Perussukat Poikasille

Olin Karisma-kaulurin jälkeen niin villinä vanhaan lankakätkööni, että aloin samantien tikutella perussukkia Poikasille. Ensin tartuin kiinni siniseen lankaan, jota kätkössäni oli kaksi kerää ja neuloin siitä sukat Pikkuveljelle.

Pettymys oli suuri, kun heti alkumetreillä huomasin, että lanka olikin aivan toisentuntuista kuin kauluriin käyttämäni ruskea lanka, ihan liukasta luikuria. Neuloin vielä metallisilla puikoilla, joten kilinkalin lentelivät puikot vähän väliä puikon viimeisen silmukan jälkeen.
Tässä kuitenkin siniset sukat Isoveljen jaloissa. Pikkuveljen jalat lähtivät lyömään golfpalloja.


Sinisten sukkien jälkeen otin laatikosta maailmankaikkeuden rumimmanväriset vihreät kerät. En saata ymmärtää, miten tai miksi olen moiset joskus hankkinut? Karisma-laatikon langat ovat niin vanhoja, etten enää pysty palauttamaan mieleeni, mitä tarkoitusta varten olen ne joskus hommannut.
Isoveli tykkää kuitenkin vihreästä väristä yli kaiken, joten kaippa nämä sukat jossain hokkareiden syövereissä menee ensi talvena, jos vain tulee luistelukelejä.
Kaksi kerää ällönvihreää lankaa ei ollutkaan riittävästi, vaan mukaan piti sutaista vielä toistakin inhaa vihreää kärkiin. Eikä siinä kylliksi, toinen vihreä kerä loppui vieläpä aikaisemmin kuin toinen, joten kärjet eivät ole symmetriset. Sukkien omistaja tuskin piittaa, saatika hokkarit. Minäkään en jaksa välittää. Pääsinpähän vihreistä keristä lopullisesti eroon, poislukien kärjen kerä..
Malli: Oma perussukan malli, molemmissa silmukkamäärä 44, Isoveljen sukat 4 krs pidemmät.
Lanka: Drops Karisma 07 sininen & 45 ja 47 vihreät
Puikot: 3 1/2 metalliset ja koivuiset
Langankulutus: siniset sukat 92 g, vihreät sukat 99 g
Vihreät sukat on tehty samalla reseptillä, jolla teen perussukkia myös itselleni (en vain yleensä tee nilkkaresoria). Eli sopivat myös minulle. Olen järkyttynyt siitä, millä vauhdilla Poikasten jalat kasvaa hujeltavat... Tällä vauhdilla kävelen kohta heidän vanhoissa kuomissaan tai kävelisin, jos ne olisivat yhden talven jälkeen vielä ehjät..

4 kommenttia:

 1. Löysin sattumoisin blogisi, taidanpa jäädä lukijaksi:) Kiva blogi sinulla. Perussukkia tarvitaan aina. Joskus (aika useinkin) tulee ostettua kummallisia lankoja eikä niille sitten löydy käyttöä. jäävät lojumaan laatikon pohjalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kiva kuulla, että muitakin lukijoita löytyy kuin sukulaiset. Tämä lankojen kertyminen alkaa olla todellinen ongelma, varsinkin, kun mistään kerästä ei kuitenkaan helposti luovu, vaikka olisi lojunut varastossa 10 tai jopa 20 vuotta;) Kas, sitähän saattaa joku päivä vielä tarvita :D

   Poista
 2. Mielestäni nuo poikasten sukat on kivoja. :). Oletko pessyt Karismaa koneessa esim 40 asteessa pyykin seassa? Nyppääntyykö, vanuttuukko, huopaantuuko tms? Ja noista lankavarastoden aarrekätköistä sen verran, että niillä on varmasti kaikilla joku tarkoitus (niinkin nämä jotka päätyivät poikasten sukiksi) ja on aivan mahtavaa, että tuommoisia aarreaitta on olemassa. �� t. Tupsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dropsin hoito-ohjeet neuvovat pesemään 40 hieno- tai villapesohjelmalla. Olen tehnyt Karismasta ainakin joskus pipon ja samanlaiselta myssykältä näyttää edelleenkin. Pipo on tosin pesty villapesuohjelmalla, ei tavis-40:llä, joten siitä ei minulla kokemuksia. (Sen verran täytyy kyllä vielä sanoa, että ainakin noissa vanhemmissa Karismoissa on mahdollisimman luonnonmukaiset värit aivan erituntuisia kuin värjätyt.)
   Minulla meni aarreaitan järjestelyssä enempivähempi 2 päivää! Ja toisen päivän iltana alkoi jo tuntua siltä, että nyt saa tämä kyykistely ja kumartelu riittää, sen verran alkaa olla jo vauvavattaa... Mutta nyt on langat sievässä järjestyksessä ja oikeat langat löytynee helpommin:)

   Poista

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Junassa neulotut sukat

Jouduin yhtenä päivänä istumaan junassa pitkät pätkät, ja siinä, jos missä, on aikaa neuloa... ja salatutkiskella muita matkustajia.  ...