Walkiacosci Cables

Kaunista vuoden viimeistä päivää! Täällä on niin superin kaunista, että silmät aivan ahmivat maisemaa muistojen mutkiin, kaivaakseen ne sieltä myöhemmin esiin. Ja, muistin tueksi on onneksi muutamia kuvia myös. On sopiva päivä esitellä Hygge-paita.

Hygge-paita pääsi puikoille ehkä 1 1/2 vuotta sitten, keväällä, kesällä.  Vuosia voi olla enempikin, mutta varmuudella se oli kevättä tai kesää, ja helteistä aikaa, kun paitaa aloin neuloa. Ja asuimme vielä väliaikaisessa vuokra-asunnossa, oli kuuma, puhallin tohotti neuleen suuntaan, että sitä pystyi ylipäätään neulomaan. Ja, sen jälkeen olen sitä aika ajoin vähän edistänyt, valmiiksi saamatta. Menee melkein nolon puolelle, sillä Novitan Hygge Wool -langasta neuloo puseron oikeasti aivan hetkessä, lanka on niin paksua: Puikkosuositus on 10 mm, tiheys 9x14. 100 g kerässä on 60 m täysvillaista lankaa. Ja, mikä parasta, lanka ei todistettavasti huovu. (Tämän olen omakohtaisesti kokeillut, kun yritin siitä kerran huo-vu-tet-tu-a peffanalusta valmistaa, ai että...

Vaan tietysti minun ei sopinut mennä valmiilla, juuri tälle langalle tehdyllä ohjeella, vaan piti lähteä umpimetsään, metsäsuksilla omaa latua suksimaan... Kas, olinpa surffaillut Dropsin sivuilla. Ja iskenyt silmäni malliin Alaska Cables. Dropsin pusero oli toteutettu Drops Snow -langasta. Neuletiheys 11x15, puikot 8. 50 g lankaa = 50 m. Lanka on siis paljolti ohkaisempaa kuin Hygge Wool. 

Lähdin tekemään paidasta kokoa M. Ja tietysti säätöhommiin lähdin heti alussa, ja sitten pitkin matkaa. Aivan aluksi yksinkertaistin kuvion, sillä nypyt yms. olivat näin paksulle langalle paljolti liikaa: tuli semmoisia möhkyröitä paitaan, ettei tosikaan. Paidan raameina oli toki Dropsin Alaska Cables -paita, olin printannut ohjeen ja tein siihen muutoksistani merkintöjä. Ohje pysyi ihmeekseni myös tallessa, vaikka olin survonut paidan osia ja lankoja kahteen väliaikaisvarastoon. Valmis paita näyttää melko alkuperäisohjeenlaiselta, ollen kuitenkin eri tavalla neulottu ja pelkistetty. 

Onnittelen itseäni siitä, että sain paidan viimein valmiiksi. Ja sehän oli oikeasti vain muutama päivä, ja kivoja Areena/Netflix-sarjoja, kun tein loput kappaleet valmiiksi + yhdistelyn, päättelyn. Hämmästyin itsekin, että sain hihan pyöriöt istumaan muutoksillani miehustan reikiin, ja yhdistely sujui ilman itkua ja tuskaa. Kiinnitin hihan ja miehustan yhdistelyn ajaksi neulemerkeillä toisiinsa, ja sitten yhdistelin kappaleet oikealta puolelta. 

Kaikista isoin ihmetyksen aihe on se, että paita sopii minulle, ja on riittävän pitkä. Se on sitten toinen asia, että miltä paita päällä näyttää, kun en olekaan pitkä ja hoikka missityttö. Aion silti pitää paitaa, kun sää on sille sopiva. Esim. kuten tänään, -14 astetta, tuntuu -18, kylmän puolella mennään.


Malli: Dropsin "Alaska Cables", mukailtu Novita Hygge Woolille
Lanka: Novita Hygge Wool, luonnonvalkoinen (010)
Puikot: 7 resoriin & 8 muuten
Langankulutus: 1174 g

Kävimme Muhveron kanssa kuvaamassa paitaa lähirannoilla. Muffi oli vähän ihmeissään, että mitäköhän se Äiti nyt touhuaa, ja olisipa kiva ottaa paita hampaisiin, ja vähän pölläyttää sitä, ihan vauhdin kanssa!









Hyvää Uutta Vuotta 2024! Tuokoon tuleva vuosi tullessaan rauhaa ja turvaa! Olkoon tuleva vuosi kauniimpi & kevyempi kuin 2023

12 kommenttia:

  1. Kaunis paita ja komeat kuvauspaikat. Päivän sää oli upea, poistuin Tampereelta junalla Ouluun ja kävelin keskustassa reppuineni ihan vain siksi, kun oli niin kaunis sää. Onnea uudelle vuodelle! T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maisemat ovat kyllä kauniit ja pakkanen on niitä lisää koristellut. Kiitos, samoin myös sinulle kaikkea hyvää tähän vuoteen <3

      Poista
  2. Hieno pusero ja tulevana viikkona säätiedotuksen mukaan on tarve just tuolle paidalle. Hienot palmikot! Upeita maisemia!
    Samoin hyvää alkavaa vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tällaiselle muhkulle on tosiaan nyt kysyntää. Mutta onneksi ensi viikolla nämä pakkaset ovat muisto vain.

      Poista
  3. Palmikkopaita on hieno ja sopii sinulle hyvin. Minullakin on mielessä Hyggestä palmikkopaita mutta katsotaan nyt milloin saan sen puikoille. Kerran jo aloitin, mutta purkuun meni ensimmäinen aloitus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hygge on paksuna lankana melkoista veivattavaa, toisaalta. Käy hyvin urheilusta, kun tekee silmukoita.

      Poista
  4. Oi miten ihanan muhkeita palmikoita ja ihana lämmin villapaita. Tarpeen onkin, koska ensiviikoksi on luvattu koko Suomeen kovia pakkasia.
    Kauniita talvisia kuvia olet ottanut.
    Ihanaa alkanutta vuotta sinulle
    (enkulinkäsityöt)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kulunut viikko on todellakin ollut kylmä kautta Suomen. Monet (ja ainakin minä ja Muffi) varmasti odottavat jo hieman vähemmän kylmiä kelejä.

      Poista
  5. Saitpa komean paidan ja upeat palmikot. Hienoa, että lopputulos on sinulle sopiva. Olen usein kuullut podcasteista kokeneidenkin neulojien pohtivan jälkeenpäin, että mikä mahtoi mennä pieleen, kun neule ei istukaan. Tämä paita näyttää päälläsi oikean kokoiselta ja istuvalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Niin moni asia voi mennä pieleen. Ja, joskus lopputulos ei muuten vain miellytä, vaikkei siinä sinänsä mitään vikaa olekaan. Joskus kuvitelma ja todellisuus ei vain kohtaa (esim. paita toisen päällä - valmistunut paita itselle puettuna) tai työ on niin kauan puikoilla, ettei se ole enää kiinnostava, kun aikanaan valmistuu.

      Poista
  6. Ihanan muhkea ja kaunis pusero - täydellinen minun makuuni 🥰.

    Näyttää mahtavalta päälläsi 👍.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Loput(tomat) lankahamstraukset