Waiting for a Kiss

Tai en minä, mutta nämä keijukaiset, huulet töröllään.
Sukkien ulkosyrjällä odottelee tyttökeiju ja sisäsyrjällä poikakeiju, aika kainoina. Sukkien keijukaiset meinasivat alunperin olla vain tyttöjä, mutta päätin, että josko olisivat kuitenkin heteroja, joten piirtelin tyttökeijun kaveriksi poikasen. Jossain sukan etuosassa huulet ehkä kohtaavat.
Ensimmäinen sukka valmistui hyvissä ajoin kesäkuussa, mutta toinen sukka viihtyi hyvän tovin käsityökorissa ennen kuin otin sen uudestaan työn alle ja valmistin loppuun.
Pidän enemmän tyttökeijusta, mutta on poikakin ihan jees.
Lanka on Villeä, joten sukat ovat sitten paksut, eivät mitkään hellekesän varpaiden lämmittäjät. Sukan varressa on nyt pituutta yli 40 cm, joten eivät ole pelkästään persjaloille, vaan säihkysäärillekin on riittävästi mittaa.
Meinasin tehdä sukkien teräosaan monimutkaisemman kuvion, mutta kun kantapää oli tehty, niin kärkiosasta muokkautui hyvin yksinkertainen.
Malli: Waiting for a Kiss, oma malli ladattavissa linkistä ja tulee myös Ravelryyn
Koko: 38/39
Lanka: Akvarelli-Ville 892 ja Ville 819
Puikot: 3 1/2
Langankulutus: pohjaväri 135 g ja kuvioväri 106 g, yhteensä 241 g
Waiting for a Kiss -lapaset on jo aloitettu, palataan niihin myöhemmin

21 kommenttia:

 1. Hurjan hienot! En itse osaa tehdä yksinkertaisintakaan kirjoneuletta, kun aina menee langat solmuun, tulee kireetä tai löysää. Siksi ihastelen toisten hienoja luomuksia. Teetkö näitä myyntiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kannattaa aloittaa kirjoneuleen harjoittelu oikein paksulla langalla ja mieluiten työ, missä voi käyttää pyöröpuikkoja ja ei ole pitkiä langanjuoksuja :) En tee myyntiin, koska siihen ei ole oikein aikaa. Ja sitäkin suurempi syy on se, etten pysty samanlaisia neuleita tekemään muutoin kuin hampaat irvessä ja sitten ei ole enää hauskaa. Pitää olla ainakin vuosi väliä :D

   Poista
 2. Iiiiiik! Ihanat! Aivan valtavan hurjan ihanat! <3 T. Tupsu

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, melko tyytyväinen olen itsekin näihin :)

   Poista
 4. Aivan huikeet! (: Täytyy varmaan talven mittaan yrittää ehtiä neulomaan näistä sun ihanista keijukaisohjeista jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Talvella onkin hyvää aikaa neuloa, kun on pimeät illat ja ulkona olo ei ehkä niin paljon enää houkuttele :)

   Poista
 5. Hurmaavat sukat<3 Kerrassaan sydämen sulattavat. -Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Toivotaan, että he saavat myös suudella, eikä jää vain odotteluun..

   Poista
 6. Ihanat sukat, kiitos ohjeesta. Jäin vain miettikää pohjekavennuksia, onko niihin ohjetta vai teenkö "omasta päästäni"? Ehkä kauneimmat näkemäni sukat <3

  VastaaPoista
 7. Kiitos ja oho! Onpa hyvä, että jäit miettimään, kavennuksethan puuttuu tuolta kaaviosta kokonaan. 1. puikon alussa neulotaan 2 oikein yhteen ja 4. puikon lopussa nostetaan silmukka neulomatta, nostetaan seuraavakin silmukka neulomatta ja neulotaan nuo kaksi silmukkaa takareunoistaan yhteen (tai vaihtoehtoisesti voi tehdä ylivetokavennuksen). Kiitos, kun sanoit, pitää korjata ohjeeseenkin mahdollisimman pian. Ja kiitos, kun toit asian julki! :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Kuule, täytyy nyt kertoa hölmöilyni; tulostin Raverlystä ohjeesi ja koska meillä huono vanha tulostin, ei tulosteessa näkynyt kuviokaaviossa ollenkaan niitä tummennettuja ja valkoisia ruutuja ja tästä syystä en "löytänyt" pohjekavennusten paikkoja. Eli kun avasin uudelleen koneelle kuvan niin siinähän on aivan selvästi kavennuskohdat. Mutta kiitos myös tuosta kavennusohjeesta, hyvähän sekin on tietää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne eivät kyllä kovin hyvin erotu, kun värit valkoinen ja vaaleansininen. Tuotakin voisi parannella näkyvämmäksi. Kerrohan, jos löytyy muita virheitä ohjeessa, omalle tekstilleen on aina vähän sokea, vaikka monesti tarkistaakin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Junassa neulotut sukat

Jouduin yhtenä päivänä istumaan junassa pitkät pätkät, ja siinä, jos missä, on aikaa neuloa... ja salatutkiskella muita matkustajia.  ...