Kanervansävyinen vaunupeitto

Havahduin eräävä päivänä siihen tosiasiaan, etten ollut neulonut lapselleni vaunupeittoa ja pakkaset kolkuttivat ovelle. Mutta hätäpä ei ollutkaan sen näköinen, sillä lankahamsterin aarrearkuista löytyi ihan vilauksessa kaksi isoa vyyhtiä Esito-lenkkimohairia, joten jäljelle jäi vain neulomisen vaiva. Olin hamstrannut langat jo joskus vuosia vuosia sitten, kun Lankava oli vielä Kauhavan kangasaitta ja jaloissa pyöri kaksi pientä poikaa tai ehkä vasta toinen heistä. Miksi olin siis hamstrannut vaaleanpunaista ja laventelinpunaista lankaa??? No, oli siellä laatikossa myös useampi kerä sinisen ja sinivihreän sävyisiä lankoja, joten ilmeisesti olin aikonut tehdä pojillekin peitot, mutta aikomukseksi oli jäänyt.

Vyyhtien koko oli peräti 240 g, joten niitä sai keriä ihan huolella ja kauan, ennenkuin molemmat jättikerät olivat valmiit. Harmi, etten huomannut katsoa kellosta, paljonko tuohon tuhraantui aikaa, mutta en todellakaan kerinyt molempia keriä peräjälkeen, vaan illalla toisen ja seuraavana aamuna toisen.
Ohjeessa neuvottiin luomaan 65 silmukkaa, mutta minä loin varmuuden vuoksi 75. Tuolla silmukkamäärällä sain peitosta pesun jälkeen 80 cm leveän ja 85 cm pitkän eli siis varsin kookkaan pienelle vauvalle. Peitto neulottiin 2-kertaisella langalla kasin puikoilla, joten se oli joutuisa valmistaa. En tosin ehdi nykyisin neuloa läheskään niin paljon kuin haluaisin;) Vaan joku kummallinen Novita pyöröpuikkokirous on varmasti langetettu päälleni, sillä sain taas puikon irtoamaan kaapelista. Vai kuritanko minä puikkoja niin kovasti, etteivät kestä menossa mukana? Mutta jos Novita puikkojen laatu on nykyisin tällainen, niin ehkäpä Novitan kannattaisi sujauttaa puikkojen mukaan pieni putkilo pikaliimaa, jolla puikon voi korjata? Itse korjasin puikon tällä kertaa juurikin liimalla, sillä en todellakaan ehtinyt lähteä ostamaan uusia puikkoja tai jaksanut tehdä taas valitusta valmistajalle. Neuloa silti piti.

Lanka oli aika kenkun karheaa kutoa, mutta ohjeessa neuvottiin pesemään valmis neule villapesuohjelmalla käyttäen villapesuainetta ja huuhteluainetta. Näin teinkin, paitsi nyt kun luin ohjetta, niin hoksasin tuon huuhteluaineen, sitä en siis käyttänyt. Tästä huolimatta peitto pehmeni huomattavasti. Allaolevassa kuvassa peiton pintaa ennen pesua.

Ja mikä parasta, peitto sointuu sattumoisin täydellisesti vaunuihin, jotka ovat ruskeat, mutta pienet tehostevärit ovat aikalailla samaa sävyä kuin peitto. Ollaan siis täysin edustuskelpoisia myös täällä pimeässä marraskuisessa räntä- ja vesisateessa.

Malli: Lankavan Kanerva-vaunupeitto
Lanka: Esito-lenkkimohair vaaleanpunainen 143 ja laventelinpunainen 311
Puikot: Pyöröpuikko 8
Langankulutus: 360 g
Valmiin peiton koko: 80x85 cm


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

SNY - toukokuu