälkeen 10 cm. 
Lankaa kului 129 g. Olisin siis voinut tehdä himpusti pidemmän varren ja silti olisi lanka riittänyt. Tämä on hyvä tietää seuraavaa kertaa ajatellen, sillä seuraava kerta varmasti tulee, ellei lanka osoittaudu käytössä aivan sudeksi.
Tällä kertaa en edes yrittänyt täsmätä värejä, koska halusin saada pitkähköt sukat ja saada myös langan riittämään niihin.
Stepu-sukat lähtevät nyt haastamaan tämänhetkisiä lempisukkiani. Regu-sukat on neulottu 2-kertaisella ohuista Regia-langoista ja ne ovat kyllä niin ihanat jaloissa, että niiden jälkeen tulee pitkä rako,  ja raon jälkeen vielä toinenkin pitkä rako, seuraavina tuleviin. Eli nyt Steput jalkaan ja: Saapa nähdä, kumpiko kipuaa ykköspallille, Stepu ja Regu?

7 kommenttia:

  1. Aivan kuin karkkeja: sekä sukat - että langat

    VastaaPoista
  2. Kauniit ja pirteät sukat!

    Kyllä langalla ja langalla on vain iso ero.
    Hyvän kun löytää, niin neulomukset ovat jatkuvasti sylissä :-)

    VastaaPoista
  3. Ihanat sukat <3 Tykkään noista väreistä! Ihanan pirteät.

    VastaaPoista
  4. Ihanan värikkäät, tykkään !

    VastaaPoista
  5. Ihanat sukat. Pitää olla kuulolla paremmuuden suhteen. Voisin harkita joskus itsekin ostavani.

    VastaaPoista
  6. Voi, kiitos kaunis kaikista kommenteista :) Sukat ovat olleet minulla nyt käytössä. Alussa jotenkin kihelmöivät jaloissa, varsinkin 1. iltana mietin ihan tosissaan, että pitääkö vaihtaa toiset sukat tilalle. Mutta sittemmin kutittelu loppui ja hyvät olleet jaloissa. Katsotaan, miten kestävät...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)