Tassuttelusukat

Päätin, etten ala mihinkään kalenterijuttuihin enää, koska tykkään neuloa omaa vauhtia ja mitä milloinkin huvittaa. Päätin, että teen kalenterijutut sitten myöhemmin, jos malli miellyttää. Mutta kun sain haisun Pia Tuonosen neuleblogissa alkavista kevätkalenterisukista, niin enkös ollut heti etsimässä lankoja ja puikkoja ja ottamassa ihan kiljuen osaa. Why?
Eipä silti, hyvä että osallistuin, sillä sain kotikäyttöön kivat tassuttelusukat. Sukkien malli oli tehty 39-numeroiseen koipeen ja 7-veikkalangalle. Minä tein omani Drops Karismasta, jotta saisin hieman pienemmät sukat eli omille kintuille passelit. Aijaijai, miten pehmoiselta ja mukavalta Karisma tuntuu jaloissa. En ole ennen tehnyt sukkia Karismasta, joten nyt  lähtee testikäyttöön tämä pari ja pian alkaa tulla tuloksia siitä, miten kestää kulutusta...
Kalenterisukkien vauhti oli tällä kertaa hidas, joten mietin vakavissaan, että aloitan rinnalle toisenkin parin, mutta en sitten kumminkaan. Tällä mallilla kyllä ei kirjoneulesukka kauaa puikkosilla vanhenisi, jos omaa vauhtia pääsisi neulomaan. Olin viimeisen kirjoneulemallin aikoihin jo niin töpinöissäni, että päätin tehdä myös kärkikavennuksen samointein valmiiksi. Kun Pörri-laaduntarkkailija sitten heräsi kauneuspikauniltaan, aloimme yhdessä tutkia, mitä sutta ja sekundaa se työntekijä oli sillä välin saanut aikaiseksi. No, sehän oli tehnyt viimeisen kirjoneulekuvion ihan pershiilleen ja kärkikavennuksenkin vielä. Se oli myös edennyt toisessa sukassa samaan kirjoneulekuvioon ja siinä se mietti, siis ihan oikeasti mietti, että tekisikö toiseenkiin sukkaan kuvion samalla tavalla pershiilleen, eihän sitä huomaa, eihän? Tulihan se kumminkin järkiinsä, kun oli ensin lappanut lautasellisen kasvispastaa kitusiin ja mietiskellyt, haluaako katsoa tuota virhettä aina, kun katse tavoittaa varpaat. Ja ei kai kukaan nyt oikeasti tuollaista kuviota suunnittelisi.
Malli: Kevätkalenterisukat, Pia Tuononen
Lanka: Drops Karisma siniturkoosi 60 ja helmenharmaa 72
Puikot: 3 1/2
Langankulutus: 108 g
No, mikäpä ettei joskus toistenkin voisi tähän malliin palata. Kyllä vain.

13 kommenttia:

 1. Oi miten hienot kirjoneulesukat!
  Hämäläisenä myöhäistyin tästä haasteesta, mutta täytyy jossain vaiheessa yrittää tehdä edes yhdet kirjoneulesukat.
  Hyvää huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kirjoneuletta on minusta mukava tehdä. Aurinkoista huhtikuuta myös sinulle!

   Poista
 2. Kauniit sukat tuli näilläkin väreillä. Ja niin pehmeän näköiset, varmaan mukavan tuntuiset jalassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Todella miellyttävät jalassa. Ja lämpöiset, jalat höyryää...

   Poista
 3. Heleät värit on sukissasi. Rauhallinen lopputulos!

  VastaaPoista
 4. Heleät värit on sukissasi. Rauhallinen lopputulos!

  VastaaPoista
 5. Hienot! Mistä sinä aina löydätkin noita kivoja tempauksia. :) Sukat on tosi kiva ja olisi kiva kuulla, miten tuo lanka käytössä kestää. Olen nimittäin aikonut sitä hamstrata sitten drops alesta. Miten on kestänyt ne isoveljen vihreät sukat ja pikkuveljen siniset karismasta tehdyt? T. Tupsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvat höröllä pitää olla :) Niin minäkin meinaan hamstrailla ja mitään muuta en isommasti sitten hommaile, sillä varastoa on. Olinkin unohtanut ne Poikasten Karisma-sukat kokonaan. Pitivät niitä unisukkina, mutta sitten Joulupukki toi Nallesta tehdyt sukat ja ne syrjäyttivät jostain syystä Karisma-sukat. Pitääkin tiedustella, että miksi moinen? Mutta käyttösukkina eivät ole niitä pitäneet.

   Poista
 6. Kauniit kirjoneulesukat täälläkin:) En ole tehnyt Karismasta sukkia milloinkaan, voisi kokeilla. Siitä saa varmaan ihanan pehmoiset sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä, ihana neuloa ja jalat tykkäilee :)

   Poista

SNY - toukokuu