Merenneidon pyydystäminen

Niinkös tämän myssyn nimi kääntyy? No, ehkä, joka tapauksessa eilisen, ja osin tämänkin päivän, neuletuokiot kuluivat näiden koukeroiden parissa. Ja aika intensiivisesti vieläpä, ei puhettakaan, että samalla olisin katsonut jotain elokuvia tai sarjoja. Tai "lehvaa", kuten Pörri sanoi, kun himmensi eräänä päivänä olohuoneen valaistuksen, että tulee hyvä tunnelmavalaistus "lehvaan" (Lumikki ja 7 kääpiötä)

Jo vanhemmat Poikaset keksivät uusia käsitteitä, jotka ovat jääneet elämään meidän perheeseen. Esim. nuorempi Poikanen totesi kerran syönnin päälle pitävänsä nyt hetken ruokataukoa, joka siis hänelle oli aika ruokailusta seuraavaan ruokailuun, siis aika, jolloin ei syödä. Tälle kaverille on ruoka maistunut hyvin aina :) Vanhin rupesi aikanaan itkemään, kun annoimme hänelle ruokaa, jossa oli makeaa chilikastiketta mausteena. Se oli liian "tuliaista". Tänä päivänä käytämme tuota nimitystä ko. mausteesta, jota kyseinen sankari lorottelee jokaiseen ruokaansa mausteeksi ihan reippaasti. Samainen henkilö totesi kerran toisesta eteensä tuodusta gurmee-annoksesta, että se on "liian pahaa". Ei siis vain pahaa, vaan äärettömän, ei-syötävissäolevan-pahaa. Tämäkin on jäänyt meille elämään. Ja näitä on paljon. Viimeisin on varmaan "huvilumi" eli suvilumi. Meillä ei varmasti koskaan enää käytetä nimitystä suvilumi, koska "huvilumi" on paljon kuvaavampi kyseiselle lumen olomuodolle.

Mutta takaisin myssyyn: Viime aikoina on tullut aika paljon tongittua lankalaatikoita, joten tämän myssykkä on suoranainen seuraus siitä. Myssykkä on neulottu Drops Air -langalla briossilla eli patenttineuleella & kahdella eri värillä. Olen joskus aikaisemminkin tehnyt 2-värisiä briossipipoja ja niiden tekeminen on aivan sikahelppoa ja lisäksi vieläpä mukavaa. Mutta nyt lisäsin vähän vaikeuskerrointa ja tein pipoon koukeroita, toki ohjeen mukaan. Se vaati vähän enemmän keskittymistä ja yhden väärin tehdyn kerroksen kun purkasin, niin sen jälkeen keskittyminen lisääntyi kummasti aivan tappiin, sen verran ärsyttävää se  purkaminen oli.

Malli: Catching a Mermaid by Drops Design, koko S/M

Lanka: Drops Air, helmiäisharmaa (03) & musta (06)

Puikot: 5

Langankulutus: 41 g

Miksi en laita uutta myssyäni päähän... Kuvitelkaa mielessänne teepannu ja tämä myssy siihen päälle... Vaikka Pörri oli kyllä sitä mieltä, että pipo on aivan hyvä... mutta jotenkin sen näytti Dropsin mallin päässä paremmalta kuin omassani... Ja, muuten: Ai, että... Air-lanka irroittelee karvaa itsestään, vaatteet ihan karvassa! Piti kaivaa myös imuri esiin ja heilutella sitä pipon valmistumisen kunniaksi.

P.S. Kävin eilen ruokakaupassa. En voinut vastustaa uutuuksia.



8 kommenttia:

  1. Kivoja sanamuistoja ja hyvä, että ne jäävät elämään.
    Jännä on kuvio pipossa ja hyvin erottuu tummaa taustaa vasten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, mutta jäi vähän kaivelemaan, olisiko jostain vähemmän pörröisestä langasta neulottuna kivempi, ehkä pitää joskus kokeilla... tai sitten ei :D

      Poista
  2. En minäkään voinut vastustaa uutuutta, mutta valitsin Maraboun uutuuden. Toivottavasti perhe ei syö sitä kokonaan, ennen kuin ehdin maistamaan. Kaunis pipo, sievempi kuin siellä dropsin sivuilla oleva mallipipo. T: saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitähän uutta Marabou on keksinyt... Toivottavasti ehdit maistaa ennen perhettä :)

      Poista
  3. Noita samoja lankoja hypistelin kaupassa ja olin tiukkana itselleni, sinne jäivät langat, lankavuori pitäisi sada ensin laskusuunnalle.
    Oletko neulonut koskaan tennarisukkia? hain tennarisukille ohjetta ja hyvä
    ohje sattui tulemaan vastaan, nyt päätin kokeilla mitä siitä tulee.
    Pidettävä pipohan tuo on
    Lapset ne osaavat ja oivaltavat asiat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen meinannut neuloa tennarisukat ja taisin ohjeenkin hankkia, mutta itse neulominen ei ole toistaiseksi toteutunut. Minkä väriset tennarit meinaat tehdä?
      Hyvä, että olet pysynyt lankahyllyjen edessä viileänä :)

      Poista
    2. Punainen seiskaveikkakerä pääsi vuosia odoteltuaan neulontavuoroon.
      Puna- valkoiset tennarisukat pitäisi tulla jos kaikki menee puikkoihin. Jos näistä sukista tulee pidettävät, ajattelin pienelle kolmevuotiaalle sukulaiselle neuloa tennarisukat, minkähän verran niihin sukkiin silmukoita loisi?
      Kiitos avustasi ja mukavaa viikkoa.

      Poista
    3. Punaisista tulee varmasti hienot!
      Tuo jalankoko ja silmukkamäärä onkin kinkkisempi asia. Tietysti, jos lapsen jalka on lähettyvillä niin voi vähän mittailla ja laskeskella, mikä olisi sopiva määrä. Googletin, että 3-vuotiaan jalan koko olisi 26 (?) ja googletin, että Novitan sukkakoko-ohjeessa laitettaisiin 26-kokoon 36 silmukkaa. En kyllä tiedä, voiko noihin luottaa..?

      Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)