Hunajanallen vieno hymy

Hunajanalle hymyili kainosti ja löntysteli keittiöön tutkimaan, minkälaista herkkuhunajaa talosta löytyy.

Se mietti hetken, ottaisiko pehmoista kukkaishunajaa, Samin luomuhunajaa vaiko juoksevaa, purkkiin täydellisesti kovettunutta, hunajaa.
Se ei osannut millään päättää. Se mietti niin lujasti ja kovasti, ettei huomannut Karvista, joka tuli ja kiskaisi sen hienon uuden korvamyssykän päästä ja tunki sen omaan oudonmalliseen päähänsä. Helposti se Hunajanallen päästä lähtikin, sillä uusi pehmoinen korvamyssykkä oli sille vielä aivan liian suuri.

Ei tuo sinulle sovi, huudahti paikalle pinkaissut pupujussi ja tempaisi korvamyssykän Karvisen päästä niin, että Karviselta meni nenä halki. Pitkäkorva vilisti pinnasänkyyn piiloon ja luuli, ettei kukaan sitä sieltä löydä.

Lopulta korvamyssykkä päätettiin laittaa odottamaan pään kasvamista suuremmaksi.

Silmiini osui syksyllä tämä kirja Kärkkäisellä ja siinä oli niin hassuja myssyjä, että pitihän se ostaa sieltä pois kuleksimasta.

Hunajanalle ei varmasti jää viimeiseksi toteutettavaksi myssykäksi, ainakin Pikkunalle ja Pörröinen pupu ovat somia.


Entäpä sitten nämä lintukaverit?
Tai nämä halattavat hirviöt? 
Sopivan langan löytäminen tuotti minulla tällä kertaa erittäin suurta päänvaivaa: Ohjeenmukainen lanka, Lion Brand Jiffy (100 % akryyli), kuuluu kategoriaan nevö höörd ja eioleSuomessa, joten olin pakotettu etsimään muita vaihtoehtoja ja löysin itseni neulomasta täysin tavoistani poiketen MALLITILKKUA. Sain haarukoitua sopivan puikkokoon Dropsin Nepalille ja ryhdyin neulomaan. Ja sitten päätin, että Nepalista neuloen tulee myssykästä liian paksu lapselle ja vaihdoin lennosta Dropsin Brushed Alpaca Silkiin mitään mallitilkkuja tikuttamatta ja samoilla puikoilla kuin Nepalista tein. Vähän mallailin, että leveys on suurinpapiirtein sama kuin Nepalissa, niin suurinpapiirtein tosiaan...

Malli: Hunajanalle kirjasta Suloinen Sammakkomyssy ja muita neulottuja eläinasusteita, Nuriya Khegay
Lanka: Drops Brushed Alpaca Silk, beige 05. Neulottu 2-kertaisesta langasta.
Puikot: 4 1/2
Langankulutus: 37 g
Koko: 6-12 kk, mutta minun toteuttamana varmasti 2-3 vee.

9 kommenttia:

 1. Hieno ja ihana tarina!!! Pitääpä kirjastosta tuo kirja etsiä. Näköjään siinä on just se malli jota olen etsinyt eli ilman korvia sun muita juttuja toteutettuna tuo huppu. T.Tupsu P.S. En ole kerinnyt kommentoimaan noita edellisiä neuleita vaikka joka päivä käyn kattomassa. Tosi ihania ne kaikki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tuossa ohjeessa hupun taitto menee mielestäni suoamalaisittain "väärin". Huppu taitetaan samalla tavalla kuin sukan kantapää, mutta kirjassa neuvotaan neulomaan sekä oikealla, että nurjalla puolella 2 oikein/nurin yhteen. Ja meikäläisittäin tehdään oikealla puolella ylivetokavennus.

   Poista
 2. Voi ihanuuden ihanuus tuo Hunajanalle.
  Oikein Ihanaa Uutta Vuotta Sinulle ja Nallelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tuokoon vuosi 2016 kaikkea hyvää tullessaan myös sinulle!

   Poista
 3. Hauska tarina ja kaunis myssy.
  Hyvää ja neulerikasta uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Hyvää uutta vuotta ja heilukoon puikot kauniisti myöskin tänä vuonna!

   Poista
 4. Todella kivan näköinen myssy. Olen katsellut tuota kirjaa monta kertaa sillä silmällä, mutta olen vielä jättänyt väliin. Omat koululaiset eivät välttämättä arvostaisi uusia pipojaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se saattaakin olla niin, että me aikuiset ollaan sitä mieltä, että korvamyssykät ovat söpöjä ja itse kohteet eivät niistä niinkään tykkäile;) Ja koululainen ei tosiaan ehkä moisia enää arvosta:D

   Poista
 5. Tyttö on nyt reilun vuoden ikäinen ja pitää myssyä, alla puuvillahuppu ja joskus toinenkin myssy.

  VastaaPoista

SNY - toukokuu