Pingu, Pingu...sitä voi rallattaa, kun hipsii talvisessa luonnossa Sydpolen-lapaset kädessään. Kukapa ei olisi jossain vaiheessa huomannut istuvansa töllöttimen ääressä Pingua katsellen, olipa omia lapsia tai ei. Tuo hassu ohjelma koukuttaa kummasti, vaikka Pingun ja kumppanien puheesta ei ainakaan meikäläinen saa yhtään mitään tolkkua.
Lapasten ohje löytyy Jorid Linvikin Vottebokasta ja lapaset on neulottu ohjeen mukaisesti Sisusta. Edellisen kerran Sisusta neuloessani en tykännyt langasta vähääkään (Pöllöt), mutta nyt lanka tuntui aivan kivalta neuloa ja hämmästelen suuresti, miten tuntemus voi olla niin erilainen. Vein jopa kerät lankalaboratoriooni ja koitin ottaa selvää, mikä on muuttunut. No, ainakin vyöte, mutta hiplaus ja suurennuslasitutkimusten jälkeen ei ehkä mikään muu??? Erittäin omituista. Onneksi kokeilin vielä toisen kerran Sisua, sillä tämähän on aivan mainio lanka.
Lapasia oli hauska neuloa, sillä erilaiset kuviot vaihtelivat riittävästi, minäkään en ehtinyt tylsistyä. Lapasten kärkiosassa piti olla kuitenkin erityisen paljon hereillä, ettei neuloskellut väärin. Ranteen kalakuviot ovat taas aika hauskat: Kun katsoo sinisiä kaloja, ei hoksaa, että mustatkin ovat kaloja. Ja toisinpäin.

Malli: Sydpolen, Jorid Linvikin lapaskirjasta Votteboka
Lanka: Sandnes Garn Sisu, värit: musta 099, valkoinen 1001, sininen 5937
Puikot: KnitPro 2 1/2
Langankulutus: 65 g
Lapasten koko taitaa heilahtaa miehen käden puolelle ja sopivat ainakin Elmerin käteen. Lapasten:
-pituus 28 cm
-leveys 10,5 cm
-peukusta kärkeen 16 cm
-peukun leveys 4,5 cm
-peukun pituus 7 cm

2 kommenttia:

  1. Pingu on iki-ihana, kuten nämä lapasetkin:) Olen tehnyt kerran sukat Sisusta ja jostain syystä en erityisemmin pitänyt langasta. Mutta jospa mullekin kävisi samoin kuin sinulle jos kokeilisin uudemman kerran...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Jospa tuossa langassa on tapahtunut jotain pieniä muutoksia, minulla ei ainakaan tällä kertaa tökkinyt yhtään.

      Poista

Uutta itää